Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
84%

Az átkelés madarai (2018)

Pájaros de verano
Filmadatlap
 
29
Szereplők
5
Vélemények
15
Képek
2
Videók

Galéria (15)

Videók (2)

 
jabor   2020. 12. 15.

legújabb vélemény

0

Lenyűgöző!

 
Filmdoki   2019. 02. 01.

0
Felemelő moziélmény

Letaglózó. Ezzel a szóval tudnám jellemezni Az átkelés madarait, melynek véleményem szerint ott a helye minden idők legjobb gengszterfilmjei között. A nyitójelenet a nővé avatási szertartással rendkívül ízlésesen alapozza meg a hangulatot, akárcsak évtizedekkel ezelőtt A keresztapa is tette az esküvővel. Ebben a felvezetésben gyönyörűen ismerkedhetünk meg egy teljesen más kultúra szokásaival. Csakhamar kiderül, hogy ezeknek a szokásoknak, hagyományoknak igen jelentős szerepük lesz a cselekményben. Az átkelés madarai ugyanis kicsit más szempontból vizsgálja a család jelentőségét a szervezett bűnözésben, mint a korábbi klasszikusok. Igen nagy szerepe van ugyanis a hitvilágnak, a spiritualitásnak. Ezt a különleges hangulatot tökéletesen hangsúlyozza ki a gyönyörű fényképezés. Minden beállítás hihetetlen precíz. Nem győztem ámulni a moziban. Cristina Gallego és Ciro Guerra egyébként számos jól ismert elemet felhasznál a műfajból, viszont teszik ezt rendkívül kifinomultan, és a fent említett dologgal teszik igazán egyedivé. Meg kell még emelnem a kalapom a színészek előtt, akik hihetetlen átéléssel keltették életre a karaktereket. Az átkelés madarai egy tökéletesen elmesélt felemelkedés és bukás története, melyet az tesz igazán drámaivá, hogy nem csak egy család sorsa van megpecsételve benne, hanem a hagyományoké is. Nem emlékeztet már rájuk semmi, csak a vándormadarak éneke.

 
Rajkó   2019. 01. 18.

0

Azt hiszem, hogy az egyik legkifinomultabb filmalkotás, amit valaha ebben a témában láttam. Elsősorban engem a képi világa ragadott meg, és csak másodsorban maga a történet, még akkor is, ha egy már jó néhányszor feldolgozott témát láthattam újra a m... több»

 
avatar123   2019. 01. 16.

0

Nagyon vártam ezt a filmet, szerintem nem éppen egy konvencionális az egész. Az biztos, hogy még meg fogom nézni, mivel csak kapkodtam a fejem, hogy mennyi minden van ebben a témában, ebből kifolyólag talán egy kicsit sűrű is, és egy sorozatként jobban működne.

 
Denisqoo   2019. 01. 17.

0

Hát leesett az állam. Nem egészen tudom magam sem, hogy mire számítottam ettől a filmtől, de rám igen nagy hatással volt. Nagyon érdekesen ötvözte a film az egyes zsánereket, annyira hiteles(nek tűnő) képet fest, hogy úgy éreztem, minta nem is színés... több»

A film összbevétele 505 476 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 958 920 forintot termelt. A hazai mozik összesen 777 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Cristina Gallego első nagyjátékfilmje (társrendezőként).

(hp)
 

Az átkelés madarai a 2018-as Biarritz Amérique Latine Festival-on elnyerte a legjobb filmnek járó díjat, és ezzel járó 7 ezer eurós összeget a franciaországi forgalmazás finanszírozására.

(hp)
 

Az átkelés madarai Kolumbia hivatalos nevezettje a 91. Oscar-gála legjobb idegen nyelvű film kategóriájának.

(hp)
 

A filmet a 2018-as Cannes-i Filmfesztiválon (Directors' Fortnigh-szekció) is bemutatták.

(hp)
 

A filmet kimagasló kritikai fogadtatás övezte. Az átkelés madarai jelenleg 95 százalékon áll a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon.

(hp)
 
Az eddigiek alapján úgy tűnik, a fiatal kolumbiai rendező mestere a tradicionális és a modern világ ütköztetésének, erről az útról pedig a következő filmjében sem tér le, csupán a helyszín változik: Coetzee A barbárokra várva című regényéből készít adaptációt nemzetközi sztárokkal (Johnny Depp, Robert Pattinson, Mark Rylance). Így Guerra munkásságára a jövőben is érdemes lesz figyelni. több»
 
Escobarról és társairól lassan már azt is tudjuk, milyen alsógatyát szerettek hordani gyilkolás közben, de vannak még a kolumbiai drogüzletnek a filmesek által feltáratlan területei. több»
 
Az Átkelés madarai egy remek alkotás a családról, annak összetartó értékrendszeréről, illetve ennek szétforgácsolódásáról a nagyravágyás miatt. több»