Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
70%

Halloween (2007)

Halloween
Filmadatlap
 
29
Szereplők
9
Vélemények
10
Képek
Videók

Galéria (10)

 
Laca//Ho/rr/oR//   2021. 09. 10.

legújabb vélemény a nap véleménye

1
Egy Rob Zombie-féle brutális horror, amely remekül bemutatja Michael jellemének felépítését

Rob Zombie és a horror műfaja. Érezni lehetett eme előzményfilmen, amely Michael Myers felépítését mutatja be, hogy a zenész és rendező milyen identitással akarta megalkotni a filmet. Amit elképzelt, azt szerintem sikerült megalkotnia. Sikerült iszonyat erővel megalkotnia és felépítenie a Halloween előzményfilmet, és bemutatni, hogy egy fiatal srácból hogyan is lesz egy félelmetes pszichopata gyilkos. A családon belüli terror és szegénység, állatkínzás, véres brutalitás, gyilkosság és majd a pszichiátria. Ebből a szempontból remekül felépített negatív jellem, és a sok rossz dolog után megkaptuk Michael Myerst. A karakter fejlődése jól követhető, hiszen alapos munkát végeztek, az első egy órában csak erről szólt a film. William Forsythe remekül alakította az alkoholista mostohaapát, aki amúgy kegyetlenül ellenszenves karakter volt, és akkor ott van még Malcolm McDowell, aki Dr. Samuel Loomis jellemét formálta meg. Hát nem épp egy családbarát alkotás lett, annyi szent, de Rob Zombie elérte a célját, és egy kegyetlenül erőszakos és véres horrort csinált. A film célja az volt, hogy miért lett ilyen Michael, és ezt remekül mutatta be a sajátos stílusával, szépen felépítették a karaktert. Igazából sok extrát nem hoz a film, mondhatni egy átlagos slasher, de legalább újszerű és brutális. A célját lényegében elérte. Nekem tetszett, és hát lássuk be, láttunk már jóval rosszabb filmet, ami majdnem eltemette a Halloween szériát!

 
Sabnock Sanatory   2020. 08. 18.

0

Iszonyatosan erős,és lényegre törő film Michael gyermekkorától kezdve.Hogyan vált gyilkológéppé?Állatkínzás,gyilkosság,pszichiátria,majd a többi gyilkosság.A jellem negatív fejlődése,és teljes idegi összeomlása.Rob Zombie brutális,és véres filmet aka... több»

 
dulkap   2015. 01. 22.

0

Ha valakinek a kedvencei közé tartozik az eredeti klasszikus mű az biztos fanyalog a film újraértelmezésén. Viszont aki eltud vonatkoztatni attól, az egy átlagnál semmivel se rosszabb horrorfilmet kap. Én nem mondom, hogy zseniális az alkotás, de egy... több»

 
harnas1207   2019. 04. 01.

0

Pozitív, hogy modernebb változatot kapott egy klasszikus. De még így sem tud megugrani egy bizonyos szintet. Tucat horror, ami mai szemmel már unalmas.

 
Márton   2018. 11. 02.

0
Egy kis dráma is belefért a Halloween kilencedik részébe

A kilencedik Halloween filmet hozta el nekünk nézőknek 2007-ben Rob Zombie rendező és forgatókönyvíró és úgy gondolta a gyártó stúdió, hogy épp itt az ideje Carpenter mesterművének a remakelésének! Jómagam kimondottan szerettem az eredeti 78-as Hallo... teljes kritika»

 
Holló   2016. 04. 23.

1

Nagyon bugyuta tucatfilm, ami sehol sincs az eredeti mély és valóban félelmetes világához képest. A film az eleje után már egyáltalán nem töri magát, hogy akár csak kicsit is félelmetes legyen, csak önti a művért meg a meztelenkedést, és igazából abb... több»

 
HitGirl   2019. 10. 09.

1

Ez a film meglehetősen gyenge, felvizezett változata lett az eredetinek. Az a baj, hogy ma azt hiszik, elég, ha mindent megtesznek, hogy a film R-rated legyen, vagyis tesznek bele káromkodást, pucérkodást, meg gyilkolászást, és ettől máris félelmetes... több»

A film összbevétele 80 253 908 dollár volt (imdb.com).

 

Ez volt a legnagyobb bevételt hozó Halloween film (80 millió dollárt kaszált).

(ArpiHajdu és Réci)
 

John Carpenter nem látta a filmet, és azt mondta, nem fogja kritizálni, mivel a rendező a barátja.

(kázsé)
 

Malcolm McDowell sok felvételt elrontott, mert megnevettette színésztársait.

(kázsé)
 

Emma Stone-t meghallgatták Laurie Strode szerepére.

(kázsé)
 

Tyler Mane a legmagasabb színész, aki megformálta Michael Myerst.

(kázsé)