Varázslatos filmmel rukkolt elő A némafilmes Oscar-díjas rendezője (Az elfeledett herceg)

Már a hazai mozikban Az némafilmes Oscar-díjas rendezőjének új filmje, Az elfeledett hercegMichel Hazanavicius ezúttal is egy káprázatos alkotással rukkolt elő az egyik legnagyobb francia világsztárral, Omar Sy-jal a főszerepben. 

Djibi egy nagyszerű édesapa, aki minden figyelmét a kislányának, Sofiának szenteli, akit szeretetben és megértésben nevel. Az esték minden nap különleges élményt jelentenek apa és lánya számára, lefekvés előtt ugyanis egyetlen alkalommal sem maradhat el, hogy Djibi csodás mesékkel örvendeztesse meg Sofiát, és együtt merüljenek el a fantázia mágikus világában. Ki más is lehetne a jóképű és tisztességes herceg ebben a világban, mint maga Djibi? Az évek azonban telnek, Sofia tinédzserré válik, a mesék helyett már jobban érdeklik fiúk, és ezzel együtt az első szerelem is beköszönt az életébe: egy új herceg tűnik fel a színen, aki elrabolja a fiatal lány szívét. Mindeközben nem csak a mesevilágtól, de apjától is egyre távolabb kerül, Djibinek pedig meg kell találnia a módját annak, miként maradhatna mindörökre hős szeretett lánya szemében.
Az elfeledett herceg egy örök dilemmát tűz a zászlajára: mit tegyen egy szülő, ha felnő a gyermeke, és már nem ő az életének legfontosabb szereplője? 
A némafilmes Oscar-díjas direktora, Michael Hazanavicius ezúttal is egy varázslatos filmmel rukkolt elő az elsőszámú francia világsztárral, Omar Sy-jal a főszerepben, aki olyan kasszasikerekben tűnt fel az utóbbi években, mint az Életrevalók vagy a Jurassic World. A színész, aki első színesbőrűként történelmet írva kapta meg a francia Oscarnak nevezett César-díjat az hazai mozikban is hatalmas sikerrel vetített Életrevalókban nyújtott felejthetetlen alakításáért, valósággal lubickol a szerepben, de feltűnik mellette Hazanavicius korábbi alkotótársa, az Oscar-díjra jelölt színésznő, Bérénice Bejo is.  

Íme tehát 7 izgalmas tény a premierfilmről, amit valószínűleg nem tudtál:

  • A filmtervet Philippe Rousselet és Jonathan Blumental producerek kezdték el fejleszteni, hozzájuk csatlakozott Bruno Merle forgatókönyvíró, Noé Debré majd az Oscar-díjas direktor, Michel Hazanavicius. "Nagyon meghatott a forgatókönyv, de általában véve is megindított a projekt, a nagysága, az ambiciózussága, beleszerettem a lehetőségbe, hogy én rendezhetem" - mondta el a rendező.
  • A 8 és a 12 éves Sofiát alakító Keyla Fala és Sarah Gaye soha nem színészkedtek korábban. Mindkettőjüknek ez az első szerepe.
  • A film egyik főszereplője, Bérénice Bejo és a rendező, Michel Hazanavicius civilben házastársak. Ez már a hatodik közös munkájuk.
  • A film zenéjét a 3 Oscar-díjas Howard Shore (A gyűrűk Ura, Hugo) szerezte. A rendező, Michel Hazanavicius elmondta: "Howard leginkább a drámai és feszült dallamairól ismert, de szerzett már sokkal könnyedebb zenét is, és nagyon kedvelem a megközelítését. Elsősorban a karakterekre fókuszál, hogy olyan dallamot alkosson, melyek érzelemmel ruházzák fel. Azt hittem, esélyem sem lesz nála, mivel annyira elfoglalt, de a forgatókönyv megérintette, és nagyra tartja, amit rendezőként elértem."
  • A némafilmes Oscar-díjas rendezőjének (Michel Hazanavicius) nyolcadik egészestés filmje.
  • A film sztárja, Omar Sy 2018. október 7-én az Instagramon jelentette be, hogy véget értek a munkálatok. "Tizenegy hét együtt, intenzív forgatás egy csodálatos csapat tagjaként. Köszönöm mindnyájatoknak!"
  • A film forgatása 2018. július 23-án kezdődött meg Párizsban, és október 5-én ért véget. A stáb egyebek mellett dolgozott Suresnes-ben és a Bry-sur-Marne stúdió falai között.

Hazai premierdátum: 2020.09.10.

családi | fantasy | kaland | vígjáték

Djibi egy nagyszerű édesapa, aki minden figyelmét a kislányának, Sofiának szenteli, akit szeretetben és megértésben nevel. Az esték minden nap különleges élményt jelentenek apa... több»