2024.01.01 23:45 Timon Olvasottság: <100x
0

Majmok bolygója izgalmasan újratöltve

1968 óta sok folytatás készült, és ez az egyik legjobb. Vagyis inkább... remake. Tulajdonképpen mindkettő belepasszol. Itt egy mágneses viharban történik meg az időutazás és a (nem túl távoli) jövőben. 2029-ig elvégre már csak öt év van. Egy mentőakció keretében kerül oda főhősünk, és nagyon megkönnyíti a helyzetét az, hogy az ottani fogvatartott emberek még tudnak valahogy beszélni. Többet is megtudhatunk a Tiltott Területről végre, főleg az X-bábukról és egy nem túl nagy misztériumról. A lezuhant űrhajóról, amelynek a titkára nem akarják a majmok, hogy bárki is rájöjjön. Ám amint sikerül nagyon kalandos úton eljutni oda, minden kiderül, és háború tör ki. Ám ekkor a babonás majmokat egy érkező űrcsónak hatása rabul ejti.

Nagyon látványos, és egy kicsit pörgős, néhol humoros a cselekmény, például az emberkereskedő majom egy kissé szellemes, mialatt velük tart.

Majmok bolygója izgalmasan újratöltve

Nem mondanám, hogy jobb az első filmnél, mert itt nincs meg végig az a kimért feszültség, az a tempó és misztériumokkal teli atmoszféra. Igaz, azt újrázni ennél nem egyszerű, és nem is lenne célszerű. Ez a maga nemében jól helytáll a franchise-ban. Elvégre a 2600-as évek körül játszódik, és 1968 és 3955 között ugye jó hosszú az idő. Persze minden egyes történetapróságról nyilván nem készülhet élőszereplős tartalom. Egy olyan idővonal-átírás azért nagyon jót tenne az egésznek, amely kikerüli a második rész szinte botrányos végét, ezáltal előidézve, hogy nem pusztul el a Föld. Elvégre annál a résznél szinte bármi jobb. Ez a film pedig továbbra is fenntartja annak esélyét az időutazással, hogy ezzel a nyílt járattal éljenek az írók. Én legalábbis szívesen látnék ilyen végkimenetelt valamikor a jövőben.

10/9.

akció | kaland | sci-fi | thriller

Egy különös bolygón a majmok urlakodnak, akik hatóvadászattot rendeznek az emberiség túlélői ellen. Egy űrhajós kényszerleszállást hajt végre a bolygón, az ő megjelenése... több»

0