Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
78

VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan (2014)

VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan
Filmadatlap
 
26
Szereplők
37
Vélemények
16
Képek
4
Videók
 
dailyfilmsan   2019. 09. 29.

legújabb vélemény

Biztos valahol ez a film valami nagyon értékeset rejt magában, de én sajna nem láttam benne az értéket. A családi szituációk túlerőltettek voltak, a színészek gyengék. A szerkezete volt az egyetlen ami említésre méltó volt mert az egyedire sikeredett, de nagyon a miértje sem tiszta hogy mit akar közölni, mivel akar hatni a nézőközönségre. Innentől pedig elveszti az ember érdeklődését.

 
ArpiHajdu és Réci   2019. 03. 23.

a nap véleménye

„Ebben a lakásban nincs tejföl, te meg repülőjegyeket vásárolsz!”

Talán nem túlzás azt állítani, hogy a 2010-es években is szüksége van a magyar népléleknek egy olyan filmre, mint a Moszkva tér. Egy olyan alkotásra, amely nemcsak bemutatja mindazt, ami a harminchoz közeli generáció általános problémáit jelenti, hanem egy (görbe) tükröt is tart elé. Áron egy húszas éveinek végén járó budapesti srác, aki nemrég fejezte be a filmelméleti és filmtörténeti tanulmányait az egyetemen. 29 évesen… bizony, ez is egy reflexió arra, hogy ha nem tolódna már ígyis túlzottan ki az, hogy az ember a saját lábára álljon az olykor feleslegesen halmozott diplomák miatt, egyesek úgy vannak vele, hogy még rádobnak egy lapáttal, minél tovább maradnak egyetemisták, annál jobb ne... több»


 
indingo   2017. 05. 08.

Szeretem az elvont filmeket és ez az volt, annak ellenére, hogy valójában teljesen hétköznapi volt a történtet. A tejföl körüli mizéria vagy a kit érdekel hol van vasért jelenet mindent vitt.

 
Szilonka   2017. 05. 18.

Igazán helyes film volt és a főszereplő alakítása is igen megnyerő volt. A történet nagyon kedvelhető és egyedi. Imádtam, hogy felcsendült egy Szécsi Pál nóta is.

 
andor50   2016. 04. 16.

Nagyon jó film, az Isteni műszak óta a legjobb magyar film. A közönséghez szól, nekünk szól, emberközeli. Több ilyen alkotás kellene és jobban kellene a fiatal tehetségeket támogatni. Hatalmas tisztelet a készítőknek, zseniális a film!

Ferenczik Áron
Takács Katalin
Ferenczik Áron
Ferenczik Áron
 
A VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan olyan film, amit minden magyar mozinézőnek látnia kell. több»

A film összbevétele 181 554 dollár volt (imdb.com).

 

A bemutató alkalmából a Dazoo.com négy korai kisfilmjét (A tagadás oka, őszintén, 2006, Valakinek a valamije, 2009, Külalak, 2011, Nekem Budapest – Péter, 2013) is ingyenesen megtekinthetővé tette.

(hp)
 

a Cinefesten elnyerte a Paramount Pictures alapítójáról elnevezett Alfred Zukor-díjat.

(hp)
 

A film Karlovy Varyban debütált.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.