Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
74%

Anya, lánya, unokája (2007)

Georgia Rule
Filmadatlap
 
16
Szereplők
10
Vélemények
12
Képek
1
Videók

Galéria (12)

Videók (1)

 
Dorkateo   2020. 06. 05.

legújabb vélemény

0
Garry Marshall tudja milyen a családon belüli erőszak.

Lehet szidni ezt a filmet sok mindenért, de azért biztosan nem, hogy jól ábrázolja-e a családon belüli molesztálás, erőszak mibenlétét. A sötét hazugságokat, az elbizonytalanodó és egyedül maradó gyereket, az anyát, aki semmit nem vesz észre, a bigottan alkohol ellenes szülőt, mutatja sorra a tipikus elemeit egy ilyen család történetének. Ezen a filmen nem lehet jól szórakozni, bár Marshall most is a szokásos mázas, könnyed stílusába csomagolja az egészet és a szokásos happy end a vége. Mert az életben amúgy nem az. Hosszas, fájdalmas változások árán lehet csak jóvátenni a hazugságokat. Nem elég hozzá szappannal szájat mosni.

 
indingo   2019. 07. 23.

0

Meglepően jó film. Elég komoly a mondanivalója, kőkemény dráma, de azért volt benne néhány jó poén is. Lindsay Lohan kár, hogy tönkre tette magát.

 
dailyfilmsan   2018. 07. 07.

0

Bámulatos ez a tükörfordítás Georgia rule ( Georgia szabály) -ból lett Anya, lánya, unokája..... A ráadást az takarja hogy a Georgia szabály még értelmes cím is lenne neki mert sokszor jön elő a filmben és konfliktushoz is vezet a szabály amihez megr... több»

 
Szilonka   2019. 08. 14.

0

Dermot Mulroney most is egy nagyon szerethető figurát alakít, imádom ezt a palit. A története mély sebeket szakít fel, komoly történet, remek megvalósításban.

 
TomÁcs   2019. 09. 19.

0

Remek kis film, sok humorral, az élet nagy igazságaival, de a könnyek sem maradhatnak el.

 
Lubi   2020. 01. 31.

0
Családi hazugságok

Garry Marshall színész, rendező, forgatókönyvíró, producer a filmszakma igazi veteránja volt. Neve főleg rendezőként lett ismert olyan klasszikussá vált romantikus komédiák levezényléséért, mint A vasmacska kölykei, a Neveletlen hercegnő és legfőképp... teljes kritika»

 
cinderella   2017. 02. 15.

0

Lindsay Lohan nem tartozik a keddvenceim közé, de mégis szívesen nézem meg ezt a filmet.Leginkább drámai témájú vígjátékként tudnám leírni, hiszen ezt a nehéz témát sikerült viccesebb keretek közé betenni, ami szerintem egyáltalán nem baj, hiszen így sokkal nézhetőbb.

A film összbevétele 18 882 880 dollár volt (imdb.com).

 

Lindsay Lohan a forgatás alatt kórházba került, a hivatalos verzió szerint kimerültség miatt, ám mint később kiderült a féktelen bulizás volt a kiborulásának oka. A stáb nehezen viselte a színésznő folyamatos késéseit a forgatásról.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Felicity Huffman annyira beleélte magát a verekedésbe Cary Elwesszel, hogy betörte az autó szélvédőjét, ezért hátulról kellett felvenni azt a jelenetet, amikor kiszállnak az autóból.

(rbernadett)
 

Lindsay Lohan a nyitójelenetben eredetileg mezítláb szeretett volna lesétálni az úton, de 43 fok volt akkor és annyira forró volt a beton, hogy nem bírta volna a lába.

(rbernadett)
 

Garry Marshall már 10 éve rendelkezett a filmes jogokkal, mire a stúdió hajlandó volt szabad utat engedni neki. Ez volt a legkisebb költségvetésű és legkevesebb forgatási nappal bíró film a rendező életében.

(rbernadett)
 

Habár a film Idahóban játszódik, a filmet valójában Kaliforniában forgatták, többségében a San Fernandó völgyben, Idaho nevét pedig felfestették a vonatra és az épületekre.

(rbernadett)