Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
79

VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan (2014)

VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan
Filmadatlap
 
26
Szereplők
36
Vélemények
16
Képek
4
Videók
 
indingo   2017. 05. 08.

Szeretem az elvont filmeket és ez az volt, annak ellenére, hogy valójában teljesen hétköznapi volt a történtet. A tejföl körüli mizéria vagy a kit érdekel hol van vasért jelenet mindent vitt.

 
ArpiHajdu és Réci   2019. 03. 23.
„Ebben a lakásban nincs tejföl, te meg repülőjegyeket vásárolsz!”

Talán nem túlzás azt állítani, hogy a 2010-es években is szüksége van a magyar népléleknek egy olyan filmre, mint a Moszkva tér. Egy olyan alkotásra, amely nemcsak bemutatja mindazt, ami a harminchoz közeli generáció általános problémáit jelenti, hanem egy (görbe) tükröt is tart elé. Áron egy húszas éveinek végén járó budapesti srác, aki nemrég fejezte be a filmelméleti és filmtörténeti tanulmányait az egyetemen. 29 évesen… bizony, ez is egy reflexió arra, hogy ha nem tolódna már ígyis túlzottan ki az, hogy az ember a saját lábára álljon az olykor feleslegesen halmozott diplomák miatt, egyesek úgy vannak vele, hogy még rádobnak egy lapáttal, minél tovább maradnak egyetemisták, annál jobb ne... több»


 
Szilonka   2017. 05. 18.

Igazán helyes film volt és a főszereplő alakítása is igen megnyerő volt. A történet nagyon kedvelhető és egyedi. Imádtam, hogy felcsendült egy Szécsi Pál nóta is.

 
andor50   2016. 04. 16.

Nagyon jó film, az Isteni műszak óta a legjobb magyar film. A közönséghez szól, nekünk szól, emberközeli. Több ilyen alkotás kellene és jobban kellene a fiatal tehetségeket támogatni. Hatalmas tisztelet a készítőknek, zseniális a film!

 
Bazzzsi   2017. 11. 18.

Az utóbbi idők legfelfoghatatlanabb magyar alkotása. Igazi csodabogár nemcsak a maga műfajában, már ha van neki olyan, hanem minden téren. Egyszer mindenképpen nézzétek meg.

Ferenczik Áron
Takács Katalin
Ferenczik Áron
Ferenczik Áron
 
A VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan olyan film, amit minden magyar mozinézőnek látnia kell. több»

A film összbevétele 181 554 dollár volt (imdb.com).

 

A bemutató alkalmából a Dazoo.com négy korai kisfilmjét (A tagadás oka, őszintén, 2006, Valakinek a valamije, 2009, Külalak, 2011, Nekem Budapest – Péter, 2013) is ingyenesen megtekinthetővé tette.

(hp)
 

a Cinefesten elnyerte a Paramount Pictures alapítójáról elnevezett Alfred Zukor-díjat.

(hp)
 

A film Karlovy Varyban debütált.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.