Kern AndrásBodrogi GyulaJordán TamásKoltai RóbertPogány JuditBánsági IldikóHermányi MariannStefanovics Angéla és még sokan mások – igazi sztárparádét ígér a Ma este gyilkolunk című krimi-vígjáték. Az Agatha Christie-stílusát idéző, humoros fordulatokban is bővelkedő produkciót várhatóan 2024-ben mutatják majd be, jelenleg a film utómunkája zajlik.

„A film első vágata készen van, jövő évig azonban még nagyon sok munka vár ránk. A következő hónapok során készülnek el a film vizuális effektjei, valamint a főcímen, a végefőcímen, az utószinkronon és a hangutómunkán is ezekben a hetekben kezdünk majd el dolgozni” – mondta a jelenleg zajló alkotói folyamatokról Fazakas Péter rendező.

A Ma este gyilkolunk című krimi-vígjátékban egy sor színészlegenda, a hazai és filmes színjátszás legnagyobb alakjai kaptak szerepet. A színészből nyomozóvá avanzsáló főszereplőt Kern András alakítja, ugyanakkor Pogány Judit, Jordán Tamás, Bodrogi Gyula, Koltai Róbert, Hámori Ildikó, Bálint András, Bánsági Ildikó és Takács Kati is feltűnik majd a vásznon. A fiatalabb generációból ugyancsak számos kiváló művész, többek közt Hermányi Mariann, Stefanovics Angéla, Bánki Gergely, Závodszky Noémi, Gyöngyösi Zoltán, Keresztes Tamás, Herczeg Adrienn, Elek Ferenc és Pál András kapott szerepet a filmben.

Idén nyáron mindössze 37 nap alatt és összesen 5 helyszínen – főként a ráckeresztúri Brauch-kastélyban és annak kertjében – forgatták a Ma este gyilkolunk című krimi-vígjátékot, amelynek jelenleg az utómunkája zajlik. Érdekesség, hogy a viszonylag kis apparátust megmozgató forgatáson a legidősebb és a legfiatalabb stábtag között 72 év volt a korkülönbség: „korelnökként” a 89 évesen is aktív és tettre kész Bodrogi Gyula, legifjabb stábtagként egy 17 éves produkciós asszisztens vett részt a munkában.   

A fordulatos krimi-komédia forgatókönyvírója Köbli Norbert, a Blokád, az Örök tél, a Félvilág, és A berni követ írója. A Ma este gyilkolunk rendezője a többek között az Árulók és a Szabadság – Különjárat című filmeket, valamint több sikeres sorozatot jegyző Fazakas Péter, producere Lajos Tamás, aki sikerre vitte többek közt a Blokád, az Ida regénye és az Örök tél című filmeket. A szerzői triumvirátus közösen jegyzi a nagysikerű, 2022-es A játszma című filmdrámát is.

krimi | vígjáték

A szövevényes történet középpontjában egy gyilkosság áll, amely megzavarja a Pirandello Színházi Otthon rutinszerű életét, ahol idős művészek laknak. Egy elfeledett idős... több»