Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
67%

Lajkó: Cigány az űrben (2017)

Lajkó: Cigány az űrben
Filmadatlap
 
26
Szereplők
18
Vélemények
10
Képek
5
Videók

Galéria (10)

Videók (5)

 
bbozsi   2020. 02. 16.

legújabb vélemény

0

Ha nem is kirobbanó a humora, de azért a korszak nyelvezete bőven ad teret az élcelődésre, és ügyesen élnek is vele.

 
indingo   2018. 04. 03.

1

Annak örülök, hogy a magyar filmgyártás már eljutott oda, hogy mer mást is csinálni. Érdekes volt a film, több átvitt értelmű dolog is megjelent benne. A története kompakt volt, néhol kicsit nyers.

 
Norbert93   2019. 07. 06.

2
Jelenlegi magyar filmek

Nem a magyar filmgyártás remekműve, de legalább van stílusa és van benne annyi bátorság, hogy ezt az egészet összehozta. Az alapötlet kicsit bizarr, de ötletes és eredeti, külön pont az orosz légkör megteremtésének, igazán hatásosra és poénosra sikerült, betelíti a kommunizmus az egész filmet. A film csúcspontja (maga a kilövés és az űrben tartózkodás) a maga módján és nemében egyszerre volt poénos, érzelmes, bizarr és hatásos. A főszereplő lehetetlen motivációja, akár egy Disney/Pixar karakter motivációja is lehetne, de itt miután Lajkó megvalósitja az álmát, a film visszaránt a kegyetlen valóságba, miszerint egy cigány, mindig cigány marad (főleg akkor), a kommunizmus pedig úgyszintén nem hazudtolhatja meg magát. A jelenlegi hazai filmgyártásban kifejezetten egyedi darabnak tartom.

 
HE7EDIK   2018. 08. 12.

1

Magyar filmgyártás....naná, hogy van benne cigány, erőltetett poénok meg valami irdatlan nagy ostoba sztori. Próbál ötletes lenni, de sajnos csak szánalmas, azt a kevés jó poént is az öreg cigány produkálja, meg a kezdéskor a cigányasszony Föld körül... több»

 
Szilonka   2018. 04. 06.

1

Egyszer meg lehet nézni, de rám nem tett nagy benyomást. Az előzetest jól összerakták. Elhangzik benne apuka poénos beszólása. És ennyi. A története közepes.

 
HercegPeter   2019. 06. 28.

0

Úgy látom a Brazilokkal elindult valami. Attól mondjuk azért valamivel gyengébb. Vannak benne betaláló poénok, viszont történet elég érdekes és nem kimondottan a jó értelemben. Reméltem, hogy Kunmadarast nem csak említik, hanem esetleg mutatják is, ... több»

 
alexxx   2017. 12. 17.

0

Már-már zavarba ejtő film, amiről nehezen tudok véleményt mondani. Megvannak a maga erősségei, az biztos, piszkosul eredeti, de mégis azt éreztem néha, hogy valami nem akar stimmelni, mintha egy kicsit még érlelni lehetett volna. Mindenesetre bejött,... több»

A film 29 745 247 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 33 278 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A budapesti helyszínek mellett a stáb dolgozott Kiskunlacházán, a Pilisben és a Bokodi-tónál található Vértesi Erőműben is.

(hp)
 

Keresztes Tamás elmondása szerint a film humora Wes Anderson filmjeit idézi.

(hp)
 

Az űrrepülőtéren játszódó jeleneteket a Mányoki úti uszodában forgatták.

(hp)
 

A Filmalap hozzávetőlegesen 314 millió forinttal támogatta a produkciót.

(hp)
 

Az alkotók bevallása szerint A tanú nyújtott inspirációt a filmjükhöz.

(hp)
 
A Lajkó: Cigány az űrben című fekete komédia érdekes műfaji kísérlet, ami ugyan sokszor vicces, végül mégsem találja telibe a nézőt. BUJDOSÓ BORI KRITIKÁJA. több»
 
Szóval abszolút értékelni kell Lengyel Balázs bátorságát, amiért elsőfilmesként rögtön ilyen rázós témát választott, de a Lajkó – Cigány az űrben csak részleteiben működik igazán. Az pedig, hogy a forgatókönyvírókat többször is cserben hagyta az arányérzékük, azt eredményezi, hogy jóval kevesebbet nevetünk a filmen, mint azt egy komédiától gondoltuk volna, még ha fekete is. Úgyhogy ha rendszerváltás utáni magyar filmet keresünk, amiben jó lehet mulatni a szovjeteken, akkor még mindig a Hagyjállógva Vászka a nyerő. Akik viszont vevők a magyar filmhez képest kifejezetten radikális humorra, azok semmiképpen se hagyják ki ezt a filmet.
 
De akárhogy is pörgetem magamban a Lajkó – Cigány az űrben című film hibát és gyengeségeit egy dolognál lyukadok ki mindig. Mi lett volna ha, a stábot (vagy legalábbis nagy részét) tényleg cigányok alkotják? Akkor talán megengedhette volna magának a Lajkó azt az öniróniát, ami fájdalmasan hiányzott belőle, és ami segítségével az év magyar vígjátéka lehetett volna. A lehetőség megvolt, de sajnos nem éltek vele. több»