Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
84%

Blokád (2022)

Blokád
Filmadatlap
 
11
Szereplők
15
Vélemények
8
Képek
4
Videók

Galéria (8)

Ifj. Vidnyánszky Attila
Ifj. Vidnyánszky Attila
Seress Zoltán

Videók (4)

 
ospir   2023. 05. 03.

legújabb vélemény

0
Rántotta.

A 2022-es benzinmutyi alkalmára összedobták, hogy lásd a taxisokat a mai napig kivételként kezelik és 2022-re sem sikerült elszakadni az oroszoktól. Továbbá a film bemutatja, hogy Árpikának lehetősége lett volna, de inkább elárulta az egész országot. Antal fiáról is lehetne egy filmet pl. Luxusutazások és Dunakavics címmel.

 
Dorkateo   2023. 04. 06.

2
Ott voltam a parlament előtt

Jó film lett a Blokád. Nyilván vitatkoznak rajta a politikai érdekek mentén gondolkodók, nyilván kritizálják a mélyebb összefüggéseket ismerő történészek, de nekünk, átlagembereknek ez egy befogadható, értéket adó film. A színészek kiválóak, a maszkmesterek is nagyszerűen helytálltak. A szerkezet nagyon jó, talán időnként évszámokat hiányoltam a jelenetekről, hogy a fiatalabbak is jobban értsék a történelmi időrendet. Még több kéne ilyen filmekből, ami minden generáció számára érthető és élvezhető, alapanyag van bőven.

 
Klauka89   2023. 03. 26.

0

Meglepően jól sikerül a film. Seress Zoltán remekül alakította Antall Józsefet, nagyon átjött hogy mennyire emberibbek voltak akkoriban a politikusok, miniszterelnökök. Jó volt filmen látni a taxis blokád történetét, mivel 1990 októberében másfél éve... több»

3
 
Emmersson   2022. 10. 15.

0
Talán hiteles lesz

Köbli Norbert személye kecsegtető. Egyik legjobb forgatókönyvírónknak tartom. (Értékelni kell, pedig még nem láthattam, ezért kap egy megelőlegezett 5-öst.)

 
Lóri Ádámcsik   2023. 02. 27.

0
Jól sikerült

Végre egy jó magyar politikai film. Jól láttatta, hogy mi is folyt a háttérben valójában. Mindig az egyedi érdekek diktálnak, és senkiben sem bízhatsz meg teljesen.

 
stomachh   2023. 03. 05.

1

Egészen érdekes alkotás lett. A színészek jók, a maszkmesterek is remek munkát végeztek. Közönségfilm, tehát ne várjunk hatalmas mélyre ásást a történelemben, de a felszín alá enged egy kis bepillantást, hogy nem minden volt fehér és fekete. Árnyalja a bennünk kialakult képet a rendszerváltással kapcsolatban.

 
Diabolus   2023. 04. 02.

1
A rendszerváltás minden szépségével és nehézségével

Örülök, hogy kezdjük összeszedni magunkat filmgyártás terén. Nem az a száraz történelmi film, nem volt túltolva az akciójelenet és a romantikus szál sem. Nekem összességében tetszett, és nem az egynek elment film, hanem egy erős négy csillagos alkotás, ajánlom.

A film 107 494 147 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 63 526 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A filmben Antall József és Göncz Árpád beszédének háttere a valósághoz képest fordítva van bemutatva. Antall a parlamenti szobájában mondta el az adásba nem engedett beszédét, míg Göncz a tévéstúdióban nyilatkozott a taxisblokád alatt.

(Davlev)
 

A filmet nevezi Magyarország a 2023-as Oscarra.

(indingo)
 

A film története megtörtént eseményeken alapszik, amikor hatalmas társadalmi feszültség keletkezett Magyarországon 1990 októberében a drasztikusan megugrott benzinárak miatt.

(csd)
 

A film bepillantást enged Antall József miniszterlenök magánéletébe is.

(csd)
 

A Blokád az első olyan dráma, amely a kilencvenes évek rendszerváltás utáni legnagyobb horderejű híréről, a taxisblokádról készült.

(csd)
 
A Blokád a felszínen kurzusfilmnek tűnik, de a sorok közül kőkemény politikai kritikát olvashatunk ki, amely ha nem is maximális sikerrel, de kellően fogyasztható formában festi le a rendszerváltás kudarcát. több»
 
Végre nekünk is van olyan maszkunk, ami miatt Gary Oldman Oscar-díjat nyert Churchillként! Ez nem sok jó, amit a Blokád című filmről el lehet mondani, de ennél többet sajnos nehéz találni benne. több»