Játssz egy LG 32LJ500V TV-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! Login  
68

Lajkó: Cigány az űrben (2017)

Lajkó: Cigány az űrben
 
24
7
6
10

Vélemények

Láttad a filmet? Oszd meg a véleményed a közösséggel!
 
indingo   2018. 04. 03.

Annak örülök, hogy a magyar filmgyártás már eljutott oda, hogy mer mást is csinálni. Érdekes volt a film, több átvitt értelmű dolog is megjelent benne. A története kompakt volt, néhol kicsit nyers.

 
alexxx   2017. 12. 17.

Már-már zavarba ejtő film, amiről nehezen tudok véleményt mondani. Megvannak a maga erősségei, az biztos, piszkosul eredeti, de mégis azt éreztem néha, hogy valami nem akar stimmelni, mintha egy kicsit még érlelni lehetett volna. Mindenesetre bejött, hogy egy kicsit hajaz Wes Andersonra, szóval azt mondom, legyen most ez egy jóindulatú 4 csillag.


 
Szilonka   2018. 04. 06.

Egyszer meg lehet nézni, de rám nem tett nagy benyomást. Az előzetest jól összerakták. Elhangzik benne apuka poénos beszólása. És ennyi. A története közepes.

 
TomÁcs   2018. 04. 14.

A homokos szálat kihagyhatták volna, de attól eltekintve egy kerek kis történetet kaptunk, ami nem mellőzi a humort sem. Papadimitriu Athinának szép szerep jutott! :)

 
eviestan   2018. 03. 20.

Szerintem nagyon izgalmas projekt volt a Lajkó, cigány az űrben. Szatirikus, fekete humorú haza vígjátékból, aminek ilyen jó kis sztorija van, és ami ennyire egyedi, nem sokat tudok mondani az elmúlt, hát... húsz évből. Valószínűleg nem ez a magyar filmgyártás remekműve, de egyszeri nézésre szerintem megéri rá jegyet váltani.

 
Akik egy könnyed szórakozásra vágynak, vagy szeretnének picit poénosan visszatekinteni a múltra, azoknak a mozi rajongóknak feltétlenül ajánlom a filmet, már csak azért is, mivel ebből a korból ritkán születik jól sikerült alkotás. 80/100 több»
 
Szóval abszolút értékelni kell Lengyel Balázs bátorságát, amiért elsőfilmesként rögtön ilyen rázós témát választott, de a Lajkó – Cigány az űrben csak részleteiben működik igazán. Az pedig, hogy a forgatókönyvírókat többször is cserben hagyta az arányérzékük, azt eredményezi, hogy jóval kevesebbet nevetünk a filmen, mint azt egy komédiától gondoltuk volna, még ha fekete is. Úgyhogy ha rendszerváltás utáni magyar filmet keresünk, amiben jó lehet mulatni a szovjeteken, akkor még mindig a Hagyjállógva Vászka a nyerő. Akik viszont vevők a magyar filmhez képest kifejezetten radikális humorra, azok semmiképpen se hagyják ki ezt a filmet.
 
A Lajkó: Cigány az űrben című fekete komédia érdekes műfaji kísérlet, ami ugyan sokszor vicces, végül mégsem találja telibe a nézőt. BUJDOSÓ BORI KRITIKÁJA. több»
 

A budapesti helyszínek mellett a stáb dolgozott Kiskunlacházán, a Pilisben és a Bokodi-tónál található Vértesi Erőműben is.

(hp )
 

Keresztes Tamás elmondása szerint a film humora Wes Anderson filmjeit idézi.

(hp )
 

Az űrrepülőtéren játszódó jeleneteket a Mányoki úti uszodában forgatták.

(hp )


  Előzetes A film adatlapja
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.