Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
65%

Black Adam (2022)

Black Adam
Filmadatlap
 
32
Szereplők
26
Vélemények
36
Képek
8
Videók

Galéria (36)

Dwayne Johnson
Dwayne Johnson
Dwayne Johnson
Dwayne Johnson
Dwayne Johnson
Jaume Collet-Serra
Dwayne Johnson
Dwayne Johnson
Dwayne Johnson
Dwayne Johnson
Quintessa Swindell
Dwayne Johnson
Sarah Shahi
Pierce Brosnan
Dwayne Johnson
Jalon Christian
Aldis Hodge
Dwayne Johnson
Aldis Hodge
Dwayne Johnson
Dwayne Johnson
Sarah Shahi
Mohammed Amer
Dwayne Johnson
Sarah Shahi
Mohammed Amer
Pierce Brosnan
Dwayne Johnson
Noah Centineo
Quintessa Swindell
Dwayne Johnson
Pierce Brosnan
Pierce Brosnan
Aldis Hodge
Dwayne Johnson
Aldis Hodge
Dwayne Johnson

Videók (8)

 
sptt   2023. 01. 05.

legújabb vélemény

1

Egy fokkal jobban tetszett, mint az utóbbi sok év szuperhős filmjei. Egyrészt nem próbálták meg agyonbonyolítani ilyen-olyan csavarokkal, időhurkokkal és harminc előtörténet hivatkozással, másrészt logikus volt a film vonalvezetése, az akciójelenetek... több»

 
Tonyka   2022. 12. 07.

a nap véleménye

2
Bukás, és nem véletlen

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

A DC évek óta küzd a képregényes-szuperhősös sikerért. Sajnos erősen hullámzó minőségben teszi ezt. Vannak sikeresebb darabok, mikor már-már elhisszük, na, most megvan a recept. Ilyen volt a Wonder Woman például, hogy aztán megsemmisítsék a sikert eg... teljes kritika»

 
Artemisia   2022. 10. 25.

a nap véleménye

5
Sötét bajnok

Dwayne Johnson DCEU-s belépőjét nagy várakozás övezte, a Black Adamnél hatásosabb konferansziét pedig nem is kívánhatna magának a Szikla. Azonban nagyjából úgy minden másban alulteljesít a film. Ígéretesen indít, egy flasback során megismerkedünk a h... teljes kritika»

 
Zsolt Szabó   2022. 10. 21.

2
Johnson romboláspornója

Mondhatjuk azt, hogy végre a Szikla is megérkezett a DCEU berkein belülre, és igen erőteljes karakterrel ráadásul, mivel erőben senki nem tudja felül múlni. Mondjuk azt, hogy ő egy anti-Superman, ami a filmben is teljesen megmutatkozik, mivel Black Adam öl és rombol, és nem is keveset. A film különben a jó kezdésből katyvasz lesz, ami a sztorit illeti, erőteljesen indul az ókorban és jó nagy össze-visszasággá válik a közeljövőben. Az akciók pörgősek teljes mértékben és látványban sincs hiány, ez a pozitívum, viszont számomra az akciójelenetekből lehetett volna kevesebb és a történetre jobban fókuszálhattak volna. Ami pozitívum, hogy belépett az Igazság Társasága (Justice Society), amit természetesen Amanda Wallernek köszönhetünk, de semmi egyéb nem derült ki róluk igazából, csak jönnek és győzni akarnak Black Adammel kapcsolatban. Természetesen van a filmben dráma is, ami lehetett volna drámaibb is. Egy szó, mint száz. Az akciójelenetek tutik és nagyon jók. A történetbe rakhattak volna többet, eredettörténetekbe pl. A filmet természetesen ajánlom megnézésre, mert érdemes. De én akkor is "csak" 6/10-ra értékelem.

 
HE7EDIK   2022. 10. 22.

1
Àdàm elszabadul

Ebben az újabb gyászos évben már kiéhezve vártam a Szikla bemutatkozását a képregényvilágban, és összességében nem is csalódtam. Van egy bugyuta háttértörténet, amit gyorsan lezavarnak, aztán jöhet a féktelen zúzás. Ádám nem finomkodik, szakadnak és robbannak az emberek, a lassított felvételek meg a zenei aláfestések pedig zseniálisak. A látvány természetesen pazar, de egy 200 millás filmtől ez az alap. A humorral sincs gond, Ádám beszólásai és a kövér manus erről is gondoskodnak, meg van nekünk egy újabb igazság ligája kétszázadik verzió. Nem azt mondom hogy tökéletes, meg hogy nem lehetett volna jobb a története, de lényegében teljes mértékben kielégíti az igényeket. Superman elkezdhet félni.

 
kabel   2022. 11. 24.

1
DC nem tudja, mit csinál

Akarsz nézni egy olcsó Superman koppintást, borzasztó forgatókönyvvel és dialógusokkal, egy hihetetlen cringe gyerekkel, akit folyamatosan meg kell menteni, szereplőkkel, akik között a még a konfliktus sincs rendesen kezelve? Ez a te filmed akkor.

 
hp   2022. 12. 09.

0

Sajnálom, hogy ezt kell mondanom, de ugyan Dwayne Johnson van egy erős karizmája, de egy összetett antihős karakterhez egyszerűen hiányoznak a színészi kvalitásai. Két arca van, a morcos és a pimaszul mosolygós, ebben az előbbit hozta gyakorlatilag e... több»

A film 352 058 441 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 189 006 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Ez Jaume Collet-Serra és Dwayne Johnson második közös filmje. A Disney égisze alatt készülő Dzsungeltúra című film premierje szintén 2021-ben lesz esedékes.

(hp)
 

Az eredeti tervek szerint Black Adam a Shazam!-ban szerepelt volt, de a Warner végül úgy döntött, szólófilmet ad a karakternek.

(hp)
 

A Black Adam a DC kiterjesztett moziverzumának 11. filmje.

(hp)
 

A DC Comics azonos című képregényének adaptációja.

(hp)
 

A Black Adam a 2019-es Shazam! spin-offja.

(hp)
 
A Black Adam tökéletes popcorn mozi, ami a korai Marvel filmek egyszerűségét ötvözi napjaink leglátványosabb CGI technológiával. Ennek megfelelően kiváló választás, ha úgy két órára szeretnénk elengedni a világ gondjait, elmerülni egy brutalitásában komikus antihős kalandjaiban és ehhez készek vagyunk elnézni a sztori gyenge pontjait. Filmkritika. több»
 
A Marvel sikereire mindennél jobban vágyó DCEU-nak már nagy szüksége lenne egy csodára, de az biztos, hogy ezt nem a Black Adam fogja megadni nekik. több»