83% 942 szavazat
A majmok bolygója: Lázadás

A majmok bolygója: Lázadás

Rise of the Planet of the Apes
Filmadatlap
42
Vélemények (42)
28
Szereplők (28)
19
Képek (19)
1
Videók (1)
7
Érdekességek (7)
1
Díjak (1)
1
Filmkritika (1)
21
Cikkek (21)
Fórum

Hol nézheted

James Franco
James Franco

FILMINFÓ

Az Alzheimer-kór gyógyítására szánt szer a csimpánzokon különleges és megmagyarázhatatlan tüneteket produkál: az állatok agya rohamos fejlődést mutat. A legokosabb kísérleti alany, Caesar kitörve a rabásgból lázadást szít sorstársai között, és kezdetét veszi az emberiség történetének legádázabb… Több


Ország: Amerikai Egyesült Államok, Egyesült Királyság, Kanada
Premier (HU): 2011.08.18. | Disney+ (2022.06.14.)
Több
 
2024.01.01 Timon

legújabb vélemény

Új dimenzióban A majmok bolygója

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Ebben a filmben nem az 1968-ban elindított idővonalat látjuk, sőt időutazás sincs benne. Itt a tudományos oldalát fogták meg egy nem éppen elrugaszkodott módon. Jól rámutat annak veszélyére, mi történik (vagyis történne), ha az állatok egy kicsit több öntudathoz jutnának, és elegük lenne a sanyarú bánásmódból. Már persze azoknak, akik ilyenben részesülnek. Caesar gazdáját világos volt, hogy megkímélték, de amúgy is kifizetődő az, ha nem bántják az állatokat. Mondjuk az egy kicsit túlzottan is szürreális volt, ahogyan az intelligens szerhez hozzájutott, és ez elég volt egyszer, mindjárt biológiai fegyverként működött, ahogy hiper mód felerősítette az intelligenciájukat. Ez a film rendkívül látványos volt, szép lassan indul, majd a közepe felé nagyon felgyorsulnak az események, és a harcok a végén valami extrém erősek. De hát nem is lehet nagyon másra számítani. A színészi teljesítmény és a látványeffektek ritka jól állnak benne. Igencsak dicséretre méltó mindenesetre, hogy ezzel egy darabig más oldalról közelítették meg a majmokat sci-fi felől. 10/9.

0
 
2023.10.17 Artemisia

Caesar ébredése

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

A majmok bolygója első, 1968-as megjelenésével örökre beírta magát a filmtörténet legendái közé. Bár az utána következő négy folytatás és Tim Burton reebotja sem tudott felérni az első rész nagyságához, azonban a Franklin J. Schaffner rendezésében ké... Teljes kritika

2
 
2017.06.20 indingo

Jobban tetszett, mint a legutóbbi. Nem annyira merev a története és James Franco is remek választás volt a szerepre. Jól építkezett a film és komolyabb logikai bakikat sem véltem felfedezni.

0
 
2017.07.18 Orosz István

Egész jó film, tetszik ez a majmok által okozott apokaliptikus világ. Azaz ember a majom ellen, a régi majmok bolygójánál, én szerintem ezerszer jobb.

1
 

Nagyon jól sikerült feldolgozás.Kellemes időtöltés,persze ne várjunk katarzist,de feszesen hozza az elvárt szintet,és nem hagy lankadni.A képi megjelenítés is szuper!

0

A film összbevétele 481 800 873 dollár volt (imdb.com).

#1
 

Ez a második film, melyben Andy Serkis egy majmot alakít. Az első a 2005-ös King Kong volt.Szerző: hp

#2
 

Will Rodman (James Franco) egy valós személy, aki feleségre Alzheimer kórjára próbált gyógyszert kifejleszteni.Szerző: hp

#3
 

Caesar beszédhangját felnőtt csimpánzok és Andy Serkis hangjából keverték ki.Szerző: hp

#4
 

Az egyik jelenetben Caesar a francia szobrász, Auguste Rodin Gondolkodó című szobrának pózát veszi fel.Szerző: hp

#5
 
Értékelés: 9/10
(2018. 03. 03.)
Összegezve, a Rise of the Planet of the Apes felkerül a jól sikerült remakek igen rövid listájára, mindenkinek jó szívvel ajánlom.
Értékelés: 9/10 Több