2022.12.07 16:34 Tonyka Olvasottság: 951x
2

Bukás, és nem véletlen

A DC évek óta küzd a képregényes-szuperhősös sikerért. Sajnos erősen hullámzó minőségben teszi ezt. Vannak sikeresebb darabok, mikor már-már elhisszük, na, most megvan a recept. Ilyen volt a Wonder Woman például, hogy aztán megsemmisítsék a sikert egy szörnyű második résszel.

A Black Adamet szénné promózta Dwayne Johnson, aki ma ez egyik legfelkapottabb színész, ez nem kérdés. Az már más kérdés, hogy mennyire jó színész ő valójában. Ettől függetlenül ontja a címeket. Megvallom, kedveltem őt, aztán pár éve kicsit ráuntam.

Bukás, és nem véletlen

Véleményem szerint túl sok filmet vállal, lehet ez egyfajta „üti a vasat ameddig lehet”, de ilyen mennyiség esetén kizárt állandó stabil minőséget szállítani. Utóbb filmjei nem igazán arattak sikert nálam. Jelen címünk sem változtatott ezen. Sajnos elképesztően súlytalan az egész, teli logikai baromságokkal. Maga az alaptörténet is khm. Adott egy város, valami ritka varázskővel. A világot viszont nem igazán érdekli, csak a gengsztereket, akik nyugodtan zsákmányolják ki a természeti kincset. Adam feltűnésével viszont azonnal foglalkoznak. Kapaszkodjunk meg, azonnal ki szeretnék iktatni, nehogy már megzavarja valami az emberek elnyomását, rabszolgatartását. Nem logikus? Aztán a város láthatóan lepukkant, miközben az Intergang – úristen, ez a név… :D –, szóval az Intergang high-tech dolgokkal felvértezve vígan járőrőz a levegőben, menő légmocikkal. Hasonló érdekeségek vannak még. A buta katonáknak nem igazán érthető, hogy tízezer töltény nem végzett Adammel, így hát bevetnek húszezret. Hiába, a forgatókönyv akcióhegyeket ígért, és ez az, amit valóban maradéktalanul teljesít. CGI rombolásban nincs hiány, mivel valódi tét nincs, így aztán mehet a darálás. Minden színpadias, a nézőnek szól, minden mozdulat olyan fancy. Szigorú nézés megvan, immáron ezerhatszázadjára. Egykedvűen bámultam, tökéletesen hidegen hagyott az egész, nagy színes rombolás kavalkád és ennyi. Különös, hogy bukik a film, pont az ilyen alkotások sikeresek az új generációnál. Ezek szerint ezt már ők sem eszik meg. A többi szuperhős szereplőválogatása egyáltalán nem sikerült jól. Hawkman talán kivétel, de ő sem túl acélos. Gyorsan felejtős, ha kimarad bárkinek semmit sem veszít. Kíváncsi leszek a bukta utáni folytatásra, mert a DC nagyon hitt ebben az egészben. Valószínűleg fiókban pihen a folytatás, remélhetőleg ott is marad. Ezzel az érzelemmentes súlytalansággal felesleges tovább próbálkozni, Szikla ide vagy oda.

64 Black Adam  (2022)

akció | fantasy | sci-fi

Black Adam, Marvel Kapitány ősi egyiptomi elődje sikeresen eljut napjaink világába, hogy kihívja Marvel Kapitányt és segítőit. Miközben Black Adam megpróbálja tisztázni a... több»

2