Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
86

A majmok bolygója (1968)

Planet of the Apes
Filmadatlap
 
28
Szereplők
25
Vélemények
11
Képek
3
Videók
A majmok bolygója
 
Artemisia   2017. 11. 05.

Aki az igazi, eredeti Majmok bolygóját akarja látni ezt nézze meg. Remek, újszerű és egyedi történet volt a maga korába, és még ma is megállja a helyét, nem véletlenül élt meg annyi adaptációt és rebootot. A képi világ és a jelmezek ugyan régimódiak, de ez nem vesz el a filmélményből és ne feledjük, hogy 1968-at írtuk mikor bemutatták. Igazi, időtálló klasszikus, kötelező darab.

 
Milanman   2015. 02. 10.

A filmtörténelem egyik legzseniálisabb sci-fi klasszikusa, helye van a legnagyobbak panteonjában. A filmtörténelem egyik legjobb és legütősebb befejezésével.


 
Deku   2017. 07. 17.

Borzasztóan nem tetszett ez a film. Igaz mai fejjel néztem meg ezért maga a látványvilág nem kápráztatott el és ez erősen lefele húzta. Azonban a történet sem tetszett.

 
MidoD7   2019. 04. 12.

Olyan egyszerű, kellemes, de bőven nézhető kategória. Ami nem jelenti azt, hogy rossz lenne. Még valamilyen szinten el is szórakoztatott. Egyszer megnézhető bárki számára.

 
sipiarpi   2016. 09. 16.

Klasszikus! Az egyetlen, eredeti Majmok bolygója! Tim Burtont szeretem de a feldolgozása nekem nem jött be. Oké, nem egy látványos film és a maszkok is megmosolyogtatóak de ’68-ban ez volt a max. Ne feledjük hogy a ’60-as évek keményen a hidegháború kora, kubai rakétaválságostul.

Charlton Heston
Maurice Evans
Maurice Evans
 
Variációk egy témára – A majmok bolygója, avagy miként érdemes adaptálni? több»

A film összbevétele 33 395 426 dollár volt (imdb.com).

 

1001 film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz című, Steven Jay Schneider által készített gyűjteményben szerepel ez a film.

(Norbi)
 

A film megtalálható a Steven Jay Schreider által összeállított "101 Sci-Fi Movies You Must See Before You Die" (Magyarul annyit tesz: 101 Sci-fi film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz) című könyvben. (2009)

(dulkap)
 

A film Oscar-díjat kapott a legjobb maszk effektekért. Az Oscar történetében először osztottak ilyen díjat, alighanem a film kedvéért vezették be a kategóriát.

(kázsé)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.