Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
75%

A szomorúság háromszöge (2022)

Triangle of Sadness
Filmadatlap
 
25
Szereplők
13
Vélemények
9
Képek
3
Videók

Galéria (9)

Charlbi Dean
Harris Dickinson
Woody Harrelson
Ruben Östlund
Zlatko Buric
Hanna Oldenburg
Woody Harrelson
Arvin Kananian
Harris Dickinson

Videók (3)

 
MP170506   2023. 05. 15.

legújabb vélemény

0

Érdekes film. Nem igazán tudom eldönteni, hogy most bejött vagy sem. Teljesen kettős érzés kavarog bennem. Néhol vontatott volt, néhol össze-vissza, egyszer nézhetős számomra.

 
erahurka   2022. 09. 14.

2

Akartam szeretni, de nem, egyszerűen túl hosszú és sokszor túl vontatott, a vége felé konkrétan szenvedtem és vártam a stáblistát. Három szegmensből áll, a középső elég jó, az utolsó túl hosszú, az elsőt meg úgy ahogy van ki lehetett volna vágni. Nag... több»

 
kabel   2023. 01. 01.

0
Nem mindenkinek való

A film elég hosszú és sokszor kaotikus, rengeteg ugrással és furcsasággal. Leginkább A nagy szépséghez tudnám hasonlítani, vagy talán a Red Rockethez, megvalósítás szempontjából. Ez a film egyszerre rengeteg dologról szól, egy összekötő elemmel: a pénz. Mindezt rengeteg különböző karakteren, helyszínen és eseményen keresztül járja körül, kifigurázva mindenkit, és extrém helyzetekbe helyezve karaktereit, melyben megfordul minden személyiségük. Az egyik jelenetben egy kommunista és egy kapitalista vitatkozik a világ rendjéről, miközben minden másik szereplő a vécében okád. Ennél vannak erősebb és gyengébb képek is, de a film lényegében ez, képek sokasága, mely ilyen-olyan módon rávilágít a világunk és elveink bizonytalanságára.

 
Piczil Zsolt   2022. 12. 04.

0
Nagyon jó színészek, nagyon jó pillanatok, mégsem áll össze

Kiemelném, mennyire jó játszik mindkét főszereplő fiatal színész. A film hármas tagolása jó, ám mégis, nem csak a lezárás felemás, hanem az egész film. Amit bemutat, azt az első epizódban nagyon jól csinálja, a másodikban már csak közepesen, a harmadikban pedig teljesen kibillen a történet. A sorozatokhoz illő, függőben maradó lezárás pedig egyáltalán nem emeli a műélvezetet tovább. Kár.

 
Fikatours_blogger   2023. 04. 03.

0

Sokáig nem értettem, miről akar szólni ez a film, a végén mégis túl szájbarágósnak éreztem a mondanivalóját. A jelenetek kétségtelenül lekötik a figyelmet, de olyan érzésem volt, mintha a forgatókönyvíró menet közben találta volna ki, hogyan folytató... több»

 
pj19   2023. 04. 01.

0

Szerintem ez a film egy társadalomkritika. Mindenkinek mást üzen. Nekem sajnos azt, hogy aki gazdagnak születik, az mindig mások nyomorából él. És sajnos, aki szegény, az sosem lesz milliomos (lásd a takarítónőt). Woody Harrelson csak egy névnek van ... több»

 
BÉLA Nézhetetlen  2022. 11. 27.

0
Rossz

Semmi egy film. Még hogy ez a borzadály a év legfontosabb filmje! Röhej.

A film összbevétele 26 932 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 90 664 610 forintot termelt. A hazai mozik összesen 50 382 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A 2022-es Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon 8 perces álló tapssal ünnepelték a filmet.

(csd)
 

Woody Harrelson korábban megerősítette, hogy ő alakítja majd a történetben a kapitányt.

(csd)
 
A szomorúság háromszöge egy mindennel megpakolt fekete komédia a vagyonosok és a kívülállók eltérő realitásairól, ami türelmet és gyomrot igényel, de busásan megjutalmaz érte egy pazar élménnyel. több»
 
Ruben Östlund Arany Pálma díjas filmjéből megtudhatjuk, hogy „szomorúság háromszögé”-nek arcunk két szemöldök közötti részét nevezzük, ahol a homlokunkat ráncoljuk. Az azonos című, három Oscar-díjra jelölt 2022-es svéd film természetesen a megnevezés metaforikus jelentéseit bontja ki előttünk. több»
 
Trágyából meggazdagodó orosz milliárdos, testéből élő modell, fegyverkereskedő brit, illetve ipari mennyiségű hányás és fekália is van az idei Arany Pálma-díjas A szomorúság háromszögében. Ruben Östlund megrendezte az eddigi leggrandiózusabb, ugyanakkor legüresebb filmjét. több»