Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
68

A majmok bolygója (2001)

Planet of the Apes
Filmadatlap
 
29
Szereplők
11
Vélemények
36
Képek
1
Videók
 
Norbert93   2019. 04. 01.

legújabb vélemény

Véleményem szerint igencsak alulértékelt ez a film. Bár nem volt olyan mély és grandiózus, mint a klasszikus változat és nem volt annyira alaposan átgondolt és összerakott, mint az előzményfilmek, DE igenis egy jó és szórakoztató film. Sokkal feldolgozhatóbb és befogadhatóbb, mint az eredeti, nem kell órahosszat várni arra, hogy történjék valami, bár azt is elismerem, hogy néha túl hirtelen vált irányt a cselekmény. Vannak hibái, de mint mondtam, részemről ez egy jó film.

 
indingo   2017. 12. 24.

A régi filmeknél valamivel jobb, nekem azok nem tetszettek. Jó volt, hogy egy karakteres színészt raktak a főszerepbe. Történetben lehetett volna kicsit több.


 
Gyalog őrmester   2018. 01. 11.

Nem értem, hogy alapból jó filmet miért kell remakelni. Az eredeti '68-as Majmok Bolygója úgy ahogy van jó. Minőségileg, látványilag, történetileg. Szerintem ez a remake nagyon rossz, de kinek mi tetszik...

 
FarZoo   2015. 03. 29.

Klasszikus, elgondolkodtató, alap film. Nagyon érdekes a téma, és valóban elagyal rajta az ember. Mindenkiből másfajta érzést vált ki, de hogy kivált valamit, az biztos!

 
niky86   2016. 10. 06.

Tim Burton egyik legjobb filmje, bár ezt félve írom, ugyanis még nem láttam egy filmet sem a rendezőtől, amit ne tartottam volna zseniálisnak. A majmok bolygója az a film, ami számomra meginhatatlan. Minden alkalommal úgy nézem, mintha először látnám.

 
balogh.petr   2015. 03. 02.

Ez a film borzalmas. Nem is értem, hogy Tim Burton miért gondolta azt, hogy erre van szükség. Kicsit olyan, mintha 20 évet késett volna ez a film.

 
Nicholson   2017. 01. 13.

Gyenge remake.Felesleges volt ebbe belekezdeni, ha nem tudtak belőle többet kihozni, mind az eredeti 68-as ból. Charlton Heston is sokkal jobb volt az eredetiben, mind ebben a filmben, Mark Wahlberg. De ki a fas@z, az a Mark Wahlberg?? Vicc az egész.. Gyenge színészek, pocsék sztory. Tim Burton pocsék rendező. Nem azt mondom, hogy a 68-as olyan egetrengetően jó film volt, de hozzott valami újat, érdekeset, ami megfogta az embert és a befejezés is nagyon jól sikerült. Ebben a filmben semmi nem fogott meg. 10/1 Egy jól befuttatott címet könnyebb eladni címszó alatt álltak neki a készítésnek. Nem is akartak ebből kihozni semmit a látványon kívül. Ez is csak az ezredforduló után divattá vált látványfilmek egyike, mind ahogy az ezt követő többi részek is. Idiotizmus.

A film összbevétele 362 211 740 dollár volt (imdb.com).

 

Tim Burton azt nyilatkozta, hogy inkább kiugrik az ablakon, mintsem folytatást készítsen ehhez a filmhez.

(magyaristvan)
 

Azért hogy ebben a filmben szerepelhessen, Tim Roth elutasította Piton professzor szerepét a Harry Potter és a bölcsek köve című filmben. Helena Bonham Carter, ak Ari-t játszotta ebben a filmben, a Harry Potter franchise-ban Bellatrix Lestrange-et.

(magyaristvan)
 

Tim Roth a filmben nyújtott alakításáért jelölve volt az MTV Movie Award legjobb negatív hős díjára.

(mamiéstöti2)
 

Az eredeti A majmok bolygója (1968) főszereplői, Charlton Heston és Linda Harrison is megjelennek a filmben.

(hp)
 

A ember és a majom közti csókjelenetet (Mark Wahlberg, Helena Bonham Carter) a film indiai verziójából kivágták.

(hp)
 

Paul Giamatti karaktere megformálásához a legendás színész, W.C. Fields játékából merített ihletet.

(hp)
 

A 33 évvel korábbi A majmok bolygója (1968) költségvetése huszada volt Tim Burton remake-jének.

(hp)
 

A film 2029. február 14-én és 5021 decemberében játszódik.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.