A 8 legjobb új film, amit CSAK a mozikban nézhetsz januárban

2022 egy igencsak kiemelkedő filmes év volt: nem csak 2019 óta ez volt az első, amikor a mozik egész évben(!) nyitva maradtak, de olyan filmek sorát láthattuk, mint a Top Gun: Maverick, a Minden. Mindenhol. Mindenkor vagy épp az Avatar: A víz útja.

Szerencsére 2023-ban sem maradunk nagy várományosok nélkül, ráadásul igencsak erős nyitást láthatunk az év első hónapjában. Lentebb össze is állítottunk egy rövid listát azokból a filmekből, amelyeket egyszerűen nem érdemes kihagyni. Kellemes böngészés kívánunk!

#8

65 A jövő bűnei  (2022)

(9) (9)

dráma | erotikus | horror | sci-fi

Cinego | Telekom TVGO

A közeljövőben az emberek fejlődésük során megpróbálnak majd alkalmazkodni a szintetikus környezethez. Míg egyesek kihasználják a transzhumanizmusban rejlő korlátlan... több»

A horror nagymesterének,  David Cronenberg nagy visszatérése ez a film. A jövő bűneit már a bemutatása előtt is komoly plyetkák előzték meg, úgy hírlett ugyanis, hogy a film "fináléját" egyszerűen képtelenség végignézni, a cannes-i filmfesztiválon pedig akadtak is olyanok, akik kénytelenek voltak távozni a vetítésről. Ettől függetlenül a produkciót tapsvihar fogadta. A jövő bűnei most végre megérkezett a hazai mozikba is, a film január 5-től tekinthető meg Magyarországon.
#7

akció | thriller | vígjáték

Orson Fortune MI6 ügynök élete egyik legveszélyesebb küldtesével néz szembe, amikor megbízást kap, hogy felkutasson egy új technológiát, amely teljesen megváltoztathaja a... több»

Guy Ritchie várva várt filmje végre megérkezett, a rendező ráadásul újra  Jason Stathammel doglozott együtt, erről a párosításról pedig tudják a mozirajongók, hogy igazán jól tud működni. A film további főszerepeiben pedig érkezik Hugh GrantJosh HartnettAubrey PlazaCary ElwesEddie MarsanKaan Urgancıoğlu és Max Beesley. A produkció január 5-én debütál a hazai mozikban.
#6

69 A gép  (2023)

(18) (1)

akció | kaland | thriller

Brodie Torrance-t egy kereskedelmi légitársaság legjobb pilótájaként ismerik, aki hősiesen landol viharban megrongálódott repülőgépével egy távoli Fülöp-szigeteki... több»

Gerard Butler a Lionsgate akcióthrillerének főszereplője. A történet egy légitársaság pilótájáról szól, akinek kényszerleszállást kell végrehajtania egy szigetországban, majd meg kell mentenie utasait, miután a helyi fegyveresek túszul ejtik őket. Csal abban bízhatunk, hogy egy repülőút során sem vetítik le a produkciót, a hazai mozikban viszont január huszonhatodikától lesz megtekinthető.
#5

77 A sziget szellemei  (2022)

(15) (16)

dráma | vígjáték

Disney+ | Telekom TVGO

Pádraic és Colm Írország partjaitól nyugatra eső kis elzárt szigeten élnek. A két férfi hosszú évek óta szoros barátságot ápol, ám kapcsolatuk most zátonyra fut, miután... több»

Martin McDonagh egy igazán különleges történettel tér vissza, amelynek főszerepeiben nem kisebb nevek, mint Colin FarrellBrendan GleesonBarry KeoghanKerry CondonPat ShorttGary LydonDavid Pearse és Sheila Flitton láthatók. A sziget szellemei egy barátság története, amely nem csak az idő próbáját állja ki. A film január huszonhatodikán debütál a hazai mozikban.
#4

77 A Fabelman család  (2022)

(10) (8)

dráma

Steven Spielberg napjaink egyik élő legendája. Hollywood egyik legkeresettebb és legsokoldalúbb rendezője olyan nagysikerű és mára kultikussá vált produkciókat készített, mint... több»

Steven Spielberg Hollywood történetének számos legnagyobb és legjobb filmjét készítette - de ez kétségtelenül az eddigi legszemélyesebb rendezése, amely saját kamaszkorát mutatja be fiktív módon. A történet Sammy Fabelmant követi, aki beleszeret a filmekbe, amikor szülei elviszik megnézni A világ legnagyobb látványossága című filmre, ezek után pedig nincs megállás. A film január 19-én jelenik meg.
#3

63 Babylon  (2022)

(20) (8)

dráma | történelmi | vígjáték

SkyShowtime

Damien Chazelle legújabb alkotása, amely az első hangosfilmek megjelenésének pezsgő korszakát tárja fel. Ez az az időszak, amely alapjaiban változtatta meg a teljes filmipart.... több»

A La La Land rendezője, Damien Chazelle egy olyan filmmel tér vissza, amelyet sokan már most egy igazán kiemelkedő filmalkotásnak tartanak. A Babylon számos karaktert vonultat fel, akik a hollywoodi filmgyártás némafilmes korszakából a hangosfilmes korszakba való átmenet során váltak ismertté. Margot Robbie, Brad Pitt és a kevésbé ismert Diego Calva játssza a főszerepeket egy olyan filmben, amely abszolút hemzseg a pompás túlzásoktól. A film január 19-én debütál.
#2

dráma | vígjáték

HBO Max | Telekom TVGO | TV-ben (HBO 3, csütörtök 01:33)

Otto (Tom Hanks) egy mogorva, magányosan élő özvegyember, akinek határozott elvei vannak, szigorú rutinja, és persze nagy szája. A férfi, amikor csak teheti, megnehezíti a... több»

Tom Hanks ebben a vígjátékban egy megkeseredett és rosszmájú özvegyembert alakít, akit új szomszédai érkezése arra kényszerítenek, hogy átértékelje negatív életszemléletét. A film egyébként a 2015-ben megjelent Az ember, akit Ovénak hívnak feldolgozása. A produkció január 12-én jelenik meg.
#1

65 M3GAN  (2022)

(27) (6)

horror | sci-fi | thriller

SkyShowtime | Telekom TVGO

Gemma egy robotikai játékgyártó cégnek dolgozik, amely hamarosan piacra dob egy babát, amely képes a gyerekekkel barátkozni, és a szülők hasznos segítőtársává válni. Ez az... több»

Ez a hátborzongató új horror a legújabb, amely azt vizsgálja, mi történik, ha a mesterséges intelligencia elszabadul. A történet az M3GAN-t követi, egy élethű babát, amelyet úgy programoztak, hogy a gyermekek legjobb társa és a szülő legnagyobb szövetségese legyen - de a dolgok rosszul sülnek el, amikor a robot tervezője egy prototípust ajándékoz a 8 éves unokahúgának. A film január 12-én érkezik a hazai mozikba.