Advertisement
Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
68%

Dzsungeltúra (2021)

Jungle Cruise
Filmadatlap
 
31
Szereplők
27
Vélemények
13
Képek
9
Videók

Galéria (13)

Emily Blunt
Dwayne Johnson
Dwayne Johnson
Emily Blunt

Videók (9)

 
himi85   2022. 01. 13.

legújabb vélemény

0
Szórakoztató klasszikus kalandfilm modern köntösben

Akciódús, látványos kalandfilm a klasszikusabb vonal kedvelőinek. Manapság ritka klasszikus kalandfilmeket találni, szerencsére a Disney újra csinált egyet, megaköltségvetéssel, nagy sztárokkal, jópofa humorral. És milyen jól tette. Jómagam az Indiana Jones és a Múmia-filmeken felnőve, minden kalandfilm premierdátumát naptárba vésve, szinte habzó szájjal, türelmetlenül vártam ezt a filmet is, és nem csalódtam. Vicces, egy kicsit romantikus, hangulatos kalandmozi született, mely bár színvonalban nem ér fel elődeihez, mindenképpen kellemes kikapcsolódással ajándékoz meg minket. Mindezt modern köntösben: a kezdőjelenet s a filmvégi egyik csúcsjelenet a Metallica Nothing Else Matters c. slágerére nagyon hidegrázós lett - otthon többszöri nézésre is élt a libabőreffektus -, a film tele van hangulatos, jól megkomponált jelenetekkel, poénokkal, párbeszédekkel. A romantika nincs túltolva, éppen csak érintőleges, férfitársaim legnagyobb örömére. Rock karaktere nagyon jól meg lett írva, párosuk Emily Blunttal is percről percre egyre ütősebb lett. A kötelező sablonok ellenére a filmet tudni kell helyén kezelni, mert nagyon is tud szórakoztatni. S részemről ezért járok mozizni, hogy jól szórakozzak. A Dzsungeltúra nem lett egy újabb A Karib-tenger kalózai, de majdnem. A lehetősége megvan, hogy részről részre még minőségibb legyen. Várom a folytatást. Nagyon tetszett, mindenkinek ajánlom. 8/10

 
Artemisia   2021. 08. 09.

a nap véleménye

6
Újabb sikervárományos Disney produkció

A Disney a A Karib-tenger kalózai után újabb Disneylandbéli látványossága megfilmesítése mellett döntött. Az egeres cég újra és újra bizonyítja, hogy mindenkinél jobban tudja, mi kell a népnek, mindenkinél jobban ért az örökzöld családi mozik receptj... teljes kritika»

 
Eastern79   2021. 08. 01.

2
Szórakoztató kaland

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

A Metallica gyönyörű, Nothing else mothers című slágerére kísértetiesen hasonlító dallamokkal indít a Disney legújabb kalandfilmje, amelyben A hold könnyeinek, vagyis egy a telihold fényénél virágzó misztikus fa mindent (is) gyógyító szirmainak a leg... teljes kritika»

 
Orosz István   2021. 08. 02.

1

Én úgy indultam, hogy ez a film hatalmas bukás lesz. Viszont kellemesen csalódtam. Mondhatni a fűszerezést eltalálták. A történet a maga módján egyszerű volt, de elegendő volt a nézői figyelem lekötéséhez, a látvány nagyon is szép volt, de nem tolták... több»

1
 
Harper   2021. 11. 24.

2
Gyengécske látványfilmnek szánva

Bár alapvetően szeretem Dwayne Johnson filmjeit, az augusztusban látott Dzsungeltúra nem aratott nálam osztatlan sikert. Persze akadnak benne jó poénok, vicces jelenetek és izgalmas helyzetek, a végeredmény egy A Karib-tenger kalózai light versionnek tűnik számomra. A még mindig gyönyörű Emily Blunt sokat lendít a színvonalon, és számos látványelem dob a végső értékelésen, nem lehet közepesnél erősebbre minősíteni. Nálam 45%-ig jut, vagy a híres Roger Ebert négy csillagos skáláját kölcsönvéve: kettő csillagig.

 
Szilonka   2021. 10. 12.

1

Felnőtt fejjel is tetszett a film, bármikor újranézném. Látványos volt, akciódús, helyenként vicces, és az érzelmekkel se maradtak adósok a készítők.

 
Képkockák   2021. 10. 08.

1
Egy igazán jó kalandfilm, Indiana Jones vibe

Hosszú idő után újra moziba látogattam, ahol egy igazán jó kalandfilmet láttam, a Dzsungeltúrát. A történet szerint 1916-ban, az első világháború veszteségeit látva Lily Houghton (Emily Blunt), brit tudós elhatározza, hogy egy legenda nyomába ered, é... teljes kritika»

A film 343 042 240 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 210 887 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Emily Blunt elsőre olvasás nélkül visszadobta a forgatókönyvet. Dwayne Johnson azonban felkereste és meggyőzte, hogy szerződjön le.

(Artemisia )
 

A filmet a Hawaii Kauai szigetén forgatták, ahol teljesen felépítették a filmben látható kis kikötővárost, mintegy 5 hónap alatt.

(Artemisia )
 

A Dzsungeltúra hajóútakhoz hozzátartoznak az út során elsütött szóviccek. A film készítői e szokásra utalnak Frank fárasztó szóvicceivel.

(Artemisia )
 

Az 1955-ös Dzsungeltúra programot az Afrika királynője című film ihlette.

(Artemisia )
 

Az 1955-ben induló Disneylandben az első Dzsungeltúra sétahajózáson maga Walt Disney volt a kapitány.

(Artemisia )
 
Szó sincs A Karib-tenger kalózairól, kalandfilmes reformokról vagy az év legszórakoztatóbb darabjáról, csupán a Dzsungeltúráról van szó, amelyen mindettől függetlenül szívesen vettünk részt, és ahova, ha úgy hozza a sors (és a nézettség), akár boldogan vissza is térünk majd. több»
 
Kimondottan kedvelem Dwayne Johnson esetenként talán bugyuta, de jószándékú és szórakoztató filmjeit, a Skorpiókirály, az Utazás a rejtélyes szigetre és a Jumanji örök családi kedvencek. A Dzsungeltúrának innen volt szép veszíteni, de sajnos sikerült neki. több»