84% 143 szavazat
Végre péntek

Végre péntek

Friday
Filmadatlap
4
Vélemények (4)
30
Szereplők (30)
21
Képek (21)
2
Videók (2)
2
Érdekességek (2)
Díjak
Filmkritika
5
Cikkek (5)
Fórum

FILMINFÓ

Tartalom 1
Hivatalos tartalom

Craig szabadnapja nem úgy indul ahogy azt tervezte, ugyanis ekkor tudja meg, hogy kirúgták a cégből, ahol dolgozik. Hősünk egy barátjával, Smokey-val tölti a napot, aki arra biztatja, hogy azonnal lásson hozzá a munkakereséshez. Csakhogy Smokey-nak is megvan a maga baja: kétszáz dollárért kellett… Több


Rendező: F. Gary Gray
Író: Ice Cube, DJ Pooh
Ország: Amerikai Egyesült Államok
Premier: 1995.04.26.
 
2023.12.28 Bafam

legújabb vélemény

Fekete-fekete film

Fekete-fekete film, amit ma már nem lehetne vagy nem forgathatnál le napjaik zűrzavaros, előítéletekkel teli sunyin rasszista (vagy akár nyíltan az) filmes szakma univerzumában, mivel egyetlen egy nem színes bőrű színész sem szerepel ebben a kilencvenes években készült legjobb vígjátéknak kikiáltott sikerfilmben. Ugyanis ma már szabályozva van az is többek között, hogy egy filmben szereplő színészek halmazából százalékos arányban hány kell hogy szerepeljen afroamerikai (néger vagy fekete), kínai (sárga), amerikai bennszülött, aztékok (rézbőrű vagy vörös, no és persze a kiválasztottak (fehér bőrű angyalok) egy adott filmben. Ha ezeknek az előírásoknak nem felel meg egy adott film, bármelyik etnikum is sérült darabszámilag egy filmben, akkor az a film nem kapja meg a forgalomba hozásához szükséges engedélyt, magyarán azt a filmet soha sehol nem fogják neked levetíteni, soha sehol nem fogod látni. Szerintem ez így rendben is van, kapjon mindenki esélyt, lássuk, milyen színesek is vagyunk mi itt emberek a földön. Amúgy a film egy kicsit erőltetett, de jó volt látni, anno hogy lázadtak a feketék a filmes szakmán belül, mikor kasztingolák a szereplőket (csak fekete). Ennek szellemében is nézd meg ezt a filmet, mert ilyet ma már nem látsz!

0
 
2017.05.31 vivikejencikelara

Szuper, vicces film. Nagyon imádtam! Bár mindegyik film jó amiben benne van Ice Cube. Ráadásként még kapunk még egy Chris Tacker-t is. Lazulós Pántekekre nagyon jó!

1
 
2015.06.29 Buborék

Nagyon nagyon tetszett, jó film. Szerintem minden kiváló, jó a történet, kiváló a rendezés! A színészek nagyon jól hozzák a karakterüket. Csak ajánlani tudom!

0
 
2015.02.24 glenn

Én anno nagyon szerettem ezt a trilógiát. Mindhárom filmet megéri legalább egyszer megnézni, talán ez a legjobb közülük. Egy szokásos, füves-gettós vígjáték, ami mégis valahogy újszerűen lett megírva és leforgatva. Ice Cube nagyon jó, de a többiek is illenek a szerepükhöz. Szerintem megéri nekiállni a filmeknek.

0

A film összbevétele 28 215 918 dollár volt (imdb.com).

#1
 

Chris Tucker a filmben nyújtott alakításáért jelölve volt az MTV Movie Award legjobb feltörekvő színésznek járó díjára.Szerző: mamiéstöti2

#2