Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
85%

Az ajtó (2012)

The Door
Filmadatlap
 
17
Szereplők
9
Vélemények
26
Képek
3
Videók

Galéria (26)

Videók (3)

 
qwer   2020. 09. 07.

legújabb vélemény

2

Kétség sem fér hozzá, hogy valamennyi színész remekül alakítja a karakterét, mégis hiányzik valami a filmből, s miután nem kaptam kielégítő választ arra, mit jelent az "ajtó", mi a szerepe az írónő és Emerenc életében, elolvastam Szabó Magda regényét... több»

 
Deku   2017. 07. 24.

0

Ismét csak magyar alkotás és nem ragadtatott el. Szabó Magda viszont kiváló volt. Közepes szint. Ennél még az is jobb lett volna ha nem csinálnak a készítők semmit. Nem tetszett.

 
T.Andras   2017. 04. 03.

0

Kiváló szereposztással és remek rendezéssel született meg Szabó Magda Az ajtó című regényének filmes adaptációja. Nagyon hűen követi a könyvben leírtakat. Bámulatosan jó film, az egyik legjobb a hazaiak közül.

 
Potoczkie   2016. 12. 30.

0

Szabó Magdától a kedvenc művem Az ajtó. A filmben különösen tetszett, hogy hűen követi a történetet. A karakterek külleme, jelleme is éppen olyan, mint ahogyan azt az írónő megálmodta. Nagyon szép magyar film.

 
Péter   2017. 02. 25.

0

Szabó Magda Az ajtó című műve alapján kézült magyar film az egyik legjobb, amire igazán büszkék lehetünk. Nekem nemcsak a regény, hanem az azt hűen bemutató film is nagy kedvencem.

 
Toncsi   2015. 11. 25.

0

Főleg Helen Mirren játéka miatt néztem meg, érdekelt, hogyan alakítja a szerepét ebben a számára kissé szokatlan közegű filmben. Nagyszerű volt! Kiválóan játszotta Emerencet, ami pedig nem egy könnyű karakter, terhelt múltja miatt. Tényleg nagyon szép film. Mindenkinek ajánlom.

 
babus1004   2015. 03. 29.

0

Jó adaptáció Szabó Magda regényéből. Egész jól sikerült visszaadni a könyvben leírt történetet. A szereposztást jól eltalálták. Tetszett a film.

 

Szabó Magda írónő a Júlia utca 3-ban lakott, Emerenc pedig a 7. szám alatt. A házak ma is láthatók, és még vannak lakók, akik ismerték őket személyesen is. Azóta Verrasztó Gábor történész külön kötetet is szentelt Emerenc személyének, akit a valóságban Szőke Júliának hívtak.

(Dorkateo )
 

A filmet a Lotz Károly utcában forgatták, egy szép pasaréti villában. Szabó Magda lakhelye a közeli Júlia utcában volt.

(Dorkateo )
 

A jelenetben, melyben a sebész (Jiří Menzel) belép Tibor (Eperjes Károly) kórházi szobájába, cameoszerepben megjelenik a filmet rendező Szabó István is.

(qwer)
 

A 34. moszkvai filmszemlén, illetve egy ausztriai gálán is jelölést kapott.

(KaTuS55)
 

A film Szabó Magda azonos című regénye alapján készült.

(Szilonka)