Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
78%

BÚÉK (2018)

BUÉK
Filmadatlap
 
15
Szereplők
34
Vélemények
65
Képek
8
Videók

Galéria (65)

Lengyel Tamás
Lengyel Tamás
Törőcsik Franciska
Törőcsik Franciska
Goda Krisztina
Lengyel Tamás
Geszti Péter
Goda Krisztina
Geszti Péter
Geszti Péter
Geszti Péter
Geszti Péter
Geszti Péter
Geszti Péter
Andrew G. Vajna

Videók (8)

 
diumiu   2021. 10. 19.

legújabb vélemény

1

A magyar, olasz és német verziót is láttam, mindegyik tetszett, az alapsztori nagyon jó és izgalmas. A magyar verzióban kifejezetten a színészgárda. Kikapcsolt, elgondolkodtatott. Tetszett a film, ajánlom mindenkinek.

 
MP170506   2018. 12. 22.

3

Nagyon jó film lett. Kiváló a humora és remek színészek játszanak benne. És végre egy magyar film, aminek nagyon jó mondanivalója, tanulsága van, bemutatja a keserű valóságot: titkok, hűtlenség, előítélet és telefon...

 
indingo   2018. 12. 14.

0

Én tudtam rajta jókat nevetni és kikapcsolt. A története nem rossz, még akkor sem hogyha nem saját ötlet.

 
ArpiHajdu és Réci   2019. 01. 06.

0
A magyaroktól sem teljesen idegen a titkolózás

Paolo Genovese igen magasra tette a lécet pofon egyszerű, de annál eredetibb alapötlettel rendelkező filmjével, a Teljesen idegenekkel. S hát igen, akár szánalmasnak is nevezhetnénk azt, hogy az olaszok után megannyi nemzet szeretne magáénak tudni eg... teljes kritika»

 
Sabnock Sanatory   2020. 07. 12.

0

Na,hát ez olyan se nem jó,és se nem rossz film.Egy késői órán kezdtem el nézni,és valahogy olyan érzésem támadt,mintha próbálnánk Hollywoodot lekoppintani.Hát jelentem,abszolúte nem sikerült.Kissé mesterkélt,erőltetett,nyögvenyelős film pottyant ki a... több»

 
Berto49   2019. 05. 05.

0
Sokkal jobb filmeket kívánok!

Véleményem szerint elég szomorú, hogy ez a film kapta a közönségdíjat az idei Magyar Filmhéten. Jelzi a magyar filmesek ötlettelenségét, meg azt is, hogy a közönség mennyire ki van éhezve egy igazán jó vígjátékra, bár a megnézése után az éhség még er... teljes kritika»

 
dailyfilmsan   2019. 07. 08.

0

Egy légtérben játszódó magyar film rég nyűgözött le ennyire meg úgy alapjáraton magyar film. Igaz az ötlet koppintás már más megfilmesítette ugyan ezt, de a kivitelezés azért nekem bejött. Igaz azzal nem árulok el sokat hogy a téli hangulatot nem sik... több»

A film 399 612 981 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 274 308 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A két hónapos forgatást egy egy hónapig tartó próbafolyamat előzte meg, így a színészek már be tudták próbálni a díszletben a jeleneteket, élesben pedig már rutinból ment nekik.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A forgatás két hónapon át tartott (április-május), a forgatásokat pedig hajnali 5-kor kezdték, s ebédszünet nélkül 10-12 órán keresztül is dolgozott a stáb. Erre azért volt szükség, mert a színészeknek este már a színházban is helyt kellett állniuk.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A Teljesen idegenek 2016-os megjelenése után egy évvel a spanyolok, 2018-ban pedig a franciák és a magyarok is elkészítették a saját filmváltozatukat.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A film forgatása 2018. áprilisában kezdődött meg.

(hp)
 

A Filmalap 350 millió forinttal támogatta a filmet.

(hp)
 
Abban bíztam, hogy majd a filmből csak-csak kiderül, hogy miért kellett Paolo Genovese friss művét, a Teljesen idegeneket magyarosítani. Miért kellett „kölcsönvenni” Szörény Rezső ’78-as alkotásának címét. Vajon a puszta haszonszerzésen és ötlettelenségen túl van-e bármilyen más magyarázat arra, hogy miért is készült el az „év vége vígjátéka”? Nem derült ki semmi. PAPP SÁNDOR ZSIGMOND KRITIKÁJA. több»
 
A BÚÉK, a Teljesen idegenek hazai újrafeldolgozása minden apróbb hibája ellenére is iskolapéldája annak, hogy hogyan érdemes remake-et készíteni.
több»
 
A BÚÉK összességében nagyon jól sikerült magyar film. Pörgős, vicces, néha kikacsint a magyar nézőre és a forgatókönyvíró Divinyi Réka ügyesen alakította az ismertet kicsit ismeretlenné, fenntartva azon nézők érdeklődését is, akik látták az olasz alkotást. több»