Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
68%

Rémálom az Elm utcában (2010)

A Nightmare on Elm Street
Filmadatlap
 
19
Szereplők
13
Vélemények
14
Képek
2
Videók

Galéria (14)

Videók (2)

 
Laca//Ho/rr/oR//   2021. 09. 07.

legújabb vélemény

1
Robert Englund, lehet, hogy te hiányoztál ebből...

Hát én azért többet vártam tőle, ennyi és pont. Először is ez egy újragondolás volt, amiben volt egy-két jó mozzanat, de semmi több. A régi nagy kedvenceinkkel, akik leginkább a szüleink generációjának voltak közkedveltek, gondolok itt Jasonre, Bőrpofára, Myersre, vagy ez esetben Freddyre. Szinte egy slasher filmet nem tudtak vagy jól rebootolni vagy remake-elni. A 2003-as, A texasi láncfűrészes című horrorfilm egy jó kis átalakított film lett, akárcsak a 2018-as Halloween, amely ugyebár a 78-as első rész méltó folytatása lett. A 2010-es Rémálom az Elm utcában című slasher horror egy új történet volt, természetesen azonos elemekkel. Ugyan szerintem sem lett az igazi, sőt... De annyira rossz mégsem lett, amilyen savazást kapott akár itthon, akár külföldön. Persze a világot nem váltotta meg, és kiszámítható a cselekmény is javarészt, de annyira rossz nem lett, mint amilyennek besorozták a Samuel Bayer-féle Freddy filmet. Azért lássuk be, kiszámítható, sokszor pedig eléggé vontatott volt a sztori! Egyszer megéri megnézni otthon, de ha valaki impozáns horrort szeretne este látni, akkor ne ez legyen az! Ebben nem sok kurázsi volt, és a színészek is igencsak gyengék benne. Egy-két jó jelenet volt, amit nem tagadok, de nagyon kevés volt ahhoz, hogy kárpótoljon a cselekményért és a teljes kiszámíthatóságért.

 
Sabnock Sanatory   2020. 09. 11.

3

Figyeljünk oda, hiszen sokan írják, na milyen rossz ez a remake! Na igen, de ez nem az. Ez egy elég jól sikerült reboot, hiszen az eredeti történettel szinte köszönő viszonyban sincs. Persze azért ugyanazokkal az elemekkel dolgozik, és a csíkos felső... több»

 
Bazzzsi   2017. 11. 21.

0

Az eredeti filmekben volt kurázsi és igazi rettegés. Itt csak bénáznak és a történetben sincs semmi eredeti. Helyenként unalmas és kiszámítható sztori.

 
drg0602   2020. 03. 31.

0

Nem olyan rossz. Érdemes megnézni, de azért nekem a régi jobban tetszett, de ez se rossz. Nagyon nehéz egy tökéletes, jó filmből remake-t csinálni. Szerintem nem sikerült olyan rosszul, a nézőket nem tudták meggyőzni ,de abban biztos vagyok, hogy ha ez az eredeti film, akkor nagyobb sikert aratott volna. Így tőlem kap egy 8/10.

 
Márton   2018. 11. 02.

0
Az új Rémálom az Elm utcában-nak sikerült egy elég komor és beteges hangulatot teremtenie

Rengeteg helyen szidták már a 2010-es új Rémálom filmet, de szerintem annyira azért nem lett rossz film, vagyis inkább voltak benne értékelhető dolgok, még akkor is ha az eredeti 1984-es Rémálom filmtől elég erősen "elrugaszkodik"! Az első olyan dolo... teljes kritika»

 
ereln   2016. 04. 27.

1

Nagyon félresikerült reboot lett, bár szórakoztató lenne csak az a baj, hogy van alapja, volt előtte egy film és ezt nem lehet figyelmen kívül hagyni. Unalmas nem is félelmetes horrorfilm, sajnos ilyen lett.

 
jencike1985   2017. 06. 01.

0

Egy olyan karakter formálódott meg a filmben amit szerintem mindenki ismer világszerte. Érdekes az egész sztorija , szeretem mikor egy film szól valamiről. A színészek hatalmasat alkottak.

A film összbevétele 115 664 037 dollár volt (imdb.com).

 

Az eredeti Rémálom az Elm utcában című filmben egyáltalán nem hangzik el az Elm utca neve.

(Zsolt Zsolt)
 

Az első Rémálom az Elm utcában-filmben Freddy figuráját több valaki is ihlette Wes Craven életéből: volt például egy Fred Krueger nevű iskolatársa, aki állandóan piszkálta, a rongyos, koszos ruhák pedig egy csavargó kinézetét idézik, akit Craven még 10 éves korában látott.

(kissjanos21)
 
Összességégben a Rémálom az Elm utcában 2010-es változata méltatlan feldolgozása a nagy klasszikusnak, és nagyon remélem, hogy hamarosan rendbe teszik ezt a hibát, és a franchise végre egy, a nevéhez hű feldolgozást vagy folytatást kap. több»