Játssz egy Samsung Tv-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
66
Filmadatlap
 
29
Szereplők
6
Vélemények
10
Képek
1
Videók
Halloween
 
dulkap   2015. 01. 22.

Ha valakinek a kedvencei közé tartozik az eredeti klasszikus mű az biztos fanyalog a film újraértelmezésén. Viszont aki eltud vonatkoztatni attól, az egy átlagnál semmivel se rosszabb horrorfilmet kap. Én nem mondom, hogy zseniális az alkotás, de egy ilyen típusú slasher-movie ritkán tökéletes, hiszen a műfajból eredően, nem kíván egy fordulatos, tökéletes párbeszédeken alapuló történetet. Nekem kifejezetten az eleje tetszett filmnek, hiszen Zombinek nagyon jó érzéke van a régi horror filmek és a 70-es éves hangulatának megteremtéséhez. De megértem a Carpenter féle eredeti rajongóinak a fanyalgását, hiszen annak a közelébe sem ér. Viszont, mint önálló horror, szerintem hozza, az elvárhatót!

 
harnas1207   2019. 04. 01.

Pozitív, hogy modernebb változatot kapott egy klasszikus. De még így sem tud megugrani egy bizonyos szintet. Tucat horror, ami mai szemmel már unalmas.


 
Holló   2016. 04. 23.

Nagyon bugyuta tucatfilm, ami sehol sincs az eredeti mély és valóban félelmetes világához képest. A film az eleje után már egyáltalán nem töri magát, hogy akár csak kicsit is félelmetes legyen, csak önti a művért meg a meztelenkedést, és igazából abban reménykedik, hogy ezek majd elviszik a hátukon a filmet. Rob Zombie nagyon alulmúlta magát ezzel a mozival.

 
Márton   2018. 11. 02.
Egy kis dráma is belefért a Halloween kilencedik részébe

A kilencedik Halloween filmet hozta el nekünk nézőknek 2007-ben Rob Zombie rendező és forgatókönyvíró és úgy gondolta a gyártó stúdió, hogy épp itt az ideje Carpenter mesterművének a remakelésének! Jómagam kimondottan szerettem az eredeti 78-as Halloween filmet, de az utána készült folytatások (talán csak a 81-es második rész kivételével) elég gyenge, sőt, már-már silány minőséget képviseltek, ezért is voltam kíváncsi a Zombie féle változatra, ami azt a nem kisebb dolgot vette a fejébe, hogy megmutatja miként is született meg a Gonosz (mármint Michael Myers)! Tehát egyfajta újragondolása volt az eredetinek és egyben remakelése is, hisz a film majdnem a feléig Myers eredettörténetét láthatjuk... több»

 
moov18   2016. 02. 10.

Jelen filmünk Rob Zombie rendezésében egy igazi klasszikus kérem szépen. Egy gyilkos elme születését, létezését, életét mutatja be. Nem akármilyen módon. Egészen gyermekkorától nyomon követhetjük. Bemutatja miként jut el valaki odáig, hogy egy szadista sorozatgyilkossá nője ki magát. Michael Myers esetében teljesen látványosan mutatják be ezt a torzult világképet. Egészen kiskora óta jelen van az életében a kegyetlenkedés, az elfojtott agresszió. Elsőként kisebb állatokon kísérletezik, megkínozza, megnyúzza őket. Közben lecseréli maszkját, jelentősen megnyúlik, ugrunk az időben, kiszabadul a pszichiátriáról. Megérkezünk a jelenbe. Brutalitása most sem ismer határokat, a képbe ezúttal viszont az aprócska állatok helyett a húsvér emberek kerülnek. Izgalmas, feszült alkotás a maga módján. Rob Zombie nyers zsenialitása abszolút megjelenik a képernyőn. Tisztességgel folyik benne a vér, pörögnek a durvábbnál durvább képsorok. Röviden: ajánlott a megnézése. Kikapcsol, szórakoztat. Valóban egy jókora mérföldkőnek számít a műfajban. Csak ajánlani lehet!

A film összbevétele 80 253 908 dollár volt (imdb.com).

 

Ez volt a legnagyobb bevételt hozó Halloween film (80 millió dollárt kaszált).

(ArpiHajdu és Réci )
 

John Carpenter nem látta a filmet, és azt mondta, nem fogja kritizálni, mivel a rendező a barátja.

(kázsé)
 

Malcolm McDowell sok felvételt elrontott, mert megnevettette színésztársait.

(kázsé)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.