Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
80%

Nyúl Péter (2018)

Peter Rabbit
Filmadatlap
 
29
Szereplők
46
Vélemények
33
Képek
17
Videók

Galéria (33)

Rose Byrne
Rose Byrne
Sam Neill
Domhnall Gleeson
Domhnall Gleeson
Sam Neill
Rose Byrne
Rose Byrne
Domhnall Gleeson
Rose Byrne

Videók (17)

 
Eastern79   2021. 10. 17.

legújabb vélemény

0
Akció a kertben

A Sony égisze alatt készült animációs és élőszereplős mese már az első percekben tudtunkra adja, ez bizony nem egy éneklős, Disney-féle giccs-fröccs lesz, hanem egy igazi pörgős kaland. Nemcsak a kicsik fogják élvezni, ugyanis a helyzetkomikum mellett nagyon finom humorral is találkozhatunk, és tulajdonképpen nem is meséről van szó, hanem egy ízig-vérig akció-vígjátékról. Igazán kellemes kikapcsolódás, látványos, vicces, szórakoztató kaland.

 
Artemisia   2018. 04. 30.

2

Aranyos film, bár a sztori meglehetősen egyszerű, a sok remek poénnak, helyzetkomikumnak, valamint a nyulak és Domhnall Gleeson nagyszerű játékának köszönhetően fergeteges vígjáték kerekedik belőle. Ugyanakkor hitelesen vannak felépítve az érzelmi sz... több»

 
Shelby07   2020. 03. 26.

1

Igazi családi állatos történet, ahol van egy jótett lélek és egy gonosz karakter akik egymással harcolnak, ám a végén végül minden jó. Ezzel talán sikerült elmondanom a film egész lényegét. Tömegfilm, sok ilyen van, hasonló minőségű. Ezzel nem azt mo... több»

 
Orosz István   2018. 03. 17.

3

Na jó gyerekek én se gondoltam hogy 22 évesen, egy ilyen filmre max pontot adok, de megérdemli. Szabályosan szórakoztatott a film a barátnőmmel néztük, és mondhatni egy élmény volt, még utána is nevettünk a jobbnál jobb poénokon. De ma a történet is ... több»

 
7ETEDIK   2018. 03. 26.

1

Tipikusan az az animációs mese, ami annyira gyermeteg, hogy a felnőtt nézők számára nem annyira élvezetes megtekinteni. A nyuszik szépek, technikailag nem lehet belekötni, de a történet és a poénok többsége fájdalmasan gyengék. Az elmúlt években szám... több»

 
alexxx   2018. 03. 16.

1

Őszintén szólva nem nyűgözött le a film. Nem tudom, hogyan tudnám jól megfogalmzani, de ez a mozi számomra kicsit idegen lett Nyúl Péter karakterétől. Persze ha egyszerű családi filmként nézek rá, nem mondhatom, hogy nem állja meg a helyét, de közben azt is be kell vallanom, hogy többre számítottam.

 
indingo   2018. 04. 26.

0

A korábbi Renée Zellwegeres filmben szebbek a nyuszikák. Ez kicsit gyermetegebb, de azért így is tetszetős kis film. A története is humoros, kedvelhető. A párbeszédek kicsit egyszerűek.

A film összbevétele 351 266 433 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 299 165 338 forintot termelt. A hazai mozik összesen 242 603 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A történet megalkotója, a barátnője beteg kisfiának, Noelnek írta meg először Nyúl Péter történetét. Aztán átdolgozta a történetet, de kiadót nem talált hozzá, így maga adta ki a művét fekete-fehér illusztrációkkal. 1902-ben végül a Warne & Co, cég fantáziát látott benne és színes rajzokkal újra kiadták.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A Sony félig animációs, félig élőszereplős filmjei a"Nyúl Péter" (2018) előtt a következők voltak: "Hupikék törpikék" (The Smurfs; 2011), "Hupikék törpikék 2" (The Smurfs 2; 2013) és a "Libabőr" (Goosebumps; 2015).

(diumiu)
 

A Sony negyedik olyan animációs filmje, amelyben élő szereplők is szerepelnek.

(diumiu)
 

A Sony második olyan animációs filmje, amelynek a címe a főszereplő nevét viseli. Az első a "Karácsony Artúr" (Arthur Christmas; 2011) című animációs film volt.

(diumiu)
 

1992-ben született, ugyanabban az évben, amikor a "Nyúl Péter és barátai" (The World of Peter Rabbit and Friends;1992) című tv sorozatot bemutatták.

(diumiu)
 
Beatrix Potter 1902-ben indult könyvsorozata alapján számos feldolgozás készült (még egy balettfilm is!), ám egész estés hollywoodi mozi most először. Will Gluck rendezése pont annyira „modernizált”, hogy még elégségesen jópofa maradhasson. KOVÁCS GELLÉRT KRITIKÁJA. több»
 
A fiamat már a film végi erkölcsi tanulság is megfogta, a lányom viszont az angol vidéki kúriák szépségét méltatta. Tulajdonképpen én is jót szórakoztam, minden ellenérzésem dacára ki kell mondani, hogy valódi családi mozit láthattunk. több»
 
Will Gluck igazi tavaszi, húsvétváró mesét vitt filmvászonra, amelyet felnőttek és gyerekek egyaránt imádni fognak, és amely komoly esélyekkel indul arra, hogy az eredeti meséhez hasonlóan klasszikussá váljon a műfajban. 85/100 több»