Isten éltesse Draco Malfoyt, vagyis pontosabban az őt alakító Tom Feltont, aki ma töltötte be a 35. évét. A színészt a Harry Potter filmekben ismerte meg a világ és azok közé tartozik, akik később is képesek voltak többé-kevésbé megvetni a lábukat a filmiparban. Igaz, neki ez már a varázsvilág előtt is sikerült. Most mesélünk néhány érdekességet róla, hátha valamelyike sztorit még nem hallottad.

10 évesen kezdett színészkedni

Bár a legtöbben azt gondolják, hogy Emma Watsonhoz vagy Rupert Grinthez hasonlóan Tom Felton is a Harry Potter és a bölcsek köve című filmben szerepelt először, ez nem igaz. Ahogy Daniel Radcliffe, úgy ő is rendelkezett már némi színészi tapasztalattal a varázsvilágba lépés előtt is. Tom Felton első szerepe ugyanis az 1997-es Csenő manók családi moziban volt, majd kapott egy kisebb szerepet az Anna és a király című életrajzi műben is. Ezt követte csak Draco Malfoy karaktere.

Pedig nem is Draco szerepére jelentkezett

Ma már mindenki a tejfölszőke, lenyalt hajú kis mardekárosként ismeri, de valójában Tom Felton eredetileg nem erre a szerepre jelentkezett. Őt ugyanis először Harry Potter szerepére hallgatták meg, de az nem igazán működött. Ezt követően Ron Weasley szövegét is felolvasta, de az sem feküdt neki. Ekkor jött Draco és meg is lett a befutó.

A színész később egy interjúban elárulta, hogy cseppet sem volt csalódott, amiért a főszerep helyett ez a karakter jutott neki, sőt. Egyrészt hálás azért, hogy egyáltalán szerepelhetett a filmekben, másrészt imádta a gonosz Dracót alakítani.

Több emléket is őriz a varázsvilágból

Furcsa lehet, de a Harry Potter filmek szereplői nem tarthatták meg a forgatáson használt varázspálcáikat, hiába szerették volna. Ugyanígy a talárjaikat sem. Tom Felton saját bevallása szerint ugyanúgy egy áruházból szerezte be Draco pálcáját, ahogy azt bárki más is megteheti a világon. De azért így is hazavihetett két apró ereklyét a forgatásokról. Elárulta, hogy egy Mardekár gyűrűt és egy Mardekár nyakkendőtűt is megtarthatott. Azt is hozzátette, hogy szerinte a legtöbb Harry Potter-ereklye végül egy múzeumban fog kikötni és jól is van ez így, hiszen ott jobb helyük lesz.

Nem nagyon nézte meg a Harry Potter filmeket

Sok színész van úgy vele, hogy nem szereti saját magát nézni a filmjeiben, de a döntő többség azért simán leül megnézni a saját filmjeit. Tom Felton azok közé tartozik, aki egyenesen kerüli a Harry Potter filmeket és erre egészen kedves oka van. A színész elmondta, hogy annak idején mindegyik filmet látta azok ősbemutatóján, de azóta egyszer sem. Azt tervezi ugyanis, hogy ha egy picit idősebb lesz, akkor majd a gyerekeivel ül le megnézni őket.

Ezt egyébként némileg megszegte tavaly, amikor úgy döntött, hogy újra megnézi a legelső filmet. Az újranézés első félóráját pedig élőben közvetítette az Instagramon, ahol minden rajongója láthatta a reakcióit.

A pletykák ellenére sosem randiztak Emma Watsonnal

Amikor egy szereplőgárda nagyjából együtt marad tíz éven át és nyolc filmet is leforgatnak együtt, nem meglepő, ha néhányan közelebb kerülnek egymáshoz. Azt már sokszor lehetett hallani, hogy Tom Felton és Emma Watson jó barátságba kerültek a forgatásokon, sőt, azt is pletykálták, hogy még randiztak is. De ez nem igaz. A pletykát az szolgáltatta, hogy Emma Watson egy interjúban elárulta, 10-12 éves kora körül bele volt zúgva Tom Feltonba. A két színész a mai napig közeli barátok, de se több, se kevesebb ennél.

Imád negatív figurákat játszani

Tom Feltont Draco karaktere egy picit beskatulyázta a rosszfiú karakterébe. És ezt megerősítette A majmok bolygója: Lázadás is, ahol szintén kapott egy kisebb mellékszerepet, méghozzá egy bajkeverőét. Bár a színész több interjúban is elmesélte, hogy a valódi énje nem is állhatna távolabb Draco személyiségétől, azt is elárulta, hogy imád rosszfiúkat alakítani. Véleménye szerint a brit színészeknek valamiért különösen jól áll a negatív szerep. Később azt is hozzátette, hogy azt sem bánná, ha egész hátralévő életében csak negatív karaktereket formálna meg.

A földön tudott maradni

A Harry Potter filmek belőle is sztárt csináltak, de ő képes volt két lábban a földön maradni. A mai napig ápolja azokat a barátságait, amelyeket még a Harry Potter filmek előtt kötött. Barátaival rendszeresen jár helyi kocsmákba meccset nézni, de imád szabadidejében golfozni vagy a kutyáival sétálni. Saját bevallása szerint ez az egyik legjobb módja, hogy kikapcsolódjon. Emellett szeret gitározni is, amit egy külön Youtube-csatornán meg is oszt a rajongókkal. Egyszer arról kérdezték, hogy leszerződne-e egy nagy kiadóval egy albumra, de nem vágyik ilyesmire, inkább megtartaná a zenéjét azoknak, akik most is hallgatják.

A bölcsek köve tette szupergonosszá

Tom Felton mostanra már a szuperhős-mozik világát is kipipálta. Még 2016-ban szerepelt a Flash - A Villám sorozatban, ahol egy egykori nyomozót és történészt alakított. Karakter végül szupergonosszá válik, amikor megtalálja a bölcsek kövét. Érdekes összefonódás ez. A színész egy interjúban elmesélte, hogy amikor felkérték a szerepre, még egyetlen részt sem látott a sorozatból. De tartott egy Flash-maratont, bedarálta az összes részt és imádta. Végül egy évad erejéig maradt a sorozatban.

Malfoyt hozhat a jövő?

A színésznek Draco Malfoy karaktere hozott igazi hírnevet. Nem csoda, hogy egy picit talán hiányzik is neki. Egy interjúban megkérdezték tőle, hogy ha tehetné, visszatérne-e a Harry Potter filmek világába és rávágta, hogy naná! Elmondta, hogy bármikor újra egy Malfoy bőrébe bújna. Szívesen eljátszaná akár Lucius Malfoy egy fiatalabb énjét, de akár Draco Malfoy valamelyik leszármazottjáét is. Sajnos azonban jelen állás szerint erre vajmi kevés esély mutatkozik.