Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
67

A kommuna (2016)

Kollektivet
Filmadatlap
 
29
Szereplők
5
Vélemények
6
Képek
5
Videók
A kommuna
Légy a nap kommentelője, és NYERJ mozijegyet minden nap! Tudj meg többet itt!
 
De Matt   2019. 06. 25.

legújabb vélemény

Az alapötlet kimondottan érdekes. Hogyan lehet és ha lehet, mennyire érdemes kommunában élni? Erre ad választ a film, bár egy ilyen kaliberű rendezőtől azért többet vártam. Ez nem jelenti azt, hogy a film nem jó, a két főszereplő (Thomsen és Dyrholm) kitűnő. A nagy „családban” való együttélés kudarcba fullad, és már az elején - amikor pedig még nagy a lelkesedés - érezzük, sejtjük, hogy minden kényszeredett, mesterkélt. A filmnek eléggé lehúz a hangulata, tehát nem egy „örömünnep¨.

 
Toncsi   2016. 05. 18.

Magabiztos, sodró történetű filmalkotás. Nekünk bejött ez a szatirikus stílus. Nem egy multiplexbe való alkotás, de attól még tud szórakoztató lenni.


 
hsanya182   2018. 08. 24.

A kommuna gondolatának megvalósítása, miként hat egy 15 év házasságban élő párkapcsolatra. A több ezer év alatt kifejlődött ösztönöket nem sikerül felülírnia az agynak, hiába próbálja elnyomni. Elfojtás, természeteség, unalom, változás. Miként változak meg a házastársban a pólusok, mint a feszesség és a lazaság. Csajok nézzétek, akár bevállalós pasik is :) Párkapcsolatterápia.

 
Sonny   2016. 07. 15.

Keserédes film minden szempontból. Ilyen a hangulata, de ilyen ízt is hagy maga után. Én azt mondom, hogy óvatosan kell ezzel bánni, lesz még jobb is idén.

 
tamas84   2016. 06. 16.

Mozifilmnek nekem ez egy kicsit kevés volt, de kétségkívül megvannak a maga erősségei is, a történet pedig önmagában megér egy filmet. Szóval bele lehet vágni, de csak óvatosan.

Trine Dyrholm
Ulrich Thomsen
Ulrich Thomsen
 
Sok jó ember kis helyen is elfér, tartja a magyar mondás, a dán film viszont azt is megmutatja, hogy mindez nagy helyen sem lehetetlen. A kommuna villájának 430 négyzetmétere hadat üzen a kispolgári unalomnak, a punnyadtságnak, a negyvenpluszos romantikának. PAPP SÁNDOR ZSIGMOND KRITIKÁJA. több»
 
Trine Dyrholm alakítása toronymagasan kimagaslik Thomas Vinterberg 1970-es években játszódó drámájában, melyben egy pár kipróbálja, milyen is lehet nagyobb közösségben, több emberrel összezárva élni. Elsőre nem tűnik nagyon izgalmasnak? Semmi gond, egyáltalán nem is az. 65/100 több»
 
A Kommuna egy elszalasztott lehetőség, ami azért különösen szomorú, mert egy olyan rendező filmje, aki korábban már több alkalommal bizonyította rendkívüli tehetségét. 6/10 több»

A film összbevétele 4 410 339 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 5 485 928 forintot termelt. A hazai mozik összesen 5 237 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A film jelölést kapott 29. Európai Filmdíj legjobb színésznőnek járó díjára.

(ps)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.