A 6 legjobb film, amit CSAK a mozikban nézhetsz októberben

A karanténidőszak alatt és óta az emberek egészen hozzászokhattak ahhoz, hogy a nagyobb filmeket is akár egyből a streaming szolgáltatók kínálatában találják. Erre azért is volt szükség, mert hosszú hónapokon (sőt, éveken) keresztül nem nagyon lehetett moziba menni, a filmipar viszont nem állhatott le teljesen, így ez a megoldás kézenfekvőnek bizonyult – még ha a stúdiók és filmkészítők számára jónak nem is. De mára nagyjából visszaállt a világ korábbi rendje, legalábbis karantén témában mindenképp. Így októberben is több olyan film lesz, amelyet csak a mozikban nézhetsz meg, ott viszont nagyon is érdemes lesz megnézni őket. Közülük mutatunk most hatot.

#6

83 Blokád  (2022)

(15) (6)

dráma

Netflix | Filmio

A Blokád című film elsőként vállalkozik arra, hogy feltárja a rendszerváltás utáni Magyarország első nagy válságát, amely a taxisblokádként vonult be a történelembe. A... több»

A Blokád című film alkotói elsőként vállalkoznak arra, hogy a rendszerváltás utáni Magyarország első, nagy horderejű válságából, a taxisblokádból kiindulva feldolgozzák Antall József életét és küzdelmét a demokráciáért. A film bemutatja Antall életútját, az 56-os forradalmártól az első szabadon választott kormányfőig, és alig fél évvel beiktatása után élete talán legnehezebb próbatételének drámai napjait.
#5

64 Black Adam  (2022)

(24) (11)

akció | fantasy | sci-fi

HBO Max | Netflix | Telekom TVGO

Black Adam, Marvel Kapitány ősi egyiptomi elődje sikeresen eljut napjaink világába, hogy kihívja Marvel Kapitányt és segítőit. Miközben Black Adam megpróbálja tisztázni a... több»

A DC univerzum egyik legerősebb antihőse, aki ötezer évnyi kényszerű börtönből szabadul ki napjainkban. Annak idején nyers erővel és brutalitással oldotta meg a dolgokat, de erre ma már nincs lehetősége. Más hősök próbálják meg megtanítani neki az új értékeket, ám ekkor egy még náluk is sokkal erősebb gonosz bukkan fel. Dwayne Johnson szuperhős-debütálása.
#4

67 A Halloween véget ér  (2022)

(13) (6)

horror | thriller

SkyShowtime | Telekom TVGO

Négy évvel a Gyilkos Halloween eseményei után Laurie most az unokájával, Allysonnal él, és épp befejezni készül a memoárját. Michael Myers mostanában nem volt a környéken.... több»

Négy évvel a Halloween Kills eseményei után Laurie már az unokájával él együtt és épp az emlékiratain dolgozik. Elhatározta, hogy végleg leszámol az egész addigi életét meghatározó gonosszal és nem engedi, hogy tovább fertőzze az életét. De amikor egy fiatal srácot gyilkossággal vádolnak meg és Laurie is belekeveredik, újra szembe kell néznie a gonosszal.
#3

dráma | vígjáték

HBO Max | TV-ben (HBO 2, csütörtök 01:33)

A sötét vígjáték, amelynek középpontjában egy divatmodellként dolgozó celebpár áll, akiket meghívnak egy szupergazdagok számára szervezett luxushajóútra. A jacht, amelynek... több»

Igazi gyomorforgató botrányfilm. Egy fiatal pár helyet kap egy luxusjachton egy fegyverkereskedő, egy orosz oligarcha és más illusztris személyek társaságában. A nem kicsit megkérdőjelezhető kapitány viharba kormányozza a hajót és a társadalmi különbségeket máris elmossa a gyomortartalom, amely előtör a társaságból.
#2

70 Beugró a Paradicsomba  (2022)

(20) (3)

romantikus | vígjáték

SkyShowtime | Telekom TVGO

A film története Wren Butlert, a Chicagói Egyetem friss diplomását követi nyomon, aki elkíséri legjobb barátnőjét, Lilyt vakációzni Balira. Nem sokkal megérkezésük után Lily... több»

Két barát, Wrent és Lily Balira utazik vakációzni, de Lily itt megismer egy helybélit, akihez feleségül akar menni. A lány szülei is a szigetre sietnek, hogy mindenáron megakadályozzák a szerintük elhamarkodott lakodalmat. Közben Wren is megismer valakit, akivel szerelemre lobban. A film két főszereplője George Clooney és Julia Roberts.
#1

64 Amszterdam  (2022)

(7) (9)

dráma | szatíra | történelmi

Disney+ | Amazon Prime Video | Telekom TVGO

A 30-as években játszódó film három barátot követ, akik szemtanúi lesznek egy gyilkosságnak, majd maguk is gyanúsítottakká válnak. Saját kezükbe veszik sorsukat, leleplezik az... több»

A Napos oldal és az Amerikai botrány Oscar-díjra jelölt rendezője, David O. Russell új filmje egy eredeti, romantikus bűnügyi történet három jó barátról, akik egyszeriben az amerikai történelem egyik legdöbbenetesebb, titkos tervének középpontjában találják magukat. A főszerepben Christian Bale, Margot Robbie és John David Washington, de rajtuk kívül is igazi sztárparádét mutat fel a film:  Chris Rock, Anya Taylor-Joy, Zoe Saldaña, Mike Myers, Michael Shannon, Timothy Olyphant, Andrea Riseborough, Taylor Swift, Matthias Schoenaerts, Alessandro Nivola, Rami Malek és Robert De Niro is szerepel a filmben.