Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
81%
Filmadatlap
 
29
Szereplők
7
Vélemények
15
Képek
1
Videók
 
dailyfilmsan   2019. 02. 23.

legújabb vélemény

Nagyon érdekesnak találtam a szerkezetét és a stílusát kicsit mintha a Coen fivérek munkája lenne, de mégsem. A fejezetes megoldásnak nem láttam értelmét mert a fejezetek nem a különböző szereplőt mutatták be. Maguk a karakterek kidolgozottak és érdekesek voltak. Szerintem ez egy igazán jó film, a maga nemében.

 
Zsceeeka   2016. 05. 09.

Nagyon szeretni szoktam a rendező filmjeit, de ez valamiért abba a kategóriába került , amin nem tudtam igazán jókat nevetni , valahogy nem jött át. A színészek egyébként jól lettek válogatva, mindnek jól állt a szerep és egyébként is jó színészek.


 
Ghotik   2016. 09. 26.

Egészen jól összerakott film, ami végig pörgős és humoros. A színészek profik, és ebben a filmben sem okoztak csalódást, hozzák a formájukat. Átlagnál jobb film.

 
miklosvaridori   2017. 07. 08.

A film már az előzetese alapján nagy vor-ral indul, hiszen a nevek amiket magáénak tudhat, garanciát adnak valamelyest a sikerre. Owen Wilson és Ben Stiller hozzák a legtöbbet.

 
Borka   2015. 01. 25.

Remek kis film, csodajó karakterekkel. Nagyon szórakoztató és igazán Wes Andersonos.

 
DarkLion   2016. 04. 02.

Egy igazi Anderson féle keserédes mozi vígjátékköntösbe öltöztetve. Nagy rajongója vagyok a rendezőnek, és ez a film sem okozott csalódást. Egyszerűen nem lehet megunni.

 
Sniper   2015. 02. 12.

Wes Anderson megint nem aprózta el, és egy hihetetlen karakterekkel megtömött filmmel rukkolt elő. Az egyik legintelligensebb vígjáték, amit valaha láttam.

A film összbevétele 19 077 240 dollár volt (imdb.com).

 

A filmben játszó Mordecai nevű sólymot forgatás közben elrabolták. A bevétel nem tett eleget a rablók követeléseinek, inkább beszerzett egy másikat. Ezért van a film végi részeknél több fehér tolla a madárnak, mert az már nem az eredeti sólyom.

(dailyfilmsan )
 

Wes Anderson saját édesanyját vette alapul mikor kialakította Etheline Tenenbaum karakterét. Olyannyira, hogy a filmben édesanyja, Ann Burroughs szemüvegét viseli az Etheline-t játszó színésznő.

(dailyfilmsan )
 

Owen Wilson, Wes Anderson és Luke Wilson egyetemi ismerőse volt , akinek volt egy Margo nevű húga. Wes Anderson-nak tetszett a neve, így felhasználta a filmben.

(dailyfilmsan )
 

Ben Stiller és Owen Wilson 5. közös filmje.

(dulkap)
 

A film zenéjét Mark Mothersbaugh komponàlta meg, tovàbbà fellehetőek benne az 1960-as, 1970-es, 1980-as és 1990-es évek slàgerei is.

(Bogi87)
 

Az Eli jàzàban làtható festmények egy mexikói művész, Miguel Calderón alkotàsai.

(Bogi87)
 

A filmben làtható hàz közel talàlható a híres Sugar Hill-hez a, a cím, ahol fellelhető: 339 Convent Avenue, New York City.

(Bogi87)
 

A film DVD vàltozatàn Wes Anderson azt nyilatkozta, hogy E. L. Konigsburg könyve, a From the Mixed-Up Files of Mrs. Basil E. Frankweiler inspiràcióul szolgàlt a filmhez.

(Bogi87)
 

A film szerepel Steven Jay àltal szerkesztett, 1001 film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz című filmkritika gyűjteményben.

(Bogi87)
 

Az Empire 2008-as felmérése szerint ez minden idők 159. legjobb filmje.

(Bogi87)