Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
81%

Barátom, Róbert Gida (2018)

Christopher Robin
Filmadatlap
 
32
Szereplők
25
Vélemények
27
Képek
11
Videók

Galéria (27)

Ewan McGregor
Ewan McGregor
Ewan McGregor
Ewan McGregor
Ewan McGregor
Hayley Atwell
Ewan McGregor
Ewan McGregor
Hayley Atwell
Ewan McGregor
Ewan McGregor
Ewan McGregor
Hayley Atwell
Ewan McGregor
Ewan McGregor
Ewan McGregor

Videók (11)

 
filmember   2023. 03. 03.

legújabb vélemény

0

Elég furi, de vicces.

 
Artemisia   2021. 06. 25.

6
A Disney szemfényvesztése

Alan Alexander Milne varázslatos meséje, melyet kisfia, Cristopher Robin (Karinthy átdolgozása alapján Róbert Gida), valamint az ő kedvenc plüssjátékainak képzeletbeli kalandjai ihlettek. Az első gyermekkönyv 1926-ban jelent meg Winnie the Pooh (Kari... teljes kritika»

 
Berto49   2018. 12. 16.

1
Maradt-e még bőr Micimackón?

Két olvasmányélményem alapján (A. A. Milne: Már túl késő..., és C. Milne: Róbert Gida emlékei.) nehezen tudom elképzelni, hogy ez a savanyú matematikus szobatudós képes volt megírni az egyik legjobb gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt remek élményt nyújtó Micimackó köteteket. A külföldi sikerhez nagyban hozzájárulhatott, hogy Walt Disney „rácuppant” a témára és a stúdiója ontotta magából az aranyos figurákkal telerakott filmeket. A magyarországi sikerben pedig elsősorban Karinthy Frigyes először 1935-ben megjelent zseniális átdolgozása (direkt nem fordítást írtam!) szerzett elévülhetetlen érdemeket. Micimackó – már a név is mekkora telitalálat, hiszen az angol Winnie the Pooh magyar fül számára idegenül hangzó, kellemetlen hangokra asszociáló szókapcsolat – meghódította a világot, de mostanában Kínában be is tiltották. Most egy újabb bőrt húztak le róla, amely ugyan aranyos történet, de a „főhős” nimbuszát felesleges volt gyarapítani, hiszen akarva-akaratlanul eddig is mindenhol találkozhattunk vele. A piac – érzésem szerint – telítetté vált, bár egy újszülöttnek minden vicc új. A kitűnő Ewan McGregor remekül beilleszkedett a plüssfigurák közé, gyarapítva ezzel az amúgyis nagy számú élőszereplős animációs filmek számát. A kissé elcsépelt témaválasztás miatt nekem jobban tetszett a két Paddigton–os darab, de a Micimackó iránti szeretetem miatt megkapja tőlem a négy csillagot.

 
Orosz István   2018. 08. 04.

1

Az elején volt bennem egy minimális előítélet, hogy a gyerek mese tovább gondolása nem olyan jó ötlet, A Tarzan legendájánál pl.: nem vált be az ötlet erősen gyenge lett. A film viszont mindenben meggyőzött, úgy gondolom, hogy A.A Milne is boldog le... több»

 
qwer   2020. 08. 15.

4
Mi történt Róbert Gidával?

Tudom, nem leszek népszerű, de nem éreztem azt a varázst, amit a legtöbb kritika említett a filmmel kapcsolatban. A felnőtt Róbert Gida számomra teljesen karakteridegen; értem, hogy azt példázza, hogy a játék nélküli, csak a munkáról és kötelességrő... teljes kritika»

 
mamiéstöti2   2019. 02. 04.

1

Egy nagyon aranyos alkotás, arról hogy a felnőtt életben mi mindenről megfeledkezik az ember, de Mackónak sikerül ezt visszahozni.

 
dailyfilmsan   2019. 03. 13.

0

Kedves történet Micimackóról, azt meg kell hagyni, méltón tiszteleg előtte. Mégis lehetett volna ez jobb is kicsit. Tetszett, mert felébreszti a felnőttben a gyereket, de mégis azért ez a film inkább gyerekeknek készült. Nagyon kis cukik voltak a plü... több»

A film összbevétele 89 961 162 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 99 876 413 forintot termelt. A hazai mozik összesen 79 981 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A Micimackót latinra is lefordították 1958-ban.

(Artemisia )
 

Magyarul 1935-ben jelent meg először a Micimackó.

(Artemisia )
 

A Micimackó szereplőit ihlető eredeti plüssjátékokat egy New York-i múzeumban őrzik.

(Artemisia )
 

Az első, 1926-ban megjelent regény illusztrációjában Micimackó barna volt, és nem viselt pólót.

(Artemisia )
 

A Micimackónak készület egy szovjet verziója is Fjodor Kitruk rendezésében. A trilógia első darabja 1969-ben jelent meg. Kitruk 1976-ban állami kitüntetésben részület munkájáért, a rajzfilm figurái pedig még 2012-ben is szerepeltek orosz bélyegeken.

(Artemisia )
 
A Barátom, Róbert Gida egy megható történet és tanmese a család fontosságáról, gyermeki/játékos énünk megtartásáról és arról, hogy a mai rohanó világban érdemes néha megállni és elgondolkodni azon, hogy mi az igazán fontos számunkra. több»
 
Az eleven plüssök visszavágnak, avagy Micimackó varázsa elvész az élő környezetben. több»