Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
78%

Mentés Másképp (2021)

Mentés másképp
Filmadatlap
 
13
Szereplők
47
Vélemények
13
Képek
1
Videók

Galéria (13)

Videók (1)

 
szanko   2023. 01. 27.

legújabb vélemény

0
Túl van pontozva

Nem rossz film, de nem is jó. Értem, hogy alacsony költségvetésből készült, ez akarva-akaratlanul is mindenhol látszik sajnos. Nekem a színészi alakítások nagyon gyengék. Persze meg lehet nézni egyszer, vannak szerethető karakterek. Sajnos minden téren az a benyomása az embernek, hogy egy lelkes filmkedvelő csapat csinált egy filmet, szórakozásból. Amivel nincs is gond, csak kevés. Ehhez képest max. csillagokat kapott itt sorban. Egyáltalán nem a valóságot tükrözik az értékelések nagy része. A történet alapvetően nem lenne rossz, de valahogy nem az igazi a kivitelezés, se a fények, se a kameraállások, se a karakterek stb. A megvalósítás nem emelte a középszerű sztorit, hanem kb. azzal egy szinten van, néhol sokkal gyengébb. Egyszer meg lehet nézni, de nagy dolgokat ne várjunk.

 
Norbert93   2021. 08. 21.

6
Szkiton!!!

Iskolapéldája annak, hogy egy tartalmas, mondanivalóval rendelkező és valóban humoros, nem túl erőltetett magyar vígjátékhoz nincs szükség százmilliókra, állami támogatásokra, színházi és sztárszínészekre. Elszántság, fantázia, reális elképzelés és tehetség bőven elég volt hozzá, hogy lehozzanak egy olyan magyar filmet, amilyen minőségűt már hosszú évek óta nem láttunk.

 
bölcsbagoly   2021. 08. 23.

4
Ezt látni kell!

Hogyan lehet valakit mindenféle humoros csellel kirángatni a depresszióból? Több-e az élet, mint kötelességek sokasága? Egyebek között erre keresi a választ egy új magyar film, a Mentés Másképp. A nyíregyházi díszbemutatón láttam a filmet, részt vettem a közönségtalálkozón is. Ez a film igazán megérdemelt volna méltó támogatást, ugyanis az utóbbi évek legjobb vígjátéka elsőfilmes rendező-forgatókönyvíróval, remek színészi alakításokkal, el nem lankadó tempóval, poénok sokaságával. Ráadásul emellett még el is gondolkodtat. Magasan veri a sok százmilliós üres, ócska klisés filmeket, mert sajnos abból is van néhány Magyarországon. Ha jól akarsz szórakozni, ha nem csak üres, gyenge poénokra, hanem humorbombákra vágysz, ha emellett édesbús történet, akkor a Mentés Másképp című filmet látnod kell. Üdítő szórakozás. És emellett ékes példája annak: ha nagyon akarsz valamit, és van családod, barátod, társad az ügyben, aki melléd áll, akkor a nagy álmod is megvalósulhat. Hiszen az élet több, mint kötelességek sokasága.

 
Azazello   2021. 08. 28.

4
Profi munka egy lelkes csapattól

Van sok "jó" magyar film. Ez a film is a világ szebbik feléhez tartozik. Szórakoztató, izgalmas, eredeti poénokban gazdag, mégis dráma. Kérlek, támogassátok a filmet, hogy ez a nem mindennapi csapat több lehetőséget kapjon a jövőben onnét, ahonnét ez őket megilleti. PS: Az eredeti zene sem semmi... (like)

 
b-feed   2021. 09. 03.

3
Csak a közönséged véleménye számít

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Szolnokon láttam a filmet, és eleget teszek az alkotók kérésének, leírok pár gondolatot. Nem vagyok szakértő, nem értek a vágás és a kameramozgás finomságaihoz, biztos, hogy ott még van miben fejlődnie az alkotói csapatnak, átlagos nézőként is feltűn... teljes kritika»

 
KoltaiBence   2021. 08. 27.

3

A "film" egyetlen filmnyelvi eszközt sem használ, olyan, mintha egy könyvet olvasnának fel 1 kameraállásból. Valahol ott kellett volna megállnia, amikor leírták a forgatókönyvét, és kiadni könyvként. Az operatőri munka felszínes, hiányzik a kompozíci... több»

9
 
Tünde43   2021. 08. 18.

3
Szuper jó film!

Hajdúböszörményben néztem meg a filmet, melynek végén egy tartalmas beszélgetés volt a rendezővel, gyártásvezetővel és az egyik színésznővel. Hatalmas gratulációval tartozom a fiataloknak, igazán jó, humoros, mégis elgondolkodtató filmet készítettek. Telt házas előadás volt, méltán büszkék lehetünk a város fiatal tehetségeire. Életük első filmjével maguk mögött hagyták az óriás költségvetésű sztárrendezőkkel leforgatott mozifilmeket. Hajrá fiatalok, csak így tovább, egész Hajdúböszörmény büszke rátok! Ajánlom a filmet mindenkinek.

A film 8 019 770 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 6 497 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A forgatás nagyrészt Debrecenben zajlott.

(Dorkateo )
 

Bár a filmben több ismert színész is szerepel, az egyik legérdekesebb figurát egy komikus alakítja. Csabika, a taxisofőr szerepében Virsinszky Zoltán látható, párját a Szkiton társulat tagja, Tóth Krisztina alakítja.

(Dorkateo )
 

A mozikból nagyon hamar kifutott a film, ezért országszerte közönségtalálkozókon is vetítették.

(Dorkateo )
 

A filmes stáb összesen nyolc állandó tagból állt, a feladatokat elosztották egymás közt.

(Dorkateo )
 

A Mentés Másképp forgalmazói oldalról is másképp készült. A producerek közvetlenül adták el a filmet a moziknak, ami teljesen szokatlan Magyarországon.

(Dorkateo )
 
A Mentés másképp egy ígéretesen induló rendező és forgatókönyvíró első tollvonása. Az alapötlet kifejezetten egyedi, és bár a megvalósítással helyenként akadtak problémák, azt semmiképpen sem lehet vádként felhozni, hogy egy összecsapott alkotásról van szó. Rózsa Gábor kevés pénzből ugyan, de megalkothatta a „vágyfilmjét”, amely ugyan nem túl komplex, de annál fontosabb üzenetet közvetít. több»