2023.02.04 20:38 Tonyka Olvasottság: 1456x
5

Gyöngyszem a mai ürességben

Először is leszögezném, nem tudtam, hogy létezik egy svéd változat. Tehát az értékelésem ennek a produkciónak szól, ami számomra teljesen újdonságként hat. Az, hogy ez mennyire jó vagy sem a másikhoz képest, azt nem tudom, legalább nem kell hasonlítgatnom, és viszonyítanom. Nos, a véletlen sodorta az utamba.

Meg kell hagyni, nem az a cím, ami felkelti az ember érdeklődését. Mindenki tudja, vannak olyan címek, amik önmagukat adják el, ameddig mások felett meg simán elsiklunk, minimális érdeklődés nélkül. Valami ugyan derengett, hogy Tom Hanks, de semmit nem tudtam a filmről, még a tartalmat sem. Azt kell mondjam, az év meglepetése ért.

Gyöngyszem a mai ürességben

Nagyon-nagyon régen készítettek olyan filmet, amin nevetünk és párásodik a szemünk egyszerre. Itt jegyezném meg, szégyellje magát a mai vígjáték műfaj. Sajnos elfelejtettek nevettetni, ostoba, üres, sokszor trágár szófosásban és altáji humorban látják a műfaj lényegét. Erre jön egy nyilvánvalóan komoly, mély dráma, ami nevetett minket. Döbbenet és csoda, hogy létezik manapság ilyen. A történet csodálatos, és gyönyörű ívet ír le. Az első kockától az utolsóig beszippant minket. Tom Hanks újra a régi fényében ragyog, a szereplőválasztás remekül sikerült. Mind a fiatalkori énjük, mind napjaink szereplői. Besorolást tekintve dráma, romantikus, és vígjáték. Bizony, egy csodás szerelmi történet adja az alapot. Elképesztően jól adagolják, és váltogatnak a műfajok közt. Csodás visszaemlékezésekkel értjük meg, hogyan jutottunk el napjaik Ottójáig. Aki pokróc, durva, faragatlan, de végső soron jó ember, akit nem kímélt az élet. Jó nézni, ahogy a karakter apró léptekkel visszajut a fiatalkori csupa szeretett önmagához. Találkozások, amik megváltoztatják az érintettek életét, mindenki tanul mindenkitől. Kicsit összegyúrták a Grand Torinót és a Lesz ez még így se című filmet. Igaz, számomra túltesz mindkét címen. Egyik sem operál ilyen mélységű érzelemmel. Bizony olyan film, ami hat ránk, azonosulunk a szereplőkkel, érdekel a sorsuk. Rengeteg üzenetet kapunk, csak győzzük mindet felfedezni. Közben végig bájos marad, apránként megszeretjük a kis utca minden lakóját . Remek szórakozás volt, nem tudok belekötni, megérte a jegy árát bőségesen.

dráma | vígjáték

Otto (Tom Hanks) egy mogorva, magányosan élő özvegyember, akinek határozott elvei vannak, szigorú rutinja, és persze nagy szája. A férfi, amikor csak teheti, megnehezíti a... több»

5