Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
67%

A kommuna (2016)

Kollektivet
Filmadatlap
 
28
Szereplők
5
Vélemények
6
Képek
5
Videók

Galéria (6)

Trine Dyrholm
Ulrich Thomsen
Ulrich Thomsen

Videók (5)

 
De Matt   2019. 06. 25.

legújabb vélemény

0

Az alapötlet kimondottan érdekes. Hogyan lehet és ha lehet, mennyire érdemes kommunában élni? Erre ad választ a film, bár egy ilyen kaliberű rendezőtől azért többet vártam. Ez nem jelenti azt, hogy a film nem jó, a két főszereplő (Thomsen és Dyrholm)... több»

 
Toncsi   2016. 05. 18.

2

Magabiztos, sodró történetű filmalkotás. Nekünk bejött ez a szatirikus stílus. Nem egy multiplexbe való alkotás, de attól még tud szórakoztató lenni.

 
hsanya182   2018. 08. 24.

1

A kommuna gondolatának megvalósítása, miként hat egy 15 év házasságban élő párkapcsolatra. A több ezer év alatt kifejlődött ösztönöket nem sikerül felülírnia az agynak, hiába próbálja elnyomni. Elfojtás, természeteség, unalom, változás. Miként változ... több»

 
tamas84   2016. 06. 16.

0

Mozifilmnek nekem ez egy kicsit kevés volt, de kétségkívül megvannak a maga erősségei is, a történet pedig önmagában megér egy filmet. Szóval bele lehet vágni, de csak óvatosan.

 
Sonny   2016. 07. 15.

0

Keserédes film minden szempontból. Ilyen a hangulata, de ilyen ízt is hagy maga után. Én azt mondom, hogy óvatosan kell ezzel bánni, lesz még jobb is idén.

A film összbevétele 4 410 339 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 5 485 928 forintot termelt. A hazai mozik összesen 5 237 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A film jelölést kapott 29. Európai Filmdíj legjobb színésznőnek járó díjára.

(ps)
 
Sok jó ember kis helyen is elfér, tartja a magyar mondás, a dán film viszont azt is megmutatja, hogy mindez nagy helyen sem lehetetlen. A kommuna villájának 430 négyzetmétere hadat üzen a kispolgári unalomnak, a punnyadtságnak, a negyvenpluszos romantikának. PAPP SÁNDOR ZSIGMOND KRITIKÁJA. több»
 
Thomas Vinterberg a Távol a világ zajától amerikai kitérője után ismét hazatért, hogy A vadászatban már bevált társszerzőjével, az Egy háborút is jegyző Tobias Lindholmmal saját gyermekkori élményeit vigye vászonra. Talán a személyes érintettség okán az Arany Medvére jelölt A kommuna igen érzelgősre sikeredett. 6/10 több»
 
Mindent figyelembe véve, rettentő jó, erős filmnek tartom A kommunát. Nem, nem ez Vinterberg legjobb filmje, de úgy érzem, mindenkinek látni kell! több»