Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
61

Lajkó: Cigány az űrben (2017)

Lajkó: Cigány az űrben
Filmadatlap
 
24
Szereplők
13
Vélemények
10
Képek
5
Videók
 
HETEDIK   2018. 08. 12.

Magyar filmgyártás....naná, hogy van benne cigány, erőltetett poénok meg valami irdatlan nagy ostoba sztori. Próbál ötletes lenni, de sajnos csak szánalmas, azt a kevés jó poént is az öreg cigány produkálja, meg a kezdéskor a cigányasszony Föld körüli pályára állításánál is lehet röhögni. Pedig volt benne potenciál, de ez nem Hollywood...

 
Szilonka   2018. 04. 06.

Egyszer meg lehet nézni, de rám nem tett nagy benyomást. Az előzetest jól összerakták. Elhangzik benne apuka poénos beszólása. És ennyi. A története közepes.


 
indingo   2018. 04. 03.

Annak örülök, hogy a magyar filmgyártás már eljutott oda, hogy mer mást is csinálni. Érdekes volt a film, több átvitt értelmű dolog is megjelent benne. A története kompakt volt, néhol kicsit nyers.

 
alexxx   2017. 12. 17.

Már-már zavarba ejtő film, amiről nehezen tudok véleményt mondani. Megvannak a maga erősségei, az biztos, piszkosul eredeti, de mégis azt éreztem néha, hogy valami nem akar stimmelni, mintha egy kicsit még érlelni lehetett volna. Mindenesetre bejött, hogy egy kicsit hajaz Wes Andersonra, szóval azt mondom, legyen most ez egy jóindulatú 4 csillag.

 
Norbi   2018. 07. 25.

Nem egyszerű a film, bár nem mindennapi hangulata miatt sokan tarthatták kevésbé jónak. Elég sajátságos módon lett az egész film megcsinálva, de aki vevő egy kicsit kimozdulni az átlagfilmek tömkelegéből, annak ajánlott.

 
Akik egy könnyed szórakozásra vágynak, vagy szeretnének picit poénosan visszatekinteni a múltra, azoknak a mozi rajongóknak feltétlenül ajánlom a filmet, már csak azért is, mivel ebből a korból ritkán születik jól sikerült alkotás. 80/100 több»
 
Szóval abszolút értékelni kell Lengyel Balázs bátorságát, amiért elsőfilmesként rögtön ilyen rázós témát választott, de a Lajkó – Cigány az űrben csak részleteiben működik igazán. Az pedig, hogy a forgatókönyvírókat többször is cserben hagyta az arányérzékük, azt eredményezi, hogy jóval kevesebbet nevetünk a filmen, mint azt egy komédiától gondoltuk volna, még ha fekete is. Úgyhogy ha rendszerváltás utáni magyar filmet keresünk, amiben jó lehet mulatni a szovjeteken, akkor még mindig a Hagyjállógva Vászka a nyerő. Akik viszont vevők a magyar filmhez képest kifejezetten radikális humorra, azok semmiképpen se hagyják ki ezt a filmet.
 
A Lajkó: Cigány az űrben című fekete komédia érdekes műfaji kísérlet, ami ugyan sokszor vicces, végül mégsem találja telibe a nézőt. BUJDOSÓ BORI KRITIKÁJA. több»
 

A budapesti helyszínek mellett a stáb dolgozott Kiskunlacházán, a Pilisben és a Bokodi-tónál található Vértesi Erőműben is.

(hp)
 

Keresztes Tamás elmondása szerint a film humora Wes Anderson filmjeit idézi.

(hp)
 

Az űrrepülőtéren játszódó jeleneteket a Mányoki úti uszodában forgatták.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.