A szomorúság háromszöge (2022)

Triangle of Sadness

Woody Harrelson
Arvin Kananian
Harris Dickinson

MP170506   2023. 05. 15.

Érdekes film. Nem igazán tudom eldönteni, hogy most bejött vagy sem. Teljesen kettős érzés kavarog bennem. Néhol vontatott volt, néhol össze-vissza, egyszer nézhetős számomra.

erahurka   2022. 09. 14.

Akartam szeretni, de nem, egyszerűen túl hosszú és sokszor túl vontatott, a vége felé konkrétan szenvedtem és vártam a stáblistát. Három szegmensből áll, a középső elég jó, az utolsó túl hosszú, az elsőt meg úgy ahogy van ki lehetett volna vágni. Nag... több»

kabel   2023. 01. 01.

Nem mindenkinek való

A film elég hosszú és sokszor kaotikus, rengeteg ugrással és furcsasággal. Leginkább A nagy szépséghez tudnám hasonlítani, vagy talán a Red Rockethez, megvalósítás szempontjából. Ez a film egyszerre rengeteg dologról szól, egy összekötő elemmel: a pénz. Mindezt rengeteg különböző karakteren, helyszínen és eseményen keresztül járja körül, kifigurázva mindenkit, és extrém helyzetekbe helyezve karaktereit, melyben megfordul minden személyiségük. Az egyik jelenetben egy kommunista és egy kapitalista vitatkozik a világ rendjéről, miközben minden másik szereplő a vécében okád. Ennél vannak erősebb és gyengébb képek is, de a film lényegében ez, képek sokasága, mely ilyen-olyan módon rávilágít a világunk és elveink bizonytalanságára.

Piczil Zsolt   2022. 12. 04.

Nagyon jó színészek, nagyon jó pillanatok, mégsem áll össze

Kiemelném, mennyire jó játszik mindkét főszereplő fiatal színész. A film hármas tagolása jó, ám mégis, nem csak a lezárás felemás, hanem az egész film. Amit bemutat, azt az első epizódban nagyon jól csinálja, a másodikban már csak közepesen, a harmadikban pedig teljesen kibillen a történet. A sorozatokhoz illő, függőben maradó lezárás pedig egyáltalán nem emeli a műélvezetet tovább. Kár.

Fikatours_blogger   2023. 04. 03.

Sokáig nem értettem, miről akar szólni ez a film, a végén mégis túl szájbarágósnak éreztem a mondanivalóját. A jelenetek kétségtelenül lekötik a figyelmet, de olyan érzésem volt, mintha a forgatókönyvíró menet közben találta volna ki, hogyan folytató... több»

pj19   2023. 04. 01.

Szerintem ez a film egy társadalomkritika. Mindenkinek mást üzen. Nekem sajnos azt, hogy aki gazdagnak születik, az mindig mások nyomorából él. És sajnos, aki szegény, az sosem lesz milliomos (lásd a takarítónőt). Woody Harrelson csak egy névnek van ... több»

BÉLA Nézhetetlen  2022. 11. 27.

Rossz

Semmi egy film. Még hogy ez a borzadály a év legfontosabb filmje! Röhej.

A film összbevétele 26 932 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 90 664 610 forintot termelt. A hazai mozik összesen 50 382 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

A 2022-es Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon 8 perces álló tapssal ünnepelték a filmet.

(csd)

Woody Harrelson korábban megerősítette, hogy ő alakítja majd a történetben a kapitányt.

(csd)

A szomorúság háromszöge egy mindennel megpakolt fekete komédia a vagyonosok és a kívülállók eltérő realitásairól, ami türelmet és gyomrot igényel, de busásan megjutalmaz érte egy pazar élménnyel. több»

Ruben Östlund Arany Pálma díjas filmjéből megtudhatjuk, hogy „szomorúság háromszögé”-nek arcunk két szemöldök közötti részét nevezzük, ahol a homlokunkat ráncoljuk. Az azonos című, három Oscar-díjra jelölt 2022-es svéd film természetesen a megnevezés metaforikus jelentéseit bontja ki előttünk. több»

Trágyából meggazdagodó orosz milliárdos, testéből élő modell, fegyverkereskedő brit, illetve ipari mennyiségű hányás és fekália is van az idei Arany Pálma-díjas A szomorúság háromszögében. Ruben Östlund megrendezte az eddigi leggrandiózusabb, ugyanakkor legüresebb filmjét. több»