Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
72%

Halj már meg! (2016)

Halj már meg!
Filmadatlap
 
28
Szereplők
7
Vélemények
14
Képek
3
Videók

Galéria (14)

Kováts Adél
Hegedűs D. Géza
Kováts Adél

Videók (3)

 
Berto49   2019. 04. 30.

legújabb vélemény

0
Szerencsétlen címválasztás

Morbid címet választott Kamondi Zoltán, de bizonyára arra nem gondolt, hogy a film bemutatásának évében, 2016-ban már ő sem lesz az élők között. 55 éves korában váratlanul, szívelégtelenségben hunyt el. Életművéből ez az egyetlen – utolsó – film, amit láttam, nem is valószínű, hogy többet meg fogok nézni. Több filmes oldalon vígjátéknak sorolják be, de szerintem ez a műfaj megjelölés tévedés. Groteszk, szürreális elemek ugyan vannak benne, de alapjában véve egy cseppet sem mulatságos alkotás. A szívroham következtében meghalt Pócs Gábor mozdonyvezetőről furcsa és megdöbbentő tények derülnek ki. A filmben vannak érdekes mozzanatok, ilyenek például a megelevenedő, beszélő fényképek, vagy a különleges fényhatásokkal jelzett flashback jelenetek, de nem áll össze szerves egésszé. Pedig a szereplők mindent megtesznek a cél érdekében. Pócsné (Kováts Adél), a volt szerető, Marcsi (Ónodi Eszter) tehetségük javát bemutatják és a mellékszereplők, Molnár Piroska, Hegedűs D. Géza és az Alzheimer-kórban szenvedő Mama szerepében Törőcsik Mari jelenetei sokat emelnek a nívón, de nem eleget. Egy kusza, feleslegesen bonyolított történet került a nézők elé, amin az utolsó, csavaros kép sem tudott segíteni.

 
anonym   2016. 12. 14.

0

Nagyon szimpatikus színészgárda! Alig várom, hogy lássam!...

 
Gwen   2016. 12. 03.

0

A feleség megkeresi frissen elhunyt férje szeretőjét, hogy még jobban megismerhesse azt, akivel leélt 30 évet. Egy ilyen felütéstől mit is várhatna az ember? Elvárások nélkül ültem be a moziba, és egy szórakoztató, humoros drámát kaptam. A filmerőssége a hangulat és a remek szereplőgárda.

 
alien007   2016. 12. 11.

0

Szerencsére nem megint egy nagy bukta. Nagyon szerettem volna már valami új köntösbe bújtatott magyar filmet...És íme!

 
Turro   2016. 12. 02.

0

Két óra magyar filmek esetén sok tud lenni, ám most nagyon is magával ragadott a film. A színészek valósággal lubickolnak szerepükben, ami igazán élvezetessé teszi a filmet. De ez a film nem csak szórakoztat, hanem el is gondolkodtat.

 
julisX   2016. 11. 09.

0

alig várom ezt a filmet, imádom az érdekes családok múltjában kutakodó filmeket, és itt mesés a női vonal a szereplőgárdában

 
dakod   2017. 12. 05.

0

Milyen lehet elmondani életünk történetét a síron túlról? Erre keresi a választ a film, hol a jelenben, hol a 80-as években, a halott mozdonyvezető múltjában játszódva adja meg a választ, ki is volt egykor a férj, akiről azt hitte a feleség, hogy is... több»

A film 4 151 432 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 3 332 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Kamondi Zoltán, a film rendezője 55 évesen, 2016 márciusában hunyt el tragikus gyorsasággal, így nem élhette meg filmjének bemutatását.

(KaTuS55)
 
Borzasztó tragédia, ha egy rendező nem sokkal a forgatás után meghal, és nem tudja befejezni a filmjét. Az meg már csak szörnyűség, hogy mások kénytelenek befejezni helyette. 20/100 több»