Játssz egy Hyundai okostévéért! Login  
68%
Filmadatlap
 
27
Szereplők
7
Vélemények
12
Képek
5
Videók

Érdekességek: Az elfeledett herceg (2020)

Tudsz egy érdekességet a filmről? Ne habozz, oszd meg a közösséggel

A film összbevétele 7 428 635 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 1 807 325 forintot termelt. A hazai mozik összesen 1 283 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A filmtervet Philippe Rousselet és Jonathan Blumental producerek kezdték el fejleszteni, hozzájuk csatlakozott Bruno Merle forgatókönyvíró, Noé Debré majd az Oscar-díjas direktor, Michel Hazanavicius. "Nagyon meghatott a forgatókönyv, de általában véve is megindított a projekt, a nagysága, az ambiciózussága, beleszerettem a lehetőségbe, hogy én rendezhetem" - mondta el a rendező.

(hp)
 

A 8 és a 12 éves Sofiát alakító Keyla Fala és Sarah Gaye soha nem színészkedtek korábban. Mindkettőjüknek ez az első szerepe.

(hp)
 

A film egyik főszereplője, Bérénice Bejo és a rendező, Michel Hazanavicius civilben házastársak. Ez már a hatodik közös munkájuk.

(hp)
 

A film zenéjét a 3 Oscar-díjas Howard Shore (A gyűrűk Ura, Hugo) szerezte. A rendező, Michel Hazanavicius elmondta: "Howard leginkább a drámai és feszült dallamairól ismert, de szerzett már sokkal könnyedebb zenét is, és nagyon kedvelem a megközelítését. Elsősorban a karakterekre fókuszál, hogy olyan dallamot alkosson, melyek érzelemmel ruházzák fel. Azt hittem, esélyem sem lesz nála, mivel annyira elfoglalt, de a forgatókönyv megérintette, és nagyra tartja, amit rendezőként elértem."

(hp)
 

A némafilmes Oscar-díjas rendezőjének (Michel Hazanavicius) nyolcadik egészestés filmje.

(hp)
 

A film sztárja, Omar Sy 2018. október 7-én az Instagramon jelentette be, hogy véget értek a munkálatok. "Tizenegy hét együtt, intenzív forgatás egy csodálatos csapat tagjaként. Köszönöm mindnyájatoknak!"

(hp)
 

A film forgatása 2018. július 23-án kezdődött meg Párizsban, és október 5-én ért véget. A stáb egyebek mellett dolgozott Suresnes-ben és a Bry-sur-Marne stúdió falai között.

(hp)