Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
83%
Filmadatlap
 
32
Szereplők
20
Vélemények
27
Képek
12
Videók
 
qwer   2020. 08. 15.

legújabb vélemény

...félreértette az életet

Tudom, nem leszek népszerű, de nem éreztem azt a varázst, amit a legtöbb kritika említett a filmmel kapcsolatban. A felnőtt Róbert Gida számomra teljesen karakteridegen; értem, hogy azt példázza, hogy a játék nélküli, csak a munkáról és kötelességrő... teljes kritika»

 
Orosz István   2018. 08. 04.

Az elején volt bennem egy minimális előítélet, hogy a gyerek mese tovább gondolása nem olyan jó ötlet, A Tarzan legendájánál pl.: nem vált be az ötlet erősen gyenge lett. A film viszont mindenben meggyőzött, úgy gondolom, hogy A.A Milne is boldog le... több»


 
mamiéstöti2   2019. 02. 04.

Egy nagyon aranyos alkotás, arról hogy a felnőtt életben mi mindenről megfeledkezik az ember, de Mackónak sikerül ezt visszahozni.

 
dailyfilmsan   2019. 03. 13.

Kedves történet Micimackóról, azt meg kell hagyni, méltón tiszteleg előtte. Mégis lehetett volna ez jobb is kicsit. Tetszett, mert felébreszti a felnőttben a gyereket, de mégis azért ez a film inkább gyerekeknek készült. Nagyon kis cukik voltak a plü... több»

 
Berto49   2018. 12. 16.

Maradt-e még bőr Micimackón?

Két olvasmányélményem alapján (A. A. Milne: Már túl késő..., és C. Milne: Róbert Gida emlékei.) nehezen tudom elképzelni, hogy ez a savanyú matematikus szobatudós képes volt megírni az egyik legjobb gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt remek élményt nyújtó Micimackó köteteket. A külföldi sikerhez nagyban hozzájárulhatott, hogy Walt Disney „rácuppant” a témára és a stúdiója ontotta magából az aranyos figurákkal telerakott filmeket. A magyarországi sikerben pedig elsősorban Karinthy Frigyes először 1935-ben megjelent zseniális átdolgozása (direkt nem fordítást írtam!) szerzett elévülhetetlen érdemeket. Micimackó – már a név is mekkora telitalálat, hiszen az angol Winnie the Pooh magyar fül számára idegenül hangzó, kellemetlen hangokra asszociáló szókapcsolat – meghódította a világot, de mostanában Kínában be is tiltották. Most egy újabb bőrt húztak le róla, amely ugyan aranyos történet, de a „főhős” nimbuszát felesleges volt gyarapítani, hiszen akarva-akaratlanul eddig is mindenhol találkozhattunk vele. A piac – érzésem szerint – telítetté vált, bár egy újszülöttnek minden vicc új. A kitűnő Ewan McGregor remekül beilleszkedett a plüssfigurák közé, gyarapítva ezzel az amúgyis nagy számú élőszereplős animációs filmek számát. A kissé elcsépelt témaválasztás miatt nekem jobban tetszett a két Paddigton–os darab, de a Micimackó iránti szeretetem miatt megkapja tőlem a négy csillagot.

 
Ms. Akárki   2019. 05. 17.

Imádom micimackó történetét, bármilyen formátumról is legyen szó. Ez a film viszont inkább felnőtteknek készült. Rendkívül komor és szomorú. Mintha a régi gyerekkori képzelt barátok egyfajta belső démonok kivetülései lennének. Szórakoztató keserédes történet amit érdemes megnézni.

 
Norbert93   2019. 06. 28.

Nálam nem teljesen érte el a kívánt hatást, de csalódást sem okozott. Félúton van a felnőtteket megérintő és a gyerekek figyelmét is felkeltő mozi között. Ezek alapján egy közepes értékelést érdemelne, de olyan eredetien adja vissza a karaktereit ( f... több»

Ewan McGregor
Ewan McGregor
Ewan McGregor
Ewan McGregor
Ewan McGregor
Hayley Atwell
Ewan McGregor
Ewan McGregor
Hayley Atwell
Ewan McGregor
Ewan McGregor
Ewan McGregor
Hayley Atwell
Ewan McGregor
Ewan McGregor
Ewan McGregor

A film összbevétele 89 961 162 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 65 007 254 forintot termelt. A hazai mozik összesen 79 672 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Ugyan az állatkarakterek CGI-al nyerték el végső formájukat, megalkották a báb verzióikat is, hogy a színészeknek megkönnyítsék a forgatást.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A londoni pályaudvaron játszódó jelenetben (Micimackó megszerzi a piros lufit) összesen 400 statiszta vett részt. A valóságban egy használaton kívüli doveri kikötőbeli vasútállomás szolgált forgatási helyszínül.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A film forgatása 2017. augusztus elején kezdődött meg az Egyesült Királyságban, és november 4-én ért véget.

(hp )
 

A film első trailerét az The Ellen DeGeneres Show-ban mutatták be, melynek Ewan McGregor volt a vendége.

(hp )
 

Ewan McGregor és Marc Forster második közös filmprojektje a "Maradj!" (Stay, 2005) után.

(diumiu)
 

Marc Forster és Peter Capaldi második filmes projektje a "Z világháború" (World War Z, 2013) óta.

(diumiu)
 

Toby Jones és Mark Gatiss második alkalommal dolgoznak együtt "Sherlock" (2010-) című sorozat óta.

(diumiu)
 

Klaus Badelt első zenéje egy Disney filmhez a "Karib-tenger kalózai: A fekete gyöngy átka" (Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl, 2003) óta.

(diumiu)
 

Jóhann Jóhannsson halála után Klaus Badel készíti a film zenéjét.

(diumiu)
 

Peter Capaldi, Toby Jones és Mark Gatiss másodszor dolgozik együtt, a Ki vagy, Doki? (Doctor Who, 2005) után.

(diumiu)
 
A Barátom, Róbert Gida egy megható történet és tanmese a család fontosságáról, gyermeki/játékos énünk megtartásáról és arról, hogy a mai rohanó világban érdemes néha megállni és elgondolkodni azon, hogy mi az igazán fontos számunkra. több»
 
A Barátom, Róbert Gida a legelső perceiben nyilvánvalóvá tette, hogy a dráma az élet elkerülhetetlen része, és előbb vagy utóbb, de bizony búcsút kell vennünk azoktól, akiket szeretünk. több»
 
Az eleven plüssök visszavágnak, avagy Micimackó varázsa elvész az élő környezetben. több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.