Egy hallgatag fiatalember visszatér a Duna-delta világtól elzárt, vad vidékére. Ez a hely a vízi utak, apró szigetek és a nádas labirintusa, melynek lakói teljesen elszigetelõdtek a külvilágtól. Az ifjú, aki gyermekkora óta nem járt itt, megismerkedik addig soha nem látott húgával. A lány törékeny, félénk és eltökélt. Úgy dönt, testvéréhez költözik annak vízparti kunyhójába. Együtt kezdenek el építeni egy lábakon álló házat távol mindentõl és mindenkitõl, a tó közepére. Egy napon meghívják a falubelieket egy közös lakomára, ám nyilvánvalóvá válik, hogy a földhözragadt helyiek nem fogadják el "természetellenes" kapcsolatukat.
IMDB értékelés:
6.3/10
Rendező: Mundruczó Kornél
Forgatókönyvíró: Yvette Biro, Mundruczó Kornél
Zene: Félix Lajkó
Szereplők: Gáspár Sándor, Monori Lili, Tóth Orsolya, Kiss Mari, Martin Wuttke, Fábián Gábor, Tamás Polgár, Félix Lajkó
Ország: Németország, Magyarország
Premier (HU): 2009.02.26.

Tóth Orsolya
Kicsit lehangoló volt, de alapjában véve én imádtam a hangulatát az egésznek. Zseniális mű, kár, hogy valahogy nem annyira ismert, vagy nem jutott el a köztudatba, mivel egy nagyon érdekes és komoly témát feszeget.
Az eredetileg főszereplőnek választott Bertók Lajos tragikus halála miatt a film nagy részét újra kellett forgatni.