2021.08.01 21:52 Eastern79 Olvasottság: 184x
2

Szórakoztató kaland

A Metallica gyönyörű, Nothing else mothers című slágerére kísértetiesen hasonlító dallamokkal indít a Disney legújabb kalandfilmje, amelyben A hold könnyeinek, vagyis egy a telihold fényénél virágzó misztikus fa mindent (is) gyógyító szirmainak a legendájáról tudhatunk meg mindent, vagy még annál is többet. A stúdióra jellemzően elképesztő a látvány. Ha tömören akarnám összefoglalni, akkor olyan, mintha a Múmiát keresztezték volna a Karib tenger kalózaival és az Indiana Jones filmekkel. Tipikusan Disneys: sokszor irreálisan színes és vibráló, de kit érdekel, ha ennyire jól néz ki?

Dwayne Johnson hozza a formáját, a kedves óriás most is vicces, miközben megmarad a jól bevált macsó formulánál. Emily Blunt az első pár percben kicsit furcsa volt a minden lében kanál felfedező szerepében, aztán egyre inkább Rachel Weisz bájos, A múmia-beli alakítását juttatta az eszembe. A kalandornő meleg testvérét alakító volt a film másik humorforrása, a Sziklával egyetemben sok vicces pillanatot csempésztek az őrült kalandba, és a stúdió nem félt attól sem, hogy a nemi identitásból fakadó poénokat ellője. Persze nem harsány és közönséges módon, jól működtek a vicces beszólások, főleg, ahogy a szójátékoknál zsonglőrködtek a magyar nyelvvel, hála a remek szinkronnak.

Szórakoztató kaland

Az akciók látványosak, lendületesek, a CGI pedig főleg az élőholt kreatúráknál lett emlékezetes. Klasszikus kalandfilm megbolondítva szerelemmel, egy kis fantasyvel, és nyakon öntve jó sok könnyed humorral. Semmi extra, de amit nyújt, az tökéletes.

akció | családi | fantasy | kaland | vígjáték

A Disney ikonikus kalandparkja által inspirált Dzsungeltúra egy akciódús, az 1900-as évek elején az Amazonas dzsungelében játszódó kalandfilm, melyben Dwayne Johnsont egy... több»

2