Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
65
Filmadatlap
 
16
Szereplők
5
Vélemények
4
Képek
Videók
Eperjes Károly
Nagy Ervin
Eperjes Károly
 
Attila G.   2019. 06. 21.

legújabb vélemény

A legnagyobb magyar

Az Uránia Moziban láttam annak idején ezt a filmet. Természetes, hogy kíváncsi voltam rá, hiszen mégis csak a legnagyobb magyarról szól. Széchenyivel Istvánnal szerintem szimpatizáltam is a történelmi tanulmányaim során, hiszen, ha épp egy dolgozatra, feleletre készültem, a munkásságának, tevékenykedéseinek köszönhetően rengeteg adat volt, amit meg lehetett jegyezni, meg lehetett tanulni, bele lehetett kapaszkodni. Ha esetleg nem jutott eszembe pár vele kapcsolatos fontos dolog az ilyen megmérettetések során, akkor eszembe jutott valami más vele kapcsolatos fontos adat, momentum. S kíváncsi voltam, hogyan ábrázolják az életét a filmvásznon. Szerintem Széchenyi István és Wesselényi Miklós sze... több»

 
indingo   2019. 03. 29.

Valamilyen szinten történelmi filmnek is nevezhetnénk, mivel Széchenyi gróf életének legmeghatározóbb eseményeit próbálták megjeleníteni. Hogy ez mennyire sikerült és hiteles-e, döntse el mindenki maga.


 
Filmelemző   2018. 05. 06.

Bereményi Géza filmje számtalan kritikát kapott kevéssé történelemhű eseményei és sajátos Széchenyi ábrázolása miatt. Ezen bírálatok egy része igaz, ám összességében a Hídember egy korrekt darab. Nekem tetszett például Eperjes Károly alakítása és Cserhalmi György játéka is szimpatikus Wesselényiként. Nagyon jók a pozsonyi országgyűlésen zajló jelenetek és monumentális a Lánchíd felállításának scene -je. Bereményinek sikerült valamit megragadnia a reformkorból, bár kicsivel többet térhetett volna ki Kossuthra és Széchenyi illetve a későbbi kormányzó sajátos viszonyára. Értékelésem: 7.5 / 10 pont. (Roger Ebert pontozása 4 csillagból állt, de mivel fél csillagokat is adott, így 8 fokozatú volt értékelés-rendszere. Ebben ez a film 3 csillagot kapna.)

 
Pirospingu   2016. 06. 22.

Életrajzi filmnek gyenge, és mint "kalandfilm" sem olyan jó. Eperjes Károly szabta meg a történet végét (Széchenyi halálát) és így egy igen befejezés született meg.

 
danda115   2017. 03. 19.

A Honfoglalás és a Sacra Corona után nem sok jóra számítottam. De be kell valljam, ez speciel egész jó lett. Eperjes és Cserhalmi is nagyon jól alakít.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.