‘Homoszexualitásra és árulásra buzdít’ a vád szerint a Netflix új filmje

Egy botrány miatt került a figyelem középpontjába a Netflix új filmje, a Teljesen idegenek.

A Teljesen idegenek a Netflix első eredeti arab nyelvű játékfilmje, az azonos című olasz film immáron sokadik remake-je. Wissam Smayra libanoni adaptációját élesen bírálták a közel-keleti konzervatívok azt követően, hogy a vígjáték debütált a Netflixen január 20-án.

A filmet egy egyiptomi politikus is bírálta, aki többek között perverzióval és a homoszexualitás népszerűsítésével vádolta a filmet, sőt, szerinte az az arab társadalom felbomlasztására irányuló összeesküvés része.

A film egy libanoni baráti társaság történetét meséli el, akik egy estén viccesnek induló játékba kezdenek, amely során a telefonjukon lévő összes hívást és sms-t hozzáférhetővé teszik egymás számára.

A vita a Twitteren robbant ki, és homofób üzenetek lavináját indította el. Voltak, aki azzal vádolták a filmet, hogy a homoszexualitásra és az "erkölcsi romlásra" buzdít, valamint, hogy "nyugati eszméket visz be egy konzervatív társadalomba". Az egyik hozzászóló a "bűncselekmény" vádját is felvetett, hozzátéve, hogy nem csak betiltani kellene, hanem az összes érintettet "büntetőeljárás alá kellene vonni".

A film ellen felszólalt az egyiptomi politikus, Mustafa Bakri, aki az egyiptomi képviselőház elnökének adott nyilatkozatában azt mondta, hogy a film „homoszexualitásra és árulásra buzdít”.

A botrány ellenére ellenére a film óriási sikert aratott. A nézettsége alapján a Netflix listájának élére került régióban, és ezzel csak megerősítette a Netflix azon üzletpolitikáját, miszerint több lokalizált tartalmat készítsenek.

Az eredeti olasz filmnek 2018-ban BÚÉK címmel magyar remake-je is készült.

dráma | vígjáték

Egy vacsoraparti alkalmával egy csapat jóbarát úgy dönt, feloldva az asztalon hagyják telefonjaikat - ezáltal szaftos részletek és sötét titkok derülnek ki életükkel kapcsolatban. több»