Játssz egy Hyundai okostévéért! Login  
80%

BÚÉK (2018)

BUÉK
Filmadatlap
 
15
Szereplők
33
Vélemények
65
Képek
8
Videók
 
belavagyok   2020. 11. 07.

legújabb vélemény

0

Mi, magyarok is megcsináltuk a saját kis koppintásunkat. Tehetséges színészek karácsonyi bolondozása. Nálam Elek Feri vitte a prímet.

 
MP170506   2018. 12. 22.

3

Nagyon jó film lett. Kiváló a humora és remek színészek játszanak benne. És végre egy magyar film, aminek nagyon jó mondanivalója, tanulsága van, bemutatja a keserű valóságot: titkok, hűtlenség, előítélet és telefon...


 
indingo   2018. 12. 14.

0

Én tudtam rajta jókat nevetni és kikapcsolt. A története nem rossz, még akkor sem hogyha nem saját ötlet.

 
ArpiHajdu és Réci   2019. 01. 06.

0
A magyaroktól sem teljesen idegen a titkolózás

Paolo Genovese igen magasra tette a lécet pofon egyszerű, de annál eredetibb alapötlettel rendelkező filmjével, a Teljesen idegenekkel. S hát igen, akár szánalmasnak is nevezhetnénk azt, hogy az olaszok után megannyi nemzet szeretne magáénak tudni eg... teljes kritika»

 
dailyfilmsan   2019. 07. 08.

0

Egy légtérben játszódó magyar film rég nyűgözött le ennyire meg úgy alapjáraton magyar film. Igaz az ötlet koppintás már más megfilmesítette ugyan ezt, de a kivitelezés azért nekem bejött. Igaz azzal nem árulok el sokat hogy a téli hangulatot nem sik... több»

 
Berto49   2019. 05. 05.

0
Sokkal jobb filmeket kívánok!

Véleményem szerint elég szomorú, hogy ez a film kapta a közönségdíjat az idei Magyar Filmhéten. Jelzi a magyar filmesek ötlettelenségét, meg azt is, hogy a közönség mennyire ki van éhezve egy igazán jó vígjátékra, bár a megnézése után az éhség még er... teljes kritika»

 
hsanya182   2018. 08. 23.

3

Aki nem akarja kivárni ezt a filmet, nézze meg a "Teljesen idegenek" (Perfetti sconosciuti) c. olasz filmet. Lehet innen koppintoptták vagy ebből merítettek ihletet, de remek párkapcsolat terápia. :)

6

Galéria (65)

Lengyel Tamás
Lengyel Tamás
Törőcsik Franciska
Törőcsik Franciska
Goda Krisztina
Lengyel Tamás
Geszti Péter
Goda Krisztina
Geszti Péter
Geszti Péter
Geszti Péter
Geszti Péter
Geszti Péter
Geszti Péter
Andrew G. Vajna

Videók (8)

A film 399 601 281 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 274 297 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A két hónapos forgatást egy egy hónapig tartó próbafolyamat előzte meg, így a színészek már be tudták próbálni a díszletben a jeleneteket, élesben pedig már rutinból ment nekik.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A forgatás két hónapon át tartott (április-május), a forgatásokat pedig hajnali 5-kor kezdték, s ebédszünet nélkül 10-12 órán keresztül is dolgozott a stáb. Erre azért volt szükség, mert a színészeknek este már a színházban is helyt kellett állniuk.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A Teljesen idegenek 2016-os megjelenése után egy évvel a spanyolok, 2018-ban pedig a franciák és a magyarok is elkészítették a saját filmváltozatukat.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A film forgatása 2018. áprilisában kezdődött meg.

(hp )
 

A Filmalap 350 millió forinttal támogatta a filmet.

(hp )
 

Goda Krisztina rendező és állandó forgatókönyvírója, Divinyi Réka a Csak szex és más semmi után ismét együtt dolgozott.

(hp )
 

A film első előzetesét augusztus 22-én tette közzé a hazai forgalmazó.

(hp )
 

A film a nagy sikerű olasz produkció, a Teljesen idegenek remake-je.

(ArpiHajdu és Réci)
 
A szereplőgárda játéka profi, a karaktereket nagyon jól hozzák, mintha csak rájuk írták volna a szerepeket. A BUÉK nyelvezete is olyan, mintha egy valódi baráti társaság életének egy szakaszába nyernénk bepillantást. több»
 
2018-ban elég értelmetlen dolog arról vitatkozni, hogy van-e értelme remake-et készíteni bármiből is. Beszéljünk inkább arról, milyen lett a végeredmény! több»
 
A BÚÉK összességében nagyon jól sikerült magyar film. Pörgős, vicces, néha kikacsint a magyar nézőre és a forgatókönyvíró Divinyi Réka ügyesen alakította az ismertet kicsit ismeretlenné, fenntartva azon nézők érdeklődését is, akik látták az olasz alkotást. több»