Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
73%

Így vagy tökéletes (2020)

Így vagy tökéletes
Filmadatlap
 
17
Szereplők
13
Vélemények
13
Képek
7
Videók

Galéria (13)

Varsics Péter
Nagy András
Fekete Ernő
Béres Márta
Béres Márta
Fekete Ernő
Fekete Ernő
Fekete Ernő
Béres Márta
Béres Márta
Lengyel Tamás
Ónodi Eszter
Thuróczy Szabolcs
Trokán Nóra
Lengyel Tamás
Trokán Nóra
Fekete Ernő
Hais Dorottya

Videók (7)

 
Lóri Ádámcsik   2023. 02. 21.

legújabb vélemény

0
Végre egy jó magyar romkom

A magyar filmek közül mindenképpen kiemelkedő. Jó a történet, jók a karakterek és a színészek. Különösen a főhősnő tetszett. Kellemes esti film, párban, vagy anélkül is akár. A záró jelenetet érdekesebbre is meg lehetett volna csinálni, de ne legyünk telhetetlenek.

 
Emmersson   2022. 01. 12.

2
Inkább 4-es alá...

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Volt ebben minden - gagyi, klisé, ócska színészi játék és remek alakítás, frappáns ötletek, okos húzások. Kiemelném a hulladék kategóriában Trokán Nórát. Csupán az érdekes fejszerkezete miatt szerepeltetik, valamint a teste miatt. Gyenge volt még - ahogyan a Mindenki című túlértékelt PC-ömlengésben is - Hais Dorottya. Van, akinek nem való a film... Béres Márta (a büdös életben nem hallottam róla!) tanuljon meg artikulálni, akkor még jó színésznő is lehet belőle! Pozitívum: Fekete Ernő a kisujjából rázta ki a szerepet, profi volt. Ahogyan az asszisztense, Dér Zsolt is hozta a laza srác figuráját. A két "regénybéli" szereplő is jó volt. Hegedűs D. Géza pedig még ebben a nyúlfarknyi szerepben is Isten. :) Elek Feri megint férfiatlan dokit, egy poénkodó urológust alakít... de ő már beleragadt ezekbe, pedig több van benne. Állítólag játszott a filmben Ónódi Eszter és Gáspár Sándor, de nekem eskü, hogy nem rémlik! Biztosan épp pislogtam... Az különösen bejött, hogy egy rövid jelenettel, mintegy helyretéve a me too p*csákat, megmutatták, hogyan viselkedik egy IGAZI NŐ, HA MOLESZTÁLJÁK!!! A "regény" bemutatásánál tetszett, hogy mindenki az író hangján beszélt. És valljuk be, a felütés g*ci jó volt. ;)

 
indingo   2022. 02. 26.

3

Én vállalom, hogy szeretem a magyar filmeket. A története eléggé kiszámítható, de ezen már meg sem lepődöm. A humora nem volt rossz, bár van benne egy drámai vonal is. A szereplők játéka nem volt rossz, de azért egy jóképűbb férfit is el tudtam volna... több»

 
F79   2022. 03. 15.

3
Az önáltatás csapdájában

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Ismét egy magyar film, ami felkeltette a kíváncsiságomat. Az előzetes és a szinopszis alapján kialakult elvárásokkal ültem le megtekinteni. A színészek egy része számomra ismeretlen volt, így esetükben még az esetleges előítéletek sem befolyásoltak. ... teljes kritika»

 
HannaK   2021. 10. 24.

3

A hibái ellenére egy helyes, vicces magyar film.

 
Yosihiro   2022. 02. 02.

2
Tökéletes?

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Nem nagy elvárással ültem le nézni ezt a filmet. Tipikus magyar humort és történetvezetést kaptam, és - mint mindig - benne van a "plusz" butaság, a kutyasz*rdobálás, hát az szerintem nem illett a filmbe. Maga a történet egy kedves, aranyos, szerethető kis vígjáték. A szerelem mint érzelem nekem azért hiányzott ebből az alkotásból, ebből nem kaptunk olyan mély hatást, mint amit kellett volna. Összességében a forgatókönyv jó, a rendezést már gyengébbnek láttam. A szereplők szerintem hozzák a formájukat, és csak a két főszereplő tesz a filmhez olyat, ami nagyban megemeli a film értékét. A hang- és képi effektusok átlagosak, semmi extra. Így ez az alkotás megérdemli a három csillagot, és csak azért nem adom meg a négyet rá, mert valahol hiányérzetem maradt. Nem tudott a film annyit adni érzelemben, játékban, történetben, hogy ezt megérdemelte volna. A szereplők próbálják feljebb és feljebb tornászni a filmet, de valahogy mégis az marad az emberben, hogy ez egy átlagos alakítás volt. A forgatókönyv sem emelkedik ki, és mint írtam is, a dobálózás nekem nem jött be, ez valahol lefelé minősítette a produkciót, a forgatókönyvet, a rendezést. Poénnak talán jó volt, de akkor sem adhatok rá jobb osztályzatot. Nem éreztem a főszereplők között azt a vibrálást, szerelmi kapcsolatot, amit át kellett volna adjanak. Sima randis, egyszerű találkozók, nem nagy bonyodalmakkal, röviden így is összefoglalhatnám. Mindezektől eltekintve marad nekem egy átlagos mozinak... Üdv, Yosi

 
petraszab   2022. 01. 09.

1

Egész kellemes film volt, bár az előzetesből nem sok minden derül ki a film stílusát tekintve. Jók a karakterek, vannak benne vicces és komoly jelenetek is.

A film 31 104 642 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 20 534 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Fekete Ernő elnyerte a legjobb férfi alakításért járó Yellow Umbrella-díjat a Balkán Panoráma Filmfesztiválon, Izmirben.

(hp)
 

A film forgatása 2019 nyarán zajlott, a felvételeket pedig 34 nap alatt sikerült rögzíteni.

(csd)
 

Nagy András operatőr korábban olyan filmeken dolgozott, mint a Fehér tenyér, a Hurok és az Apró mesék.

(csd)
 

A két főszereplő kiválasztásakor az alkotók különösen ügyeltek arra, hogy olyan színészeket találjanak, akik korábban még nem dolgoztak együtt.

(csd)
 

Ez Fekete Ernő első mozifilm főszerepe.

(hp)
 
Mer karcos, szabálytalan, és picit más lenni. Egy ideális világban jóval több ilyen közönségfilm készülne. több»
 
Az Így vagy tökéletes a látszatkapcsolatok és a mihaszna életbölcsesség-könyvipar témáját illetően nem megy túl mélyre, nem fogalmaz meg komoly kritikát, de az első képkockától a stáblistáig sziporkázó humora, váratlan viccei kárpótolnak mindezért. több»
 
Az Így vagy tökéletes mindent egybevetve remek iskolapéldája annak, hogy a romantikus komédia is lehet igényes szórakoztatás, ha az alkotók jó ízléssel mernek eltérni a már bevált sémáktól. több»