Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
77%

VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan (2014)

VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan
Filmadatlap
 
26
Szereplők
35
Vélemények
16
Képek
4
Videók

Galéria (16)

Ferenczik Áron
Takács Katalin
Ferenczik Áron
Ferenczik Áron

Videók (4)

 
Miska bácsi   2021. 10. 20.

legújabb vélemény

0
Filmnek gyenge, de hangulatban erős

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Hozzájárulhatott az is, hogy mást is csináltam a film közben, de nem tudott maradéktalanul lekötni (mondjuk lehet, hogy pont fordított az ok-okozat). Lényeg, hogy a hangulat, életérzés, amit közvetíteni akar, jól átjárja a filmet. Pár jelenetben a dialógus fantasztikusan lett megírva (tejföl, állásinterjú, földrajztanár, Éva lakása, meztelen lány), az abszurdba hajló humort nem gyakran csinálják jól ma Magyarországon. Ehhez kell a főszereplő színészi játéka, ami bénácskának tűnik, mint maga a karakter, de hát pont ez a lényeg. A monológokat viszont jól hozza. De ebben ki is merül a film erényeinek listája, a történetlenség érdektelenné teszi. Tehát ha egyes jelenetek, skiccek gyűjteményének veszem, még sokkal jobb értékelést is adnék neki, de összességében nem túl maradandó, és semmiképp sem újranézendő darab. Utólag értem, hogy magyarokról akart magyaroknak mondani valamit a film, de ha a szerkezetileg fő bonyodalom a repjegy vásárlás, akkor ne az utolsó 20 percben menjen el a szereplő Lisszabonba, hogy 10 perc után hazafusson. Miután összejött a legjobb nővel? Borzalom. 1 óra azzal telt el, hogy én Lisszabont akarom látni, ne húzzuk az időt a hülye haverjaiddal.

 
ArpiHajdu és Réci   2019. 03. 23.

a nap véleménye

0
„Ebben a lakásban nincs tejföl, te meg repülőjegyeket vásárolsz!”

Talán nem túlzás azt állítani, hogy a 2010-es években is szüksége van a magyar népléleknek egy olyan filmre, mint a Moszkva tér. Egy olyan alkotásra, amely nemcsak bemutatja mindazt, ami a harminchoz közeli generáció általános problémáit jelenti, han... teljes kritika»

 
indingo   2017. 05. 08.

0

Szeretem az elvont filmeket és ez az volt, annak ellenére, hogy valójában teljesen hétköznapi volt a történtet. A tejföl körüli mizéria vagy a kit érdekel hol van vasért jelenet mindent vitt.

 
dailyfilmsan   2019. 09. 29.

0

Biztos valahol ez a film valami nagyon értékeset rejt magában, de én sajna nem láttam benne az értéket. A családi szituációk túlerőltettek voltak, a színészek gyengék. A szerkezete volt az egyetlen ami említésre méltó volt mert az egyedire sikeredett... több»

 
Szilonka   2017. 05. 18.

0

Igazán helyes film volt és a főszereplő alakítása is igen megnyerő volt. A történet nagyon kedvelhető és egyedi. Imádtam, hogy felcsendült egy Szécsi Pál nóta is.

 
Bazzzsi   2017. 11. 18.

0

Az utóbbi idők legfelfoghatatlanabb magyar alkotása. Igazi csodabogár nemcsak a maga műfajában, már ha van neki olyan, hanem minden téren. Egyszer mindenképpen nézzétek meg.

 
andor50   2016. 04. 16.

0

Nagyon jó film, az Isteni műszak óta a legjobb magyar film. A közönséghez szól, nekünk szól, emberközeli. Több ilyen alkotás kellene és jobban kellene a fiatal tehetségeket támogatni. Hatalmas tisztelet a készítőknek, zseniális a film!

A film összbevétele 181 554 dollár volt (imdb.com).

 

A bemutató alkalmából a Dazoo.com négy korai kisfilmjét (A tagadás oka, őszintén, 2006, Valakinek a valamije, 2009, Külalak, 2011, Nekem Budapest – Péter, 2013) is ingyenesen megtekinthetővé tette.

(hp)
 

a Cinefesten elnyerte a Paramount Pictures alapítójáról elnevezett Alfred Zukor-díjat.

(hp)
 

A film Karlovy Varyban debütált.

(hp)
 

A film már bemutatójának hétvégéjén visszahozta gyártási költségeit.

(hp)
 

A filmhez egyedi reklámkampány készült. Egy házhoz rendelhető kisbuszban nézhették meg filmet azok, akiknek időben sikerült jegyet foglalnia.

(ps)
 
A VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan olyan film, amit minden magyar mozinézőnek látnia kell. több»
 
Az irreális helyzetek magyar realitásában; az útját kereső, de azt talán soha meg nem találó fiatalok kétségbeesett beletörődésében; a lekésett buszok miatti káromkodás nyugalmában; s ebben az egész budapesti kavalkádban talán meg tudjuk érteni a főszereplő ide-oda csapódását, céltalanul botorkálását, valamint a lehetetlen hajszolását. több»