Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
83%

Asterix és Obelix (1999)

Astérix & Obélix contre César
Filmadatlap
 
21
Szereplők
18
Vélemények
3
Képek
1
Videók

Galéria (3)

Videók (1)

 
Érdeklődő   2021. 02. 07.

legújabb vélemény

1
Szórakoztató

Bugyuta és gyerekes mivolta ellenére szerethető és szórakoztató a római légiók viccesnek való beállítása. Gérard Depardieu csak emeli a film értékét. Alakítása itt is maradandó. Igazi családi mozgókép.

 
Sabnock Sanatory   2019. 09. 03.

0

Gagyi és iszonyatosan bugyuta!Mintha kissé szellemi fogyatékosok csináltak volna bolondoknak filmet. A fejem megfájdult tőle. Brrrrrr....

 
Thibo84   2019. 05. 09.

0

Asterix és Obelix filmadaptációi közül ezt szerettem a legjobban. A történet mozgalmas és szórakoztató, a látványvilágra nagyon odafigyeltek a készítők. Ebbe az egy filmbe több rajzfilmet gyúrtak össze és nagyon jól megoldották az átmeneteket, ráadás... több»

 
Deku   2017. 08. 31.

0

Elég furcsa hatása van a filmnek, de mindenképpen kedvelhető bár csak ilyen közepes átlagos szinten de ez nem rossz. Kedveltem. Na és persze ajánlom mindenkinek.

 
Ms. Akárki   2019. 07. 19.

0

Gyerekkori emlékeimet nézve szerintem Gérard Depardieu egyik legjobb szerepe volt Obelix. Vicces és érdekes stílusa volt a gallok és a rómaiak cívódását nézve. Igazi remek kikapcsolódás még ma is.

 
Norbert93   2019. 05. 05.

0

Emlékezetes és jó értelemben véve bugyuta vígjáték, hamisithatatlan francia stílusban.

 
Norbi   2018. 07. 09.

0

Nem is kérdés, egyszerűen max. csillag. Imádom, humorban nincs hiány, sőt . Nagyon jók a szereplők, és hát vitathatatlan tény, hogy nincs nagyon párja hangulat témában ennek a filmnek.

A film összbevétele 101 644 060 dollár volt (imdb.com).

 

Gérard Depardieu az egyetlen színész, aki megjelent minden egyes Asterix filmben.

(Thibo84 )
 

A filmben azt állították a varázsfőzetről, hogy csak "körülbelül tíz percig" működik. Ez azonban nagy ellentétben áll az eredeti képregényekkel, amelyekben a mágikus főzet valójában sok órán át – ha nem napokig – működött.

(Thibo84 )
 

Az aligátoros jelenetnél hamis és valódi állatokat is használtak, megnyugtatásuk érdekében hideg vízbe helyezték őket. Az egyik jelenetben Gérard Depardieu kaszkadőrének kellett felugrani egy modell aligátorra, és szörföznie a tóban. Sajnos a kaszkadőr hibát követett el, és valódi aligátorra ugrott. Épp, hogy sikerült elmenekülnie, mielőtt az állat megsértette volna.

(Thibo84 )
 

A pókok közül több megszökött, és elpusztult a hidegben, de egy életben maradt, a helyi tűzoltóság örökbe fogadta, majd megtették kabalaállatnak.

(Mavil)
 

A pókos jelenethez kb. 100 élő pókot használtak fel, és hogy ne tudjanak harapni, viasszal vonták be a csáprágóikat.

(Mavil)