Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
62
Filmadatlap
 
14
Szereplők
4
Vélemények
4
Képek
Videók
 
indingo   2019. 03. 29.

Valamilyen szinten történelmi filmnek is nevezhetnénk, mivel Széchenyi gróf életének legmeghatározóbb eseményeit próbálták megjeleníteni. Hogy ez mennyire sikerült és hiteles-e, döntse el mindenki maga.

 
Filmelemző   2018. 05. 06.

Bereményi Géza filmje számtalan kritikát kapott kevéssé történelemhű eseményei és sajátos Széchenyi ábrázolása miatt. Ezen bírálatok egy része igaz, ám összességében a Hídember egy korrekt darab. Nekem tetszett például Eperjes Károly alakítása és Cserhalmi György játéka is szimpatikus Wesselényiként. Nagyon jók a pozsonyi országgyűlésen zajló jelenetek és monumentális a Lánchíd felállításának scene -je. Bereményinek sikerült valamit megragadnia a reformkorból, bár kicsivel többet térhetett volna ki Kossuthra és Széchenyi illetve a későbbi kormányzó sajátos viszonyára. Értékelésem: 7.5 / 10 pont. (Roger Ebert pontozása 4 csillagból állt, de mivel fél csillagokat is adott, így 8 fokozatú volt értékelés-rendszere. Ebben ez a film 3 csillagot kapna.)


 
Pirospingu   2016. 06. 22.

Életrajzi filmnek gyenge, és mint "kalandfilm" sem olyan jó. Eperjes Károly szabta meg a történet végét (Széchenyi halálát) és így egy igen befejezés született meg.

 
danda115   2017. 03. 19.

A Honfoglalás és a Sacra Corona után nem sok jóra számítottam. De be kell valljam, ez speciel egész jó lett. Eperjes és Cserhalmi is nagyon jól alakít.

Eperjes Károly
Nagy Ervin
Eperjes Károly
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.