Játssz egy 80 cm képátlójú Hyundai okostvéért! Login  
68%

Az elfeledett herceg (2020)

Le prince oublié
Filmadatlap
 
27
Szereplők
7
Vélemények
12
Képek
5
Videók

Galéria (12)

Videók (5)

 
Annuska   2020. 10. 05.

legújabb vélemény

0

Omar Syt nagyon bírom, de ez most nem tetszett tőle. Sokszor volt ránézésre giccses a film, annak ellenére hogy szomorkás a hangulata.

 
Lonka   2020. 09. 20.

1

Nem pont ilyenre számítottam, de egy remek film. Érdekes kérdéseket vet fel és nem egy hétköznapi stílusban tálalja. Kicsit Adam Sandler Esti mesékje jutott az eszembe.

 
indingo   2020. 10. 03.

0

Azt hittem ez egy vígjáték, de elég hamar átcsapott depis hangulatba a film, ami nem lenne baj, de valahogy a közepétől érdektelen lett a film.

 
miki   2020. 05. 17.

0

Se nem szórakoztató, se nem vicces igazából. A vizuális ötleteket értékelem, de maga a film nagyon üres és kihagyható. Michel Hazanaviciustól ennél sokkal többre számítottam, és szerintem nem vagyok egyedül ezzel.

 
Lowcash   2020. 02. 20.

1

Csodás film, segít megérteni az apáknak, milyen nehézségekkel szembesülnek lányaik a felnőtté válás során, és megmutatja, hogyan kerülhetnek közelebb egymáshoz. Szerintem az egész család számára kötelező darab.

 
zádor   2020. 05. 11.

0

Ötlettelen és humortalan, szirupos Disney-utánzat, amire kár elpazarolni az időt. Sajnálom, hogy ezt kell mondanom, de ennél sokkal többre számítottam, és csak mellékesen teszem hozzá, hogy Omar Sy-t nagyon bírom...

 
gerda   2020. 04. 16.

0

Félúton álom és valóság közt - nem rossz az elképzelés, mégis kicsit csalódott vagyok, az érdekes történet ellenére a képzeletbeli világ megjelenítése túlságosan banális. Szerintem ez tipikusan az a film, ami a gyerekeknek jobban tetszik, a felnőttek pedig kísérőként elviselik.

A film összbevétele 7 837 980 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 1 807 325 forintot termelt. A hazai mozik összesen 1 283 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A filmtervet Philippe Rousselet és Jonathan Blumental producerek kezdték el fejleszteni, hozzájuk csatlakozott Bruno Merle forgatókönyvíró, Noé Debré majd az Oscar-díjas direktor, Michel Hazanavicius. "Nagyon meghatott a forgatókönyv, de általában véve is megindított a projekt, a nagysága, az ambiciózussága, beleszerettem a lehetőségbe, hogy én rendezhetem" - mondta el a rendező.

(hp)
 

A 8 és a 12 éves Sofiát alakító Keyla Fala és Sarah Gaye soha nem színészkedtek korábban. Mindkettőjüknek ez az első szerepe.

(hp)
 

A film egyik főszereplője, Bérénice Bejo és a rendező, Michel Hazanavicius civilben házastársak. Ez már a hatodik közös munkájuk.

(hp)
 

A film zenéjét a 3 Oscar-díjas Howard Shore (A gyűrűk Ura, Hugo) szerezte. A rendező, Michel Hazanavicius elmondta: "Howard leginkább a drámai és feszült dallamairól ismert, de szerzett már sokkal könnyedebb zenét is, és nagyon kedvelem a megközelítését. Elsősorban a karakterekre fókuszál, hogy olyan dallamot alkosson, melyek érzelemmel ruházzák fel. Azt hittem, esélyem sem lesz nála, mivel annyira elfoglalt, de a forgatókönyv megérintette, és nagyra tartja, amit rendezőként elértem."

(hp)
 

A némafilmes Oscar-díjas rendezőjének (Michel Hazanavicius) nyolcadik egészestés filmje.

(hp)
 
Az elfeledett herceg című francia film nem rengeti meg a mozgóképes világ földjét, de megfelel a minőségi családi mozi követelményeinek. több»