Azt hittük, hogy a Föld a miénk. Hiba volt.
A történelemben számos példa található a civilizációk összecsapására, amely után a kevésbé fejlettek eltűntek vagy rabszolgává váltak. Ezúttal mi, emberek vagyunk a kevésbé fejlett faj.
A film egy űrbéli idegen, Klaatu (Keanu Reeves) történetét… több»
Ezt a filmet kb. egy éve láttam először, most pedig kedvet kaptam újra megnézni. Mikor először láttam, már akkor is tetszett, de most még jobban. Nagy Keanu Reeves rajongóként ezt a filmjét sem hagyhattam ki, de nem ez lesz a legjobb filmje, és nem is lesz ez a kedvencem tőle. Ez egy látványos sci- fi, ami egy olyan mondanivalót hordoz magában, amit nem sok film. Egyszóval a mondanivalója az, ami nagyon is jobbá teszi ezt a filmet (bár alapvetően sem rossz film). Én nekem tetszett, érdekes film, és nagyon tanulságos is!
Az alapötlet rendben van, de ebből sokkal többet ki lehetett volna hozni. A szokásos bugyuta sztorin kívül rendkívül idegesítő a karakterek idiótasága. A többség úgy viselkedik, mint egy szellemi fogyatékos. Mind közül a legidegesítőbb Jaden Smith. N... több»
Gyűlöletbeszéd on: nem volt benne semmi különösebben egyedi. Lehet csak én éreztem így, de az embert okolni a bolygó állapotáért egy mindennapi dolog, a jótékony pusztítás gondolata is, és az "egyetlen személy tudja csak megállítani" is. A színészek jól játszottak, de számomra nem tudták feléleszteni a filmet.
A készítők annyira élvezték a Cleese-zel való közös munkát, hogy nagyon sajnálták, amikor a forgatás véget ért.
(rbernadett)A készítők szerint John Cleese beválogatása volt a legnehezebb feladat, tekintve, hogy a színész inkább komikus szerepeiről volt ismert. Cleese úgy érezte, hogy az ő korában egy drámai szerepet egy kis visszafogott humorral sokkal egyszerűbb lenne eljátszani, mint egy mániákus idős embert.
(rbernadett)A producer, Erwin Stoff első és egyetlen választása Keanu Reeves volt Klaatu szerepére.
(rbernadett)Szeretnéd használni a Mafab értékelését a weboldaladon?
Használd ezt a HTML-kódot »