A film, amivel egyszerre bukott hatalmasat Johnny Depp és Robert Pattinson

A Samuel Goldwyn Films égisze alatt készült A barbárokra várva Ciro Guerra első angol nyelvű filmes rendezése, mely a remek szereplőgárdra ellenére nem aratott osztatlan sikert.

Guerra a 2018-ban mozikba került Az átkelés madaraival szerzett nemzetközi elismerést, legújabb filmje pedig szintén hasonló határokat feszegetett, mindezt pedig a parádés szereposztással próbálta megerősíteni, hiszen a főbb szerepekben Johnny Depp, Robert Pattinson és Mark Rylance voltak láthatóak. Nem csoda, hogy a film körül elég nagy volt a hájp, de a bemutató után jött a hidegzuhany. A film sem a nézők, sem a kritikusok körében nem aratott sikert, és mindössze 700 ezer dollárt termlet világszerte.

J.M. Coetzee azonos című regénye alapján készült, a történet egy határmenti birodalmi Magisztrátusban játszódik, ide érkezik Joll ezredes azzal a hírrel, hogy a Birodalmat külső támadás fenyegeti. Joll a hadsereg főparancsnokaként azonban kegyetlen módon kezd el mindenkit kihallgatni és olyan intézkedéseket bevezetni, amelyek egyre keményebbek és elnyomóak.

A történet apropója, hogy mindez egy fiktív világban játszódik, így a cselekmény egyes elemei szimbolikusan működnek. Bár a produkció nem debütált a mozikban, de digitális platformokon a hazai nézők is láthatták. 

dráma

J. M. Coetzee azonos című regénye nyomán. A történet egy határmenti birodalmi magisztrátusban játszódik, ide érkezik Joll ezredes azzal a hírrel, hogy a birodalmat külső... több»