65% 27 szavazat
A zöld sárkány gyermekei

A zöld sárkány gyermekei

A zöld sárkány gyermekei
Filmadatlap
2
Vélemények (2)
18
Szereplők (18)
8
Képek (8)
1
Videók (1)
Érdekességek
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum

FILMINFÓ

A kerettörténet szerint a kínaiak eredetileg raktárnak használják az épületet, ahol Yu Debin nemcsak dolgozik, de él is, ám az ingatlan tulajdonosai szeretnék eladni, így a vevőkre várakozó ingatlanos és a dobozok között élő kínai hamar barátságot kötnek.Az éjjel-nappal a raktárt őrző-védő, fenntartó Debin számára a dobozokkal körülhatárolt kis tér jelenti az otthont, itt van az ágya, konyhája, itt zajlik magányos élete. Ebbe érkezik a pánikbeteg, frissen elvált ingatlanos, aki kezdetben idegenkedve figyeli a kínait, majd szépen lassan feloldódnak a köztük lévő határok. Közös kárhozaton osztoznak: a munkájuk mindkettőjüket a raktárhoz köti, kényszerűen egymásra vannak utalva, noha… Több

Rendező: Miklauzic Bence
Ország: Magyarország
Premier (HU): 2011.04.07.
Rátóti Zoltán
Bánfalvi Eszter
Bánfalvi Eszter
Yu Debin
Rátóti Zoltán
 
2020.10.21 krisszi11

legújabb vélemény

Anno moziban láttam, de még ma is emlékszem arra a felemelő érzésre, ami elfogott a film láttán. Minden téren felülmúlta a várakozásomat; egyértelmű, mégis érdekes a cselekménye, lendületes, a színészek láthatóan élvezték is a szerepüket, egyszerűen imádtam.

0
 
2017.01.28 jazzy

Ha van magyar film, amit érdemes megnézni, ez az! Ne hagyd ki, Rátóti Zoltán csúcsformában van, és a rendező is nagyon odatette magát!

0