Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
73%

A sziget szellemei (2022)

The Banshees of Inisherin
Filmadatlap
 
16
Szereplők
5
Vélemények
20
Képek
3
Videók

Galéria (20)

Videók (3)

 
Fikatours_blogger   2023. 01. 04.

legújabb vélemény

0
Hogy ki a zakkant, csupán nézőpont kérdése

A film egyetlen mondvacsinált konfliktus körül forog, komoly története nincs. Az érdekfeszítő párbeszédek, a parádés színészi alakítások és a hangulatos vágóképek azonban lekötik a figyelmet. Viszont a befejezés, vagy inkább annak hiánya miatt nem tudom közepesnél jobbra értékelni.

 
dandelion1983   2022. 12. 31.

0

Nagyon egyedi, különleges alkotás, magával ragadó a hangulata, és ebben a rohanó világban egy kissé le is lassítja az embert. Mindenképpen dráma, és azon belül is rétegfilm, elég sokan nem szeretik majd, és csak kevesen értik majd igazán. Lassú művés... több»

 
zoltyah   2022. 12. 15.

0
Ne húzz ujjat vele!

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Kiváló film, és nagyon hasonló A Gurdista rendezéshez, mintsem a Három óriásplakáthoz. A sziget szelleme dráma vígjátékként van jegyezve, de kellő mértékben (?). Tulajdonképpen művészi jellege is van a lassabb vontatottság miatt, és pont emiatt lett zseniális, mert nemcsak gondolkodtat, hanem szórakoztat is. Sejthető, hogy nem mindenkinek fog tetszeni, mert nem egy könnyű darab. Egy bizonyos kor felett ajánlott, de meglehet, hogy csak én látom így. Talán nem túlzás kijelenteni azt, hogy erősen Oscar-gyanús. 10 pont.

 
Xenomorf   2022. 12. 22.

0

Az ütős szereposztás mellett szerintem ez sztori önmagában is nagyon egyedi. Nagyon megérinti az embert, és persze még órákkal később is tud rágódni mindazon, amit látott.

 
palocsj   2022. 12. 17.

0

Őszintén szólva én egy kicsit többet vártam volna egy ilyen stáblistát látva. Nem mondom, hogy csalódtam, de nem igazán érzem azt, hogy valaha még újra meg akarjam nézni.

 

Bár Kerry Condon és Barry Keoghan karaktereik között nagy a korkülönbség, a valóságban csak 9 év van a két színész között.

(Thibo84 )
 

Carter Burwell zeneszerző a film zenéjén dolgozva elmondta, hogy Martin McDonagh rendező egyetlen aranyszabályt adott neki, amelyet be kell tartania: nincs hagyományos ír zene.

(Thibo84 )
 

Négy színész, Brendan Gleeson, Colin Farrell, Kerry Condon és Barry Keoghan valójában Írországból származik, ahol a film játszódik.

(Thibo84 )
 

Colin Farrell és Brendan Gleeson egyaránt nagymértékben részt vett karakterük jelmezének elkészítési folyamatában, és mindketten mélyen megértették, hogyan alakíthat át a ruházat egy jelenetet.

(Thibo84 )
 

Brendan Gleeson gardróbjának nagy részét az Old West hőseinek sziluettjét szem előtt tartva tervezték.

(Thibo84 )