Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
79%

Még egy kört mindenkinek (2020)

Druk
Filmadatlap
 
26
Szereplők
11
Vélemények
9
Képek
4
Videók

Galéria (9)

Mads Mikkelsen
Mads Mikkelsen
Maria Bonnevie
Lars Ranthe
Mads Mikkelsen
Mads Mikkelsen
Mads Mikkelsen
Mads Mikkelsen
Mads Mikkelsen

Videók (4)

 
Zsolt Szabó   2022. 12. 18.

legújabb vélemény

1
Nem kérek még egy kört belőle

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Van egy elmélet, miszerint az ember fél ezrelékkel születik, a vérben lévő alkohol megnyitja a tudatot a külvilág felé, a problémák kisebbnek tűnnek, a kreativitás nő. Tudjuk jól: az első pohár bor után felpörög a beszélgetés, megnyílnak a lehetősége... teljes kritika»

 
De Matt   2021. 09. 10.

5
Maga az élet

Thomas Vinterberg már számos filmjével bizonyította, hogy az egyik legnagyobb rendező. Mads Mikkelsen pedig azt, hogy zseniális színész. A „Még egy kört mindenkinek” olyan mestermű, amelyben benne van a skandináv élet minden fájdalma. Sokan nem akarják tudomásul venni, de a nyugati életforma szinte az elviselhetetlenségig kiüresedett, és erre reagált a rendező is. Az élni akarás és a kommunikáció majdnem teljes hiányának kontrasztja zseniális módon élteti a filmet, a szemünk előtt omlanak össze a „nyugati” álmok. Van remény, de csak annak, aki szembenéz a sorssal, és meri vállalni azt, amit tennie kell. 8/10

 
HE7EDIK   2021. 07. 04.

2

Az élet szenvedés, ahogy azt a John Wickben is hallhatjuk. Valaki ezt jobban el tudja viselni, valaki viszont tudatmódosító szerekhez nyúl, mert azt hiszi, attól majd elviselhetőbb lesz. Valaki tudja ezt kezelni, és meghúzza a határt, valaki viszont ... több»

 
valaja   2020. 09. 18.

3

Ha eddig még nem lett volna egyértelmű, Mads Mikkelsen egy zseni, és ezt újra bizonyítja. A Még egy kört mindenkinek egy nagyon meglepő film, de erről nem is mondanék egyebet, rá fogtok jönni, mire gondolok, és baromira szórakoztató darab. Még több ilyet, de gyorsan! :)

 
BoBamburg   2022. 11. 06.

1

Nem rossz film, de nem értem, mi ez a nagy hype körülötte. A hangulata jópofa, de igazából semmi újat nem mutat. Mármint tényleg csak annyi, hogy rámutat, hogy az ember felszabadultabb, ha iszik egy keveset, és jól berúg, ha sokat iszik. Ennyi.

 
Fórizs   2020. 01. 16.

3

Ilyen szórakoztató és jól kigondolt módon az életközepi válság még nem került vászonra, ebben egész biztos vagyok. Mikkelsen rajongóknak kötelező.

 
Alexa   2022. 01. 07.

1

Nagyon jól összerakott film, kitűnő szereposztással és eseményvonallal. Nem véletlen, hogy annyi díjat bezsebelt a film, totál megérdemli. Számomra ez a film körkép a jelenről, a középkorúak melankóliájáról, a függőségről és a fel-feltámadó carpe die... több»

A film összbevétele 9 020 866 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 40 834 938 forintot termelt. A hazai mozik összesen 28 567 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A filmben néhány bevágás erejéig olyan politikai vezetők is felbukkannak, mint Angela Merkel, Orbán Viktor és Bill Clinton.

(csd)
 

Thomas Vinterberg hosszú ideig tervezte a filmet. Nyilvánosan első alkalommal a Screennek adott 2013-as interjújában beszélt a filmtervről.

(hp)
 

A film forgatása 2019. május 1-én kezdődött meg, majd egy rövid szünet után júliusban folytatódott. Forgatási helyszínek: Koppenhága (Dánia), és Västra Gotäland (Svédország).

(hp)
 

A film költségvetése 5 millió euró volt.

(hp)
 

Magnus Millang és Thomas Vinterberg harmadik közös filmje. Korábbi munkáik: A kommuna (2016), Kurszk (2018).

(hp)
 
Az alkoholizmus finoman tabusértő ábrázolása bravúros alakításokkal és az évtized legjobb zárójelenetével. A dán Dogma-alapító újra belénk mar. több»
 
A Még egy kört mindenkinek lehet, hogy nem az az alkotás, amelyet a Születésnaphoz vagy A vadászathoz hasonlóan éveken át, meghatározó műként fogunk emlegetni, de ettől nem kevésbé kiváló. több»
 
Mindenképp nézd meg és gondolkodj el. A megtekintése után nem biztos, hogy jobbá válunk, de többekké mindenképp… több»