Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
Filmadatlap
 
15
Szereplők
30
Vélemények
65
Képek
8
Videók
BÚÉK
 
Sabnock Sanatory   2020. 07. 12.

legújabb vélemény

Na,hát ez olyan se nem jó,és se nem rossz film.Egy késői órán kezdtem el nézni,és valahogy olyan érzésem támadt,mintha próbálnánk Hollywoodot lekoppintani.Hát jelentem,abszolúte nem sikerült.Kissé mesterkélt,erőltetett,nyögvenyelős film pottyant ki a rendező,Goda Krisztina bugyrából.Megnéztem,néha elmosolyodtam,és ennyi.Mehetünk tovább.

 
MP170506   2018. 12. 22.

Nagyon jó film lett. Kiváló a humora és remek színészek játszanak benne. És végre egy magyar film, aminek nagyon jó mondanivalója, tanulsága van, bemutatja a keserű valóságot: titkok, hűtlenség, előítélet és telefon...


 
indingo   2018. 12. 14.

Én tudtam rajta jókat nevetni és kikapcsolt. A története nem rossz, még akkor sem hogyha nem saját ötlet.

 
ArpiHajdu és Réci   2019. 01. 06.

A magyaroktól sem teljesen idegen a titkolózás

Paolo Genovese igen magasra tette a lécet pofon egyszerű, de annál eredetibb alapötlettel rendelkező filmjével, a Teljesen idegenekkel. S hát igen, akár szánalmasnak is nevezhetnénk azt, hogy az olaszok után megannyi nemzet szeretne magáénak tudni egy saját filmet ugyanebben a témában. Hogy ez miből is eredhet? Hát abból, hogy a Teljesen idegenek rendkívül aktuális viszonyokat mutat be, a telefonunkkal való kapcsolatunkat, ami minden piszkos titkunkat tud, bizony még azokat is, amiket sem a családunk, sem a barátaink előtt nem vagyunk hajlandóak felfedni. A magyarok is beálltak a sorba, adtak neki egy aktuális ünnepi ízt, a szilveszteri bódulatot, ami persze totálisan mellékes a történet szempontjából, de tudjuk, hogy így mindig könnyebb a mozipremiereket időzíteni. Sokan kételkedtek abban, hogy szükségünk volt-e arra, hogy szinte szolgaian lemásoljunk egy jól sikerült történetet, ami éppen azért ütött akkorát, mert eredeti és friss volt. Be kell valljam, az előzetesek után nekem sem voltak éppen pozitív érzéseim, a trailer alapján ugyanis azt gondoltam, itt tényleg nincsen szó másról, egy az egyben lemásoltuk az olasz filmet, nincs ebben semmi eredeti. Ráadásként olyan szinten agyon lett reklámozva a BÚÉK a tv-ben, hogy már a hátam közepére kívántam a betétdalként használt Különös szilveszterrel együtt. Aztán mégiscsak úgy alakult, hogy a szilveszteri buli előtt még be tudtu... több»

 
dailyfilmsan   2019. 07. 08.

Egy légtérben játszódó magyar film rég nyűgözött le ennyire meg úgy alapjáraton magyar film. Igaz az ötlet koppintás már más megfilmesítette ugyan ezt, de a kivitelezés azért nekem bejött. Igaz azzal nem árulok el sokat hogy a téli hangulatot nem sikerült megteremteniük tekintve hogy a film címe BÚÉK. A vacogások a béna "havazás" nem jött be filmnek. Azon kívül a többibe nem lehet belekötni csak egy kicsit a színészi játékba a csapat fele nagyon jó a másik fele meg gyengécske volt. Kiegyenlített viszonyok mellett én azt tudom mondani elég nézhető, ha magyar filmre vágyik az ember akár többször is megnézhető.

 
Berto49   2019. 05. 05.

Sokkal jobb filmeket kívánok!

Véleményem szerint elég szomorú, hogy ez a film kapta a közönségdíjat az idei Magyar Filmhéten. Jelzi a magyar filmesek ötlettelenségét, meg azt is, hogy a közönség mennyire ki van éhezve egy igazán jó vígjátékra, bár a megnézése után az éhség még erősebb lett. Azt nem tudom, mennyire van köze a mai magyar valósághoz, hiszen a nagy része egy luxuslakásban játszódik, az asztalra kitett mobilok (természetesen mindegyik csúcsmodell!) hívásai, üzenetei révén mindegyik szereplőről kisebb-nagyobb titkok derülnek ki. Igen, a magyarok többsége ilyen körülmények között szilveszterezik és várja a remélhetőleg boldogabb új évet. Lehet, hogy mivel vidéken élek, nem járok pesti színházakba, de számomra mindegyik szereplő ismeretlen volt. Szépen, ordító szarvashiba nélkül ledarálták a szövegkönyv rájuk eső részét, természetesen(?) a szöveg érthetőségével sajnos már a magyar filmekben megszokott(!) súlyos gondok voltak, jó alakításokról kár is lenne beszélni. Szereposztási tévedés volt Döme szerepét a számomra legellenszenvesebb, buffo kinézetű Elek Ferencre osztani, ezzel csak ráerősítettek a másságot társadalmi szinten máig is érezhetően elutasító tendenciára. Valóban ez volt az alkotók szándéka? Vígjátéknak reklámozták, de nálam egyetlen kényszeredett mosolyt sem sikerült elérni. Jogos elvárás lenne Goda Krisztinától egy sokkal nívósabb alkotás. Az nem érv, hogy nem volt elég költségvetés... több»

 
hsanya182   2018. 08. 23.

Aki nem akarja kivárni ezt a filmet, nézze meg a "Teljesen idegenek" (Perfetti sconosciuti) c. olasz filmet. Lehet innen koppintoptták vagy ebből merítettek ihletet, de remek párkapcsolat terápia. :)

6
Lengyel Tamás
Lengyel Tamás
Törőcsik Franciska
Törőcsik Franciska
Goda Krisztina
Lengyel Tamás
Geszti Péter
Goda Krisztina
Geszti Péter
Geszti Péter
Geszti Péter
Geszti Péter
Geszti Péter
Geszti Péter
Andrew G. Vajna

A film 399 601 281 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 274 297 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A két hónapos forgatást egy egy hónapig tartó próbafolyamat előzte meg, így a színészek már be tudták próbálni a díszletben a jeleneteket, élesben pedig már rutinból ment nekik.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A forgatás két hónapon át tartott (április-május), a forgatásokat pedig hajnali 5-kor kezdték, s ebédszünet nélkül 10-12 órán keresztül is dolgozott a stáb. Erre azért volt szükség, mert a színészeknek este már a színházban is helyt kellett állniuk.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A Teljesen idegenek 2016-os megjelenése után egy évvel a spanyolok, 2018-ban pedig a franciák és a magyarok is elkészítették a saját filmváltozatukat.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A film forgatása 2018. áprilisában kezdődött meg.

(hp)
 

A Filmalap 350 millió forinttal támogatta a filmet.

(hp)
 

Goda Krisztina rendező és állandó forgatókönyvírója, Divinyi Réka a Csak szex és más semmi után ismét együtt dolgozott.

(hp)
 

A film első előzetesét augusztus 22-én tette közzé a hazai forgalmazó.

(hp)
 

A film a nagy sikerű olasz produkció, a Teljesen idegenek remake-je.

(ArpiHajdu és Réci)
 
A szereplőgárda játéka profi, a karaktereket nagyon jól hozzák, mintha csak rájuk írták volna a szerepeket. A BUÉK nyelvezete is olyan, mintha egy valódi baráti társaság életének egy szakaszába nyernénk bepillantást. több»
 
2018-ban elég értelmetlen dolog arról vitatkozni, hogy van-e értelme remake-et készíteni bármiből is. Beszéljünk inkább arról, milyen lett a végeredmény! több»
 
A BÚÉK összességében nagyon jól sikerült magyar film. Pörgős, vicces, néha kikacsint a magyar nézőre és a forgatókönyvíró Divinyi Réka ügyesen alakította az ismertet kicsit ismeretlenné, fenntartva azon nézők érdeklődését is, akik látták az olasz alkotást. több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.