Már csak hetek kérdése, és a hazai mozikba is megérkezik Alexandre Astier és Louis Clichy filmje. A közelgő bemutató kapcsán cikkünkben 5 izgalmas tényt gyűjtöttünk össze a filmmel kapcsolatban.

Hamarosan a mozikba is megérkezik a hazájában már nagy sikeret aratott Asterix: A varázsital titka. A produkciót René Goscinny, Albert Uderzo és Alexandre Astier forgatókönyve alapján Alexandre Astier és Louis Clichy rendezte (Asterix: A varázsital titka), míg a főbb szereplők hangját olyan színészek kölcsönzik, mint Christian Clavier, Florence Foresti, François Morel, Alexandre Astier, Elie Semoun, Lionnel Astier és Guillaume Briat.

Íme tehát 5 izgalmas tény a premierfilmről, amit valószínűleg nem tudtál:

  • Louis Clichy rendező elmondta, hogy a film elkészítése közel öt évet vett igénybe.
  • Christian Clavier immáron harmadik alkalommal kölcsönzi a hangját Asterixnek.
  • Az Istenek otthonával ellentétben a folytatás középpontjában ezúttal nem a rómaiak és Caesar állnak.
  • Az Asterix: A varázsital titka története az Asterix: Az istenek otthona után játszódik, azonban ellentétben az említett filmmel, A varázsital titka nem valami korábbi Asterix-mesén, hanem egy eredeti forgatókönyvön alapszik.
  • Az Asterix-filmek hagyományosan igen nagy népszerűségnek örvendenek Franciaországban. A 2014-es Asterix: Az istenek otthona-ra több mint 3 millió jegyet adtak el Franciaországban, az 1999-es Asterix és Obelixre 9 milliót, az Asterix és Obelix: A Kleopátra küldetésre 14,2 milliót míg az Asterix az Olimpián-ra 6,8 milliót.

Hazai premierdátum: 2019.01.03.

A film előzetesét idelent tudjátok megnézni: