Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
69%

Az ember, akit Ottónak hívnak (2022)

A Man Called Otto
Filmadatlap
 
31
Szereplők
5
Vélemények
18
Képek
4
Videók

Galéria (18)

Tom Hanks
Tom Hanks
Mariana Treviño
Tom Hanks
Mike Birbiglia
Mariana Treviño
Tom Hanks
Tom Hanks
Tom Hanks
Tom Hanks

Videók (4)

 
Eastern79   2023. 01. 23.

legújabb vélemény

0
Közhelyes remake

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Sajnos nem láttam az eredetit, így nem tudom összehasonlítani vele. Csalódásként ért azonban, hogy vígjátékként volt beharangozva, pedig ennél lehangolóbb filmet régen láttam. Otto Anderson (Tom Hanks) elvesztette a feleségét, akit mindennél jobban szeretett, ennek következtében egy mogorva, megkeseredett, kiállhatatlan ember lett belőle, aki lépten-nyomon öngyilkos akar lenni, ám próbálkozásai rendre meghiúsulnak az újdonsült szomszédoknak köszönhetően. Természetesen összebarátkoznak, és mire Otto lelke megnyugszik, a teste felmondja a szolgálatot. Kizárólag Tom Hanks nagyszerű alakítása miatt három csillag, de sajnos még ő sem viszi el a hátán ezt a közhelygyűjteményt az életről.

 
Bafam Nézhetetlen  2023. 01. 04.

0
Harmatgyenge utánzása a svéd filmnek

Minden hiányzik abból az életérzésből, amit a svédek oly lazán hozni tudtak az eredeti filmben. Ez is egy nagyon gyenge utánzat lett, csakúgy mint a Taxi, a Tetovált lány stb. Az az érzésem, hogy szándékosan csinálnak magukból bohócot (hülyét) az amerikai filmesek.

 
dadi   2023. 01. 12.

0

Ez tipikusan az a film, ami nagyon meg tudja érinteni az embert, és még órákkal később is elgondolkodik azon, amit látott. Gyönyörű emberi alkotás.

 
Zoltán   2023. 01. 13.

0

Nem volt kérdés, hogy megnézem ezt a filmet, hiszen Tom Hanks egy nagy kedvencem. Szerintem irtó jó alakítást nyújt, csak szerintem maga a történet egy kicsit lapos, mégha nagyon megható is.

 
Péter Durkó   2023. 01. 13.

0

Aranyos, megható, életszerű film.

A film 98 468 837 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 49 018 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Az eredeti könyv és a svéd film címe A Man Called Ove volt, jelen esetben a főszereplő nevét Ottóra változtatták.

(csd)
 

Az eredeti svéd filmadaptációt két Oscar-díjra jelölték, és a 2016-os év legnagyobb bevételt hozó külföldi filmje volt az Egyesült Államokban.

(csd)
 
A történet középpontjában álló Otto Anderson (Hanks) a feleségét gyászoló, kiállhatatlan vénember, aki a világon – vagy legalábbis szomszédain – tölti ki a benne felhalmozódott keserűséget. Ismerős történet, igen? Nem véletlen, ugyanis megint egy amerikai remake-kel van dolgunk. Az ember, akit Ottónak hívnak kritika. több»