A majmok bolygója: Lázadás (2011)

Rise of the Planet of the Apes

James Franco
James Franco

drg0602   2023. 03. 10.

Szuper film, minden értelemben. Látványos, izgalmas, helyeként ötletes. Minden tekintetben jobban sikerült, mint a régebbi alkotás. Nekem valamiért jobban tetszik. A látványvilág lebilincselő. Házi-mozi rendszeren néztem, így a hang is tökéletes volt... több»

indingo   2017. 06. 20.

Jobban tetszett, mint a legutóbbi. Nem annyira merev a története és James Franco is remek választás volt a szerepre. Jól építkezett a film és komolyabb logikai bakikat sem véltem felfedezni.

Orosz István   2017. 07. 18.

Egész jó film, tetszik ez a majmok által okozott apokaliptikus világ. Azaz ember a majom ellen, a régi majmok bolygójánál, én szerintem ezerszer jobb.

Sabnock Sanatory   2019. 08. 31.

Nagyon jól sikerült feldolgozás.Kellemes időtöltés,persze ne várjunk katarzist,de feszesen hozza az elvárt szintet,és nem hagy lankadni.A képi megjelenítés is szuper!

Deku   2017. 07. 18.

Lehet velem van a baj de én valahogy a régi film után ezt se kedveltem meg igazán. Lehet régen láttam és újra bele kéne vágjak. Nem tudom viszont most azt mondom, hogy nem tetszett amit láttam.

Norbert93   2019. 02. 24.

Talán az első felvonás szintjét is sikerült megugrani az öntudatra ébredt majmok törzsi ellenállásának történetével. A Majmok Bolygója univerzum legerősebb és legkiválóbb darabja.

Bazzzsi   2017. 10. 22.

Az új filmek közül talán enne tetszik legjobban a története. Nincs túlerőltetve és még itt maradtak meg amennyire az alapsztori enged a valóságosság határain.

Ez a második film, melyben Andy Serkis egy majmot alakít. Az első a 2005-ös King Kong volt.

(hp)

Will Rodman (James Franco) egy valós személy, aki feleségre Alzheimer kórjára próbált gyógyszert kifejleszteni.

(hp)

Caesar beszédhangját felnőtt csimpánzok és Andy Serkis hangjából keverték ki.

(hp)

Az egyik jelenetben Caesar a francia szobrász, Auguste Rodin Gondolkodó című szobrának pózát veszi fel.

(hp)

A film egyik jelenetében láthatjuk Caesart, amint a Szabadság-szobor koronájának kicsinyített mását tartja a kezében. Ezzel a készítők az eredeti Majmok bolygója egyik kulcsjelenetére utaltak.

(hp)

Összegezve, a Rise of the Planet of the Apes felkerül a jól sikerült remakek igen rövid listájára, mindenkinek jó szívvel ajánlom.
Értékelés: 9/10 több»