Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
91
Filmadatlap
 
29
Szereplők
4
Vélemények
15
Képek
2
Videók
 
Filmdoki   2019. 02. 01.

legújabb vélemény

Felemelő moziélmény

Letaglózó. Ezzel a szóval tudnám jellemezni Az átkelés madarait, melynek véleményem szerint ott a helye minden idők legjobb gengszterfilmjei között. A nyitójelenet a nővé avatási szertartással rendkívül ízlésesen alapozza meg a hangulatot, akárcsak évtizedekkel ezelőtt A keresztapa is tette az esküvővel. Ebben a felvezetésben gyönyörűen ismerkedhetünk meg egy teljesen más kultúra szokásaival. Csakhamar kiderül, hogy ezeknek a szokásoknak, hagyományoknak igen jelentős szerepük lesz a cselekményben. Az átkelés madarai ugyanis kicsit más szempontból vizsgálja a család jelentőségét a szervezett bűnözésben, mint a korábbi klasszikusok. Igen nagy szerepe van ugyanis a hitvilágnak, a spiritualitásnak. Ezt a különleges hangulatot tökéletesen hangsúlyozza ki a gyönyörű fényképezés. Minden beállítás hihetetlen precíz. Nem győztem ámulni a moziban. Cristina Gallego és Ciro Guerra egyébként számos jól ismert elemet felhasznál a műfajból, viszont teszik ezt rendkívül kifinomultan, és a fent említett dologgal teszik igazán egyedivé. Meg kell még emelnem a kalapom a színészek előtt, akik hihetetlen átéléssel keltették életre a karaktereket. Az átkelés madarai egy tökéletesen elmesélt felemelkedés és bukás története, melyet az tesz igazán drámaivá, hogy nem csak egy család sorsa van megpecsételve benne, hanem a hagyományoké is. Nem emlékeztet már rájuk semmi, csak a vándormadarak éneke.

 
Rajkó   2019. 01. 18.

Azt hiszem, hogy az egyik legkifinomultabb filmalkotás, amit valaha ebben a témában láttam. Elsősorban engem a képi világa ragadott meg, és csak másodsorban maga a történet, még akkor is, ha egy már jó néhányszor feldolgozott témát láthattam újra a mozivásznon. Persze ezzel nem azt akarom mondani, hogy a sztori nagyon klisés lenne, vagy éppen ne tenne semmi újat hozzá a témához. Csak éppen mintha a film vizualitására jobban koncentráltak volna a készítők. Nagyon lebilincselő film, szóval szerintem ez amolyan "látni kell" kategória.


 
Denisqoo   2019. 01. 17.

Hát leesett az állam. Nem egészen tudom magam sem, hogy mire számítottam ettől a filmtől, de rám igen nagy hatással volt. Nagyon érdekesen ötvözte a film az egyes zsánereket, annyira hiteles(nek tűnő) képet fest, hogy úgy éreztem, minta nem is színészeket látnék, közben meg mégis egy teljes értékű gengsztermoziról van szó. Az átkelés madarai egy parádés mozifilm azoknak, akiknek van affinitásuk ahhoz, hogy kilépjenek a blockbusterek árnyékából.

 
avatar123   2019. 01. 16.

Nagyon vártam ezt a filmet, szerintem nem éppen egy konvencionális az egész. Az biztos, hogy még meg fogom nézni, mivel csak kapkodtam a fejem, hogy mennyi minden van ebben a témában, ebből kifolyólag talán egy kicsit sűrű is, és egy sorozatként jobban működne.

A film összbevétele 505 476 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 958 920 forintot termelt. A hazai mozik összesen 777 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Cristina Gallego első nagyjátékfilmje (társrendezőként).

(hp)
 

Az átkelés madarai a 2018-as Biarritz Amérique Latine Festival-on elnyerte a legjobb filmnek járó díjat, és ezzel járó 7 ezer eurós összeget a franciaországi forgalmazás finanszírozására.

(hp)
 

Az átkelés madarai Kolumbia hivatalos nevezettje a 91. Oscar-gála legjobb idegen nyelvű film kategóriájának.

(hp)
 

A filmet a 2018-as Cannes-i Filmfesztiválon (Directors' Fortnigh-szekció) is bemutatták.

(hp)
 

A filmet kimagasló kritikai fogadtatás övezte. Az átkelés madarai jelenleg 95 százalékon áll a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon.

(hp)
 
Escobarról és társairól lassan már azt is tudjuk, milyen alsógatyát szerettek hordani gyilkolás közben, de vannak még a kolumbiai drogüzletnek a filmesek által feltáratlan területei. több»
 
Az Átkelés madarai egy remek alkotás a családról, annak összetartó értékrendszeréről, illetve ennek szétforgácsolódásáról a nagyravágyás miatt. több»
 
Az eddigiek alapján úgy tűnik, a fiatal kolumbiai rendező mestere a tradicionális és a modern világ ütköztetésének, erről az útról pedig a következő filmjében sem tér le, csupán a helyszín változik: Coetzee A barbárokra várva című regényéből készít adaptációt nemzetközi sztárokkal (Johnny Depp, Robert Pattinson, Mark Rylance). Így Guerra munkásságára a jövőben is érdemes lesz figyelni. több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.