Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
89

Anna és a király (1999)

Anna and the King
Filmadatlap
 
29
Szereplők
3
Vélemények
2
Képek
1
Videók
 
indingo   2019. 02. 08.

A regényt többször is megfilmesítették, ezen feldolgozás egy lenyűgöző számunkra egzotikus helyre kalauzol, a korról, a társadalomról, a szokásokról és néha kegyetlen valóságról kapunk egy tanulmányt. Történelmi háttérrel átszőtt rafinált összeesküvés a hatalom megszerzése érdekében és hát persze egy-egy szerelmi szál. Érdekes és izgalmas film.

 
Plisetsky   2017. 05. 30.

Elég régi film, így attól tartottam unalmasnak gondolom, de eléggé pozitív csalódás volt. Szinte nézette magát, a forgatókönyv nagyon jól meg volt írva, a szereplők realisztikusak és szerethetők voltak. Benne volt a kegyetlenség is, ami a régi időket jellemzi (hiszen történelmi film), és a vége megható volt, de keserédes. Egyből elröppent az a 2óra... :) Megsúgom, hogy csak Tom Felton miatt kezdtem el ;)


 
Milo   2015. 05. 18.

Most fogom megnézni, tartalomból választottam esti filmnek, felcsigázott, hogy egy asszony egy elnyomó rezsimbe megy tanitani és ott helyt áll és a király szimpátiáját is kivivja. Meglátjuk h jóóó-e :)

A film összbevétele 74 733 517 dollár volt (imdb.com).

 

Az 1956-ban készült The King and I című musical változatot is évtizedekre betiltotta a thai kormány.

(mrarizona)
 

Mongkut király valóban írt levelet az amerikai elnöknek, melyben elefántokat ajánlott ajándékba, de nem Abraham Lincolnnak, hanem James Buchanannak.

(mrarizona)
 

Az igazi Mongkut királynak a fél arca béna volt, azonban ezt a tényt kihagyták a filmből.

(rbernadett)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.