Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
68%

Az elfeledett herceg (2020)

Le prince oublié
Filmadatlap
 
27
Szereplők
7
Vélemények
12
Képek
5
Videók
 
Annuska   2020. 10. 05.

legújabb vélemény

0

Omar Syt nagyon bírom, de ez most nem tetszett tőle. Sokszor volt ránézésre giccses a film, annak ellenére hogy szomorkás a hangulata.

 
Lonka   2020. 09. 20.

1

Nem pont ilyenre számítottam, de egy remek film. Érdekes kérdéseket vet fel és nem egy hétköznapi stílusban tálalja. Kicsit Adam Sandler Esti mesékje jutott az eszembe.


 
indingo   2020. 10. 03.

0

Azt hittem ez egy vígjáték, de elég hamar átcsapott depis hangulatba a film, ami nem lenne baj, de valahogy a közepétől érdektelen lett a film.

 
miki   2020. 05. 17.

0

Se nem szórakoztató, se nem vicces igazából. A vizuális ötleteket értékelem, de maga a film nagyon üres és kihagyható. Michel Hazanaviciustól ennél sokkal többre számítottam, és szerintem nem vagyok egyedül ezzel.

 
Lowcash   2020. 02. 20.

1

Csodás film, segít megérteni az apáknak, milyen nehézségekkel szembesülnek lányaik a felnőtté válás során, és megmutatja, hogyan kerülhetnek közelebb egymáshoz. Szerintem az egész család számára kötelező darab.

 
zádor   2020. 05. 11.

0

Ötlettelen és humortalan, szirupos Disney-utánzat, amire kár elpazarolni az időt. Sajnálom, hogy ezt kell mondanom, de ennél sokkal többre számítottam, és csak mellékesen teszem hozzá, hogy Omar Sy-t nagyon bírom...

 
gerda   2020. 04. 16.

0

Félúton álom és valóság közt - nem rossz az elképzelés, mégis kicsit csalódott vagyok, az érdekes történet ellenére a képzeletbeli világ megjelenítése túlságosan banális. Szerintem ez tipikusan az a film, ami a gyerekeknek jobban tetszik, a felnőttek pedig kísérőként elviselik.

Galéria (12)

Videók (5)

A film összbevétele 7 428 635 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 1 807 325 forintot termelt. A hazai mozik összesen 1 283 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A filmtervet Philippe Rousselet és Jonathan Blumental producerek kezdték el fejleszteni, hozzájuk csatlakozott Bruno Merle forgatókönyvíró, Noé Debré majd az Oscar-díjas direktor, Michel Hazanavicius. "Nagyon meghatott a forgatókönyv, de általában véve is megindított a projekt, a nagysága, az ambiciózussága, beleszerettem a lehetőségbe, hogy én rendezhetem" - mondta el a rendező.

(hp)
 

A 8 és a 12 éves Sofiát alakító Keyla Fala és Sarah Gaye soha nem színészkedtek korábban. Mindkettőjüknek ez az első szerepe.

(hp)
 

A film egyik főszereplője, Bérénice Bejo és a rendező, Michel Hazanavicius civilben házastársak. Ez már a hatodik közös munkájuk.

(hp)
 

A film zenéjét a 3 Oscar-díjas Howard Shore (A gyűrűk Ura, Hugo) szerezte. A rendező, Michel Hazanavicius elmondta: "Howard leginkább a drámai és feszült dallamairól ismert, de szerzett már sokkal könnyedebb zenét is, és nagyon kedvelem a megközelítését. Elsősorban a karakterekre fókuszál, hogy olyan dallamot alkosson, melyek érzelemmel ruházzák fel. Azt hittem, esélyem sem lesz nála, mivel annyira elfoglalt, de a forgatókönyv megérintette, és nagyra tartja, amit rendezőként elértem."

(hp)
 

A némafilmes Oscar-díjas rendezőjének (Michel Hazanavicius) nyolcadik egészestés filmje.

(hp)
 

A film sztárja, Omar Sy 2018. október 7-én az Instagramon jelentette be, hogy véget értek a munkálatok. "Tizenegy hét együtt, intenzív forgatás egy csodálatos csapat tagjaként. Köszönöm mindnyájatoknak!"

(hp)
 

A film forgatása 2018. július 23-án kezdődött meg Párizsban, és október 5-én ért véget. A stáb egyebek mellett dolgozott Suresnes-ben és a Bry-sur-Marne stúdió falai között.

(hp)
 
Az elfeledett herceg tehát nevéhez méltóan könnyen felejthető film. Igazán kicsi gyerekek számára talán tartogathat szórakoztató pillanatokat... több»
 
Az elfeledett herceg című francia film nem rengeti meg a mozgóképes világ földjét, de megfelel a minőségi családi mozi követelményeinek. több»