Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
80%

Örök tél (2018)

Örök tél
Filmadatlap
 
27
Szereplők
12
Vélemények
16
Képek
1
Videók

Galéria (16)

Gera Marina
Gera Marina
Csányi Sándor
Gera Marina
Gera Marina
Gera Marina
Döbrösi Laura
Csányi Sándor
Gera Marina
Gera Marina
Csányi Sándor
Gera Marina
Döbrösi Laura
Döbrösi Laura
Gera Marina
Döbrösi Laura
Csányi Sándor
Gera Marina
Gera Marina

Videók (1)

 
Ildikó Bacskai   2021. 09. 16.

legújabb vélemény

0

Elképesztő kivitelezésű, zseniális film. Maga a történet is magával ragadó és mélyen szívszaggató, de ez a történet pont ezzel a rendezéssel tud kifejeződni. Belefagysz a táj látványába, szurkolsz a szereplőkért, és velük érzel minden veszteségüknél,... több»

 
GedyPapa   2018. 03. 13.

2

Szomorúvá tett a film. Egyrészt a témája miatt, de legfőképpen a megvalósítása miatt. Nagyon vártam, hogy végre láthassam, mert tetszett a koncepció, hogy végre a gulágra hurcolt emberekről is készül egy realisztikus film. Ezzel szemben azonban készü... több»

 
indingo   2018. 03. 03.

1

Maga a hangulat, a látvány és a történet egészen jó volt. A párbeszédek érthetőségével nekem is bajom volt, de ennél jobban zavart, hogy egy elhurcolt, évekig sínylődő ember, hogy lehet(ne) annyira elhízva, mint Csányi a filmben.

1
 
Berto49   2018. 02. 28.

1

Az MTVA Médiaklikk megfelelő oldalán sikerült megnéznem ezt a mindeddig agyonhallgatott témáról szóló megrázó filmet, amelyet a Duna TV-én elmulasztottam. A „malenkij robot”-ra, három hét kukoricatörésre elhurcolt ártatlan százezrek közül rengetegen... több»

 
HercegPeter   2018. 11. 16.

0

Szerintem ez inkább romantikus film mint dráma és nálam ebbe halt bele a film. Persze mint olyan elég egyedi, hiszen ritka a gulágban játszódó szerelmi történet, de ezért is furcsa. Kicsit nehéz összeilleszteni a kettőt. Számomra érdekesebb lett voln... több»

 
Szilonka   2018. 04. 09.

0

Aki szereti a történelmi dolgokon alapuló borzadalmakat bemutató filmeket, annak biztosan tetszeni fog a film. Megrázó és felkavaró. A téma nem új, de sajnos örök.

 
MP170506   2020. 09. 13.

0

Felkavaró, megrázó történet. Nem egy cselekménydús történet, mégis annyira be tudott szippantani... A színészi alkotások és a rendezői alkotás is remek lett.

 

A film a bemutatását követően egy hétig ingyenesen volt megnézhető az MTVA oldalán.

(hp)
 

A szovjet tiszteket orosz anyanyelvű színészek alakítják.

(hp)
 

Gera Marina a film összes jelenetében feltűnik.

(hp)
 

A film premierjét szándékosan februárra, a kommunizmus áldozatainak emléknapjára időzítették az alkotók.

(hp)
 

Az Örök tél forgatása 2017. feburár 26-án kezdődött, és áprilisban ért véget.

(hp)
 
Szász Attila filmje megható, átélhető és tele van érzelemmel. Bemutatja az a mérhetetlen emberi szenvedést, amin a táborok rabjai keresztülmentek, de soha egy percig nem hatásvadász és nem giccses. 8,5/10 több»
 
Az Örök tél folytatja a magyar önáltatásnak azt a jól bejáratott áldozatnarratíváját, amely kizárólag rajtunk kívül álló okokban látja a gonoszt, magunkat pedig a mártíromság alakzataival reprezentálja, ahelyett, hogy nézőközönségét végre kendőzetlenül szembesítené saját bűneivel. több»