Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
80%

Nyúl Péter (2018)

Peter Rabbit
Filmadatlap
 
29
Szereplők
50
Vélemények
33
Képek
17
Videók

Galéria (33)

Rose Byrne
Rose Byrne
Sam Neill
Domhnall Gleeson
Domhnall Gleeson
Sam Neill
Rose Byrne
Rose Byrne
Domhnall Gleeson
Rose Byrne

Videók (17)

 
JRD   2022. 04. 20.

legújabb vélemény

1

Pont azt hozza, amire rendeltetett. Gyermekeknek szóló tanmese modern köntösben, amit egyébként felnőttek is nyugodtan megnézhetnek. Bevallom ezt a filmet sokáig csak kerülgettem. Nem vonzott sem a nyúl sem a történet. Aztán most húsvétkor belepislan... több»

 
Artemisia   2018. 04. 30.

2

Aranyos film, bár a sztori meglehetősen egyszerű, a sok remek poénnak, helyzetkomikumnak, valamint a nyulak és Domhnall Gleeson nagyszerű játékának köszönhetően fergeteges vígjáték kerekedik belőle. Ugyanakkor hitelesen vannak felépítve az érzelmi sz... több»

 
Shelby07   2020. 03. 26.

1

Igazi családi állatos történet, ahol van egy jótett lélek és egy gonosz karakter akik egymással harcolnak, ám a végén végül minden jó. Ezzel talán sikerült elmondanom a film egész lényegét. Tömegfilm, sok ilyen van, hasonló minőségű. Ezzel nem azt mo... több»

 
Orosz István   2018. 03. 17.

3

Na jó gyerekek én se gondoltam hogy 22 évesen, egy ilyen filmre max pontot adok, de megérdemli. Szabályosan szórakoztatott a film a barátnőmmel néztük, és mondhatni egy élmény volt, még utána is nevettünk a jobbnál jobb poénokon. De ma a történet is ... több»

 
Deku   2018. 03. 30.

2

Először mikor még a bemutatóját láttam a filmnek, azonnal rávágtam, hogy ebben semmi potenciál nem lesz. Viszont mégis úgy hozta a sors, hogy megnéztem és a film végére kiNYÚLtam a nevetéstől. Maga a történet egyszerű mint az egyszer egy de ennek ell... több»

 
HE7EDIK   2018. 03. 26.

1

Tipikusan az az animációs mese, ami annyira gyermeteg, hogy a felnőtt nézők számára nem annyira élvezetes megtekinteni. A nyuszik szépek, technikailag nem lehet belekötni, de a történet és a poénok többsége fájdalmasan gyengék. Az elmúlt években szám... több»

 
indingo   2018. 04. 26.

0

A korábbi Renée Zellwegeres filmben szebbek a nyuszikák. Ez kicsit gyermetegebb, de azért így is tetszetős kis film. A története is humoros, kedvelhető. A párbeszédek kicsit egyszerűek.

A film összbevétele 351 266 433 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 299 165 338 forintot termelt. A hazai mozik összesen 242 603 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A történet megalkotója, a barátnője beteg kisfiának, Noelnek írta meg először Nyúl Péter történetét. Aztán átdolgozta a történetet, de kiadót nem talált hozzá, így maga adta ki a művét fekete-fehér illusztrációkkal. 1902-ben végül a Warne & Co, cég fantáziát látott benne és színes rajzokkal újra kiadták.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A Sony félig animációs, félig élőszereplős filmjei a"Nyúl Péter" (2018) előtt a következők voltak: "Hupikék törpikék" (The Smurfs; 2011), "Hupikék törpikék 2" (The Smurfs 2; 2013) és a "Libabőr" (Goosebumps; 2015).

(diumiu)
 

A Sony negyedik olyan animációs filmje, amelyben élő szereplők is szerepelnek.

(diumiu)
 

A Sony második olyan animációs filmje, amelynek a címe a főszereplő nevét viseli. Az első a "Karácsony Artúr" (Arthur Christmas; 2011) című animációs film volt.

(diumiu)
 

1992-ben született, ugyanabban az évben, amikor a "Nyúl Péter és barátai" (The World of Peter Rabbit and Friends;1992) című tv sorozatot bemutatták.

(diumiu)
 
Beatrix Potter 1902-ben indult könyvsorozata alapján számos feldolgozás készült (még egy balettfilm is!), ám egész estés hollywoodi mozi most először. Will Gluck rendezése pont annyira „modernizált”, hogy még elégségesen jópofa maradhasson. KOVÁCS GELLÉRT KRITIKÁJA. több»
 
A fiamat már a film végi erkölcsi tanulság is megfogta, a lányom viszont az angol vidéki kúriák szépségét méltatta. Tulajdonképpen én is jót szórakoztam, minden ellenérzésem dacára ki kell mondani, hogy valódi családi mozit láthattunk. több»
 
Will Gluck igazi tavaszi, húsvétváró mesét vitt filmvászonra, amelyet felnőttek és gyerekek egyaránt imádni fognak, és amely komoly esélyekkel indul arra, hogy az eredeti meséhez hasonlóan klasszikussá váljon a műfajban. 85/100 több»