2019.01.25   szerző: hp   hozzászólások: 1

Hétvégén debütál a mozikban a Mad Max: A harag útja, mely Christopher Nolan Batman-filmjei mellett az utóbbi évek legsikeresebb feldolgozása lehet. A film jelenleg a rottentomatoes.com kritikaösszesítő portálon 219 kritika után 98 százalékon áll. A Mad Max ezzel a kivételeket táborát erősíti, ugyanis csak a legritkább esetekben fordul elő az, hogy egy remake vagy egy reboot túlszárnyalja az elődjét. Hétvégi toplistánkban ezúttal minden idők legrosszabb feldolgozásait gyűjtöttük össze.

Top15: Minden idők legrosszabb filmfeldolgozásai (reboot/remake)A kép forrása: Lionsgate
#15

58 Ómen  (2006)

horror | thriller

Az ezredfordulón nem következett be a világvége. Az ördög napja: 2006. VI. 6. Amikor eljön, félelmet, káoszt és gyűlöletet hoz magával, hogy a világ ura lehessen. És mindaz a... több»

Egy remake, aminek tényleg semmi értelme nem volt azon kívül, hogy 2006. június 6-án került a mozikba (6.6.06.). Ezt biztos jót tett a marketing szempontjából, de a bukás elkerülhetetlen volt.
#14

74 Halálfutam  (2008)

akció | sci-fi | thriller

A nem túl távoli jövőben a szórakoztatás egyik formája egy olyan autóverseny, mely során elítélt gyilkosoknak kell egymás élete árán, minél látványosabb küzdelemben... több»

Paul W.S. Anderson az 1957-es azonos című film alapján készített ramke-je már az elején rosszul indult. Hat évbe telt, mire sikerült elfogadtatnia a forgatókönyvet, majd Paramount el is vetette a projektet, melyet végül a Universal karolt fel. Mindhiába...
#13

75 A titánok harca  (2010)

akció | fantasy | kaland

Perszeusz (Sam Worthington) reménytelen küzedelembe kezd Hádésszal (Ralph Fiennes), és mivel nincs vesztenivalója, bárkit maga mellé vesz, aki harcolni tud az Alvilág ura ellen.... több»

Talán lett volna ebben a filmben potenciál, de olyan meredek lejtőn indult, hogy esélye sem volt. Infantilis forgatókönyv, üres karakterek és a sokszor borzasztó CGI-effektek megpecsételték a sorsát.
#12

52 Psycho  (1998)

horror | misztikus | thriller

A Psycho történetének főhőse Marion Crane (Anne Heche), aki barátjával együtt meglóg főnöke pénzével, hogy új életet kezdhessenek. menekülés közben megszállnak a Bates... több»

Ahhoz azért kellett bátorság, valaki – jelen esetben az egyébként tehetséges Gus van Sant – hozzányúljon Hitchcock filmjéhez, a probléma csak az volt, hogy a rendező voltaképpen képkockánként másolta le az eredeti alkotást. Az egyetlen újítása, hogy immáron színesben is megnézhettük az alaposan lebutított klasszikust.
#11

dráma | sci-fi | thriller

Klaatu a világűr mélyéről érkezett a Földre, űrhajójával a Central Parkban száll le. Különös tervvel áll elő, mellyel meghökkenti és elborzasztja a világot. Szerinte a... több»

Robert Wise 1951-es kultikus filmje után több mint fél évszázaddal Scott Derrickson felkarolta az eredeti történetet, és el is bukott vele. Addig még jól indult a dolog, hogy Keanu Reeves-nek egy érzések nélküli földönkívülit kellett játszania (minden rosszindulat nélkül, ez azért testhezálló szerep), de ami ezt követte, arról jobb nem is beszélni.
#10

67 Halloween  (2007)

horror

Michael Myers egy szigorúan őrzött elmegyógyintézet ápoltja, ahol Dr. Loomis, az elismert pszichológus minden erejével azon van, hogy behatoljon a gyilkos vágyakkal küzdő... több»

John Carpenter filmjének rebootjával alaposan befürdött Rob Zombie, amikor az ikonikus karaktert minden mélységétől és rejtélyességétől megfosztotta, akiből így csak egy elpusztíthatatlan unalmas gyilkológép lett.
#9

családi | kaland | krimi

A kínaiak elleni győztes meccs utáni ünneplésben meggyilkolják a francia focicsapat edzőjét, és eltűnik a férfi gyémántgyűrűje, a "Rózsaszín párduc". Az ügyet a... több»

Ki gondolta volna, hogy a rendkívül rossz kritikai, és a nem túl lelkes nézői fogadtatás után mégis ez lesz minden idők legnagyobb bevételét hozó Rózsaszín párduc adaptációja? Hiába volt tehetséges a szereplőgárda, a koncepció és az épkézláb forgatókönyv hiánya megtette a hatását.
#8

53 Péntek 13  (2009)

horror | misztikus | thriller

A helyiek úgy gondolják, hogy az átok még mindig ott lebeg a Crystal Lake felett. Egy vállalkozó kedvű pár azonban mit sem törődve a múlttal újra megnyitja a tábor kapuit. Az... több»

Egy tipikusan olyan remake, melynek semmi értelme nem volt, és nagyjából ugyanennyi köze volt az eredeti filmhez. Ha csak elkészítették volna a franchise következő részét, senkit nem érdekelt volna, így az alkotók egy remake készítése mellett tették le a voksukat, de mint utólag kiderült, ezzel egy lépést sem haladtak előre, sőt!
#7

családi | fantasy | kaland

Maggie vérében van az autóversenyzés, de az óvatos apja megtiltja, hogy valóra váltsa álmát. Kárpótlásul felajánl egy autót a lánynak. Elviszi õt a roncstelepre, ahol Maggie... több»

A Herbie egy olyan franchise újjáélesztése, melynek örökre a múlt homályába kellett volna vesznie. A film egyetlen pozitívuma, hogy Lindsay Lohant még a kábítószeres ámokfutása előtt láthattuk, ki-ki döntse el, hogy ez vajon elegendő indok-e egy egész estés filmre.
#6

35 Amerikai taxi  (2004)

akció | krimi | thriller

Belle Williams (Queen Latifah) felspécizett járgányával New York utcáin repeszt, és mindenki tudja, ővé a város leggyorsabb taxija. Belle autóversenyzőnek készül, ám egy... több»

Ez az a film, amivel Queen Latifah egy mozdulattal söpörte le pozitív megítélését, melyet nem mellesleg megérdemelten, a Chicago című Oscar-díjas filmnek köszönhetett. Persze tegyük hozzá, Luc Besson filmjének remake-je viszonylag sikeres volt a pénztáraknál, de az elsöprően negatív kritikai recepció mellett ez nem feltétlen jelent vigaszt
#5

dráma | horror | krimi

Freddy Krueger csíkos pulóvere, négykarmú kesztyűje, dermesztő mosolya a műfaj elsőszámú klasszikusává tette az Elm utcát. Freddy most a modern kor filmes technikájának... több»

Szintén egy elrettentő példa, ami épp azt vette el Freddy Kruegertől, ami miatt egy generáció számára vált meghatározó horrorfilmes karakterré. Lehet, hogy ez maradiság kérdése, de szerintünk senki nem léphet Robert Englund nyomdokaiba, pláne nem egy ilyen trash filmben.
#4

romantikus | vígjáték

Mesés örökség vár az iszákos playboyra. Ám ahhoz, hogy hozzájusson, Arthurnak változtatnia kell addigi életén. A semmirekellő életmódjával ugyanis rossz fényt vet a családi... több»

Russell Brand újabb olyan filmje, melyben önmagát alakítja, csakhogy ez a mozi eredetileg Dudley Moore klasszikusának feldolgozása. Helen Mirren azóta már százszor is megbánhatta, hogy rábólintott erre a szükségtelen feldolgozásra, mely morzsányit sem tartalmaz az eredeti film humorából és bájából.
#3

68 A majmok bolygója  (2001)

akció | kaland | sci-fi

Egy különös bolygón a majmok urlakodnak, akik hatóvadászattot rendeznek az emberiség túlélői ellen. Egy űrhajós kényszerleszállást hajt végre a bolygón, az ő megjelenése... több»

Hiába Tim Burton, és hiába a fejlettebb CGI-technológia, ez a PG13-as korhatár besorolású matiné a nyomába sem érhet az eredeti filmeknek. Részben sci-fi, részben romantikus történet, részben kalandfilm, de egyiknek sem élvezetes. A filmvégi csavar miatt pedig milliók temették az arcukat a tenyerükbe.
#2

78 Godzilla  (1998)

akció | sci-fi | thriller

Azt gondoltuk, ez a hatalmas szörnyeteg csak a legendákban létezik. Most azonban előbukkan az óceán mélységeiből, hogy rémületet és rombolást hozzon New York lakóira. Egy... több»

Mint az ismeretes, a japán Godzilla filmeket többek között az USA Bikini-atollon végzett hidrogénbomba kísérletei inspirálták (röviden: a japán atomholokausztra adott válasz maga Godzilla volt, aki a sugárfertőzésnek köszönhetően született meg, és egyfajta isteni beavatkozásként bukkan fel, amikor más lényeg fenyegetik az országot), ebből az inspirációból azonban Roland Emmerich semmit nem tartott meg. Az ő Godzillája egy céltalanul pusztító CGI-szörny lett, ami valamiféleképpen a Jurassic Park kultuszát próbálta meg meglovagolni, sikertelenül.
#1

55 Conan, a barbár  (2011)

akció | fantasy | kaland

Conan szüleit meggyilkolják, faluját lerombolják. Bár rabszolgasorba kerül, félelmetes harcossá képezik ki, aki felnőve elindul, hogy felkutassa, kin teljesítheti be bosszúját.... több»

Ennek a filmnek végképp semmi köze az Arnold Schwarzenegger féle Conanhez, már maga a cím egyezése is teljesen érthetetlen. Az alkotók is jobban jártak volna, ha kihagyják a hős nevét a címből, ugyanis ekkor csak egy közepesen rossz barbáros filmet kaptunk volna, nem egy botrányos "feldolgozást". Talán mondanunk sem kell, de a film egyaránt megbukott a kritikusoknál és a közönség körében is, így hiába tervezett a Lionsgate franchise-t, a dolgot hamvában fojtotta el a film negatív fogadtatása.