87% 32 szavazat
Semmelweis

Semmelweis

Semmelweis
Filmadatlap
3
Vélemények (3)
17
Szereplők (17)
14
Képek (14)
2
Videók (2)
3
Érdekességek (3)
Díjak
Filmkritika
4
Cikkek (4)
Fórum
Lejátszás

FILMINFÓ

Tartalom 1
Hivatalos tartalom

Történetünk 1847-ben játszódik a forradalom kitörése előtt, ezt a korszakot a reformtörekvések és számos küzdelem határozza meg, nincs ez másként egy bécsi szülészeti klinikán sem.

A fiatal tanársegéd, Semmelweis Ignác egyszerre harcol a várandós anyák halálozásával és főnöke idejétmúlt… Több


Rendező: Koltai Lajos
Forgatókönyvíró: Kormos Anett, Maruszki Balázs
Premier (HU): 2023.11.30.
Forgalmazó: InterCom
Vecsei H. Miklós
Kovács Lajos
Vecsei H. Miklós
Vecsei H. Miklós
Vecsei H. Miklós
Nagy Katica
Kovács Tamás
Nagy Katica
Vecsei H. Miklós
Vecsei H. Miklós
Vecsei H. Miklós
Kovács Tamás
Gálffi László

KULCSSZAVAK

 
2023.12.01 Ferkó

legújabb vélemény

De

A történet kifejezetten tetszett, és végig feszült volt. A főszereplő pösze, és a nagytotálok nem álltak jól neki: modoros beszéd helyett a közelikben lazább beszéd. A jelenetek néha hosszúak voltak (1-2 kameraállás) és statikusak, itt tömörebb, frappánsabb dialógokkal rövidíteni lehetett volna (pl. a „levendula szappanos” jelenet : mosdóban a két nő, vagy a temetés jelenete: itt a dialógot megtartva, talán sétálva, más állással, séta közben is elmondható lett volna!) A magyar fiúk és az osztrák orvosok közti jóképűségi ráta (vajon tudatos?) stb., a zene kiváló, a film minden hibája ellenére remek alkotás!

0
 
2023.11.30 Face

Az alakítás igazán kiváló és a történet is nagyon izgalmas, szinte el is felejtettem, hogy mindez meg is történt.

0
 
2023.12.01 Haj

Bevallom úgy éreztem, fenntartásokkal kell fogadnom azt a filmet, de szerintem egészen izgalmas és szép lett. Csakis ajánlani tudom!

0

A film 55 258 592 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 29 141 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

#1
 

A film Semmelweis Ignác, az „anyák megmentőjeként” emlegetett tudós és orvos életét járja körül, a produkció ugyanakkor egy olyan időszakot tár fel, amikor Semmelweisre egészen másként tekintettek kortársai.Szerző: csd

#2
 

A Semmelweis-film világpremierje New York-ban volt 2023. október 23-án, a Museum of the Moving Image-ben.Szerző: Dorkateo

#3