Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
76%

A búcsú (2019)

The Farewell
Filmadatlap
 
28
Szereplők
7
Vélemények
11
Képek
3
Videók

Galéria (11)

Awkwafina
Awkwafina
Awkwafina
Awkwafina
Awkwafina
Awkwafina
Awkwafina
Awkwafina
Awkwafina
Awkwafina

Videók (3)

 
elekm90   2021. 01. 02.

legújabb vélemény

0

Amellett, hogy egy remek dramedy, a kínai kultúráról és mentalitásról kapott kép miatt is érdekes. A főszereplő Akwafina megérdemelten kapta a sok elismerést, a nagyi pedig egy cukorfalat.

 
Lubi   2020. 02. 06.

a nap véleménye

1
Két világ között

Lulu Wang, kínai–amerikai rendezőnő hozzá közel álló témával foglalkozik második egész estés filmjében. Kelet és nyugat, az új és a régi, fiatal és idős oppozíciói szolgáltatják az alapkonfliktust. Méghozzá egy önéletrajzi ihletésű, szívbemarkoló, ug... teljes kritika»

 
Paulo-Varga   2020. 02. 12.

0
Gyászparadoxon - Kritika A búcsú című filmről

Lulu Wang személyes ihletettségű drámája biztosan szíven találja azokat, akik végigmentek már egy közeli családtag elvesztésével járó gyász stációin. A búcsú azonban – a súlyos téma ellenére is – egy életigenlő darab, ráadásul jóval többről szól, min... teljes kritika»

 
mártilány   2019. 03. 25.

0

Szívbemarkoló történet, mégse fojtogatóan érzelmes. Egy haldokló idős nő történetén keresztül szembesíti egymással a keleti és nyugati kultúrát, tökéletesen érzékelteti az élethez, családhoz, elmúláshoz való viszony közti különbséget. Teli van kontra... több»

 
Stiff   2019. 03. 22.

0

Ezzel a filmmel kapunk egy kis szeletet a számunkra többnyire ismeretlen kínai kultúrából. Azt hittem, a témája miatt egy depresszív, inkább drámai hangulatú filmhez lesz szerencsém, ehelyett Lulu Wang meglehetősen szokatlan módon közelíti meg a halá... több»

 
István   2020. 02. 02.

0

Jó az alaphangulata, de ezenkívül számomra más nem igazán maradt meg a filmből, talán a klisés jellege miatt is, így nekem úgy tűnt, nagyon is kiszámítható a sztori, a karakterek reakciója stb. Persze ettől függetlenül egyszer mindenképp érdemes megn... több»

 
zymoka   2020. 02. 03.

0

Számomra egyre nyilvánvalóbbá kezd válni, hogy Awkwafina napjaink egyik legjobb színésze. Bármit el tud játszani, és bármiben is bukkan fel, az az alakítás igazán emlékezetes marad. Persze nem csak emiatt felejthetetlen élmény A búcsú. Egyszerre tud... több»

A film összbevétele 22 671 661 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 1 793 300 forintot termelt. A hazai mozik összesen 1 311 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Lulu Wang nem csak írta és rendezte a filmet, de ő játszotta fel a film soundtrackjét is, ugyanis a direktor remek zongoraművész.

(hp)
 

A búcsú az elsősorban kimagasló kritikai fogadtatású és díjnyertes horrorjairól ismert A24 (Fehér éjszakák, Örökség) első nem R-korhatáros filmje.

(hp)
 

Lulu Wang rendező elmondta, hogy A búcsú története a nagymamájának a betegségét dolgozza fel. "Mindig úgy éreztem, hogy van egyfajta töréspont a családomhoz, valamint az osztálytársaimhoz, a kollégáimhoz és a világhoz, melyben élek között. Ez a bevándorlás természetéből, a két különböző kultúra közti eltérésekből ered" - mondta. Wang megpróbálta titokban tartani nagymamája előtt, hogy miről forgat, aki azonban rájött a dologra a rendező húgával beszélgetve, aki önmagát alakítja a filmben.

(hp)
 

A filmhez a rendező, Lulu Wang a saját életéből merített. A sztorit korábban a 'What You Don't Know' (Amit nem tudsz) című rádiójátékban dolgozta fel.

(hp)
 

A búcsú forgatása mindössze 24 napot vett igénybe 2018 júniusában. A stáb dolgozott Changchunban, Kínában és New Yorkban, az Egyesült Államokban is.

(hp)
 
Egyszerűen minden kockáján érződik, hogy legalább annyira szól egy bizonyos kultúráról, mint arról, hogy a mozi jó esetben mennyire alkalmas lehet arra, hogy pont az érzelemdús ismeretterjesztéssel töröljön el érzelmi határokat ember és ember között. több»
 
Léteznek olyan tabutémáink, amelyekről nemcsak, hogy nem akarunk, de nem is tudunk beszélni. Félünk, ha kiejtjük a hozzájuk kapcsolódó szavakat, még a végén valósággá válnak. Az egyik ilyen szőnyeg alá söpört, közös emberi témánk a halál. Máshogy gondolkodik róla Kelet és Nyugat, vallásunk, származásunk, identitásunk mind-mind meghatározza, hogyan is tekintünk arra a mumusra, amiről korunk embere nem hajlandó tudomást venni. Egészen addig, amíg nem kopogtat az ajtón. több»